Joi,
28.03.2024
Cer Senin
Acum
12°C

Să faci ce zice popa… Oare?

Să faci ce zice popa… Oare?

Sală de sport în parteneriat cu Universitatea ”Lucian Blaga”, biserică nouă pe Bulevardul Vasile Milea sau mutarea Secției de Fizioterapie II în urma unei retrocedări sunt câteva dintre cele mai recente ”realizări” al Mitropoliei Ardealului.

În luna ianuarie a anului 2014 rectorul Universității ”Lucian Blaga” din Sibiu anunța că a reușit să ajungă la o înțelegere cu reprezentanții Mitropoliei Ardealului pentru un teren în zona liceului Carol, în vederea construirii unei săli de sport pentru studenți. ”Avem studiu de fezabilitate, tot. Proiectul nostru e generos, 1600 de locuri, dar să vedem fondurile. Toate activitățile noastre, pentru că aici e problema, nu numai ca avem 17.000 de studenți în universitate, e vorba că avem specializări pe sport și ne ducem în săli închiriate. Până la o anumită oră se vor desfășura activități didactice, după care se va închiria. Vom face și locuri de cazare într-unul din camine. Tot ce va fi extra, vom împărți cu Mitropolia", declara atunci rectorul Ioan Bondrea. În octombrie 2015 doar poziția Mitropoliei s-a schimbat. ”Există studiu de fezabilitate, proiect, așteptăm doar ca Mitropolia să ne ajute cu terenul. Nu știu cine s-a supărat pe ULBS… știu că studenții au nevoie de o bază sportivă”, spune acum rectorul Bondrea.

În 17 februarie 2015, ÎPS Laurențiu Streza, Mitropolitul Ardealului, anunța într-o conferință de presă că pe Bulevardul Vasile Milea, în curtea Academiei Forțelor Terestre, va fi ridicată o biserică. ”Va fi o biserică cu dublu scop. O dată este și pentru unitatea militară, că avem un preot militar acolo și el slujește pe unde poate. Și apoi, în zona respectivă, pe Milea și pe străzile de jur împrejur nu există nicio biserică. Credincioșii vin majoritatea aici, la Catedrală, unde oricum este aglomerat. Dar ei, dacă vor avea o biserică a lor și un preot al lor, care se va ocupa pastoral de fiecare în parte, va fi în beneficiul tuturor. Avem și planul. Am găsit două biserici minunate în zona Devei de la care ne-am inspirat. Va fi o biserică de tip bizantin, cu turlă, cupolă, abside. Dacă o vezi știi că este o biserică ortodoxă. Ea va fi, sper, foarte curând ridicată, pentru că nu necesită investiții extrordinar de mari”, declara Mitropolitul Ardealului. În câteva zile zona respectivă a fost împrejmuită iar utilitățile mutate în vederea demarării lucrărilor. Și așa au rămas. Turnul Sfatului a încercat în mai multe rânduri să obțină afle stadiul proiectului de la ÎPS Laurențiu Streza, însă acesta nu a putut fi contactat.

În data de 10 iunie 2014 Secția Clinică de Recuperare, Medicină Fizică și Balneologie - fostul Spital de Fizioterapie, cum este cunoscut de către sibieni – își primea oficial pacienții într-un nou spațiu, amenajat în Pavilionul de Neuropsihiatrie infantilă și recuperare copii, din incinta Spitalului de Psihiatrie „Dr. Gheorghe Preda”. Consiliul Județean investea aici aproape 2,2 milioane de lei, întreaga mutare fiind una forțată de retrocedarea vechiului sediu al Spitalului, aflat pe Calea Poplăcii, către Mitropolia Ardealului. Deocamdată clădirea rămasă liberă arată ca una abandonată, iar surse din cadrul mitropoliei spun că aici s-ar dori înființarea unei noi clinici medicale în sistem privat. În ciuda insistențelor, purtătorul de cuvânt al Mitropoliei Ardealului nu a putut fi contactat pentru a lămuri situația.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

2 comentarii

Odin

Acum 8 ani

bor primește subvenție de la stat și scutire de taxe și impozite după secularizare, acum după valul de retrocedări ar trebui sa se renunțe la aceste compensări. Stop finantari cultelor religioase!
Raspunde

mATYAS aNDREI

Acum 8 ani

Sa fie rusine-preotii- au menire sa ajuta oamenii dar se constata ca nu o sa inchirieze imobilul ca sa primeasca bani-sa cunpara...SA FIE RUSINE
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus