X
ponta

Ponta a vorbit în ședința de Guvern despre starea autostrăzii Orăștie-Sibiu: Cea mai mare firmă italiană ne-a lucrat prost

Premierul Victor Ponta i-a cerut ministrului Iulian Matache să facă o informare, în deschiderea şedinţei de Guvern de marţi, în legătură cu lucrările făcute la podul Agigea, aşa cum face şi în cazul autostrăzii Sibiu-Orăştie.

“Înţeleg, domnule ministru Matache, s-a terminat podul. Poate faceţi o informare aşa cum faceţi şi cu autostrada Sibiu-Orăştie la podul de la Constanţa, o firma germană, nu, doar 10 luni întârziere. La Sibiu-Orăştie cea mai mare firma italiană care ne-a lucrat prost şi sper să repare acum din banii lor”, a spus Ponta.

“Acolo a fost un cumul de probleme care pornesc de la proiectare, deci, lipsa studiilor geologice, un cumul. Am avut o discuţie cu ei, am convocat şi conducerea mare a firmei din Italia. Le-am spus foarte clar că tot ce se reface, se reface pe banii lor”, a răspuns Iulian Matache la începutul şedinţei de Guvern.

O delegaţie a MT, condusă de ministrul Iulian Matache, s-a întâlnit luni cu reprezentanţi ai conducerii CNADNR, cât şi cu reprezentanţi ai companiei Salini Impregilo, pentru a discuta aspectele concrete ale problemelor autostrăzii Sibiu-Orăştie. Matache a făcut săptămâna trecută vizită pe şantierul autostrăzii Sibiu Orăştie.

“În funcţie de soluţia finală agreată, MT a solicitat stabilirea unui calendar cu termene precise, care să conducă la îndeplinirea întregului obiectiv al contractului de lucrări. S-a reafirmat, totodată, poziţia părţii române, aceea de a nu plăti în plus faţă de prevederile contractuale”, se arată într-un comunicat al ministerului.

Lucrările de refacere a lotului trei al Autostrăzii Sibiu-Orăştie, care a fost închis la începutul lunii septembrie, între Sălişte şi Cunța, din cauza unor crăpături în asfalt, au fost demarate, termenul limita pentru finalizare fiind luna decembrie.

Foto: Guvernul României

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim

Comentarii

comentarii

O opinie

  1. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

    M

    Gunoiule……e si vina ta…nu e o coincidenta deschiderea cu 2 zile înainte de alegeri…..dar ce ne poți spune de plata integrala a contractului , in condițiile existentei a 300 de note de neconformitate ?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Turnul Sfatului Online
  • Sibiu
  • Contact