Joi,
28.03.2024
Partial Noros
Acum
16°C

Davis Robertson montează, în premieră, “Dincolo de dans” la Sibiu

Davis Robertson montează, în premieră, “Dincolo de dans” la Sibiu

Coregraful newyorkez Davis Robertson, director artistic al Joffrey Ballet Concert Grup, montează pentru prima dată în România, la Teatrul de Balet Sibiu, spectacolul de balet neoclasic “Dincolo de dans”. Cu o abordare coregrafică inedită, gândită să surprindă şi să poarte publicul dincolo de spaţiul clasic al scenei pentru o explorare completă a sensurilor şi a simţurilor, spectacolul “Dincolo de dans” este a patra premieră pe care baletul sibian o prezintă publicului în acest an, după “Sunt o babă comunistă!”, “La fille mal gardee” şi “Geneza”.

Spectacolul “Dincolo de dans” va avea loc miercuri, 14 octombrie 2015, de la ora 19:00, la Casa de Cultură a Sindicatelor Sibiu. Rolurile solistice vor fi interpretate de Gabriella Delgado Hughes (SUA), Yvonne Slingerland (Spania), Ovidiu Matei Iancu (România) şi Elliot Bourke (Australia). Originar din New York SUA, Davis Robertson este în prezent director artistic al cunoscutei şcoli de balet Joffrey Ballet Concert Group New York. A dansat la Joffrey Ballet mai bine de zece ani. În SUA a dansat pe Broadway şi pentru Miami City Ballet, David Parsons Company, Pennsylvania Ballet, Lar Lubovitch, Twyla Tharp. De-a lungul carierei de dansator a interpretat roluri solistice în coregrafii create de coregrafi americani celebri Robert Joffrey, George Balanchine, John Cranko, Kurt Joos, David Parson. Davis Robertson a jucat de asemenea în filme, seriale de televiziune şi spectacole pe Broadway, precum “Save the last dance”, “The Company”, “Law and order”, “Movin’ out”, “Dirty Dancing”. A fost, de asemenea, membru al companiei de balet a Metropolitan Opera New York, perioadă în care a avut şansa să lucreze cu coregrafi cunoscuţi precum Anthony Minghella, Carolyn Choa, Julie Taymore, Christopher Wheeldon şi Alexei Ratmansky. Cariera artistică e completată de activitatea sa coregrafică. A creat coregrafii pentru cele mai importante companii şi şcoli de dans din SUA şi nu numai, precum: Joffrey Ballet, Mikhail Baryshnikov, Milwaukee Ballet, Gus Giordano Jazz Dance, Chicago Symphony Orchestra şi Balshoi Ballet Academy. Pentru spectacolul “Dincolo de dans”, creat exclusiv pentru Teatrul de Balet Sibiu, din stafful artistic face parte în calitate de asistent coregrafie şi coregrafa Tyler Gilstrap.

Tyler Gilstrap, coregraf asociat pentru Jocurile Olimpice de la Soci 2014 Licenţiată în dans la Southern Methodist University SUA, Tyler Gilstrap este membru fondator al Battleworks Dance Company, companie condusă de Robert Battle. În 2014 a fost coregraf asociat pentru ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice de Iarnă de la Soci. Timp de trei ani consecutiv a semnat coregrafia pentru Festivalul de la San Remo, Italia. A dansat în calitate de artist invitat alături de Bavaria State Opera, New York Theatre Ballet, Amy Marshal Dance Company, Irish Modern Dance Theatre, etc. A predat cursuri de improvizaţie, dans contemporan şi dans modern în SUA, Germania, Italia, Rusia şi Ungaria.

Biletele pentru spectacolul de miercuri pot fi cumpărate de la punctul de vânzare bilete situat în Centrul de Informare Turistică din cadrul Primăriei Municipiului Sibiu (Piaţa Mare, intrarea F), online de pe siteul bilet.ro sau pot fi rezervate online pe siteul oficial al TBS www.sibiuballet.ro/bilete sau telefonic la numărul de telefon 0269229627.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Dorina Nitu

de Dorina Nitu

Social
Telefon:
0742 381 305

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus