X
conducerea-aeroportului-catre-cj-sibiu-speram-sa-deschidem-o-cursa-spre-italia-anul-acesta-spre-spania-la-anul-32958

Coaliția pentru avioane. Deputați PSD, PNL și UNPR cer din nou zbor Sibiu – București

Iualian – Ghiocel Matache, ministrul Transporturilor, este solicitat de un grup de parlamentari din mai multe partide să răspundă la o întrebare: ”când se va introduce cursa aeriană Sibiu – București?”  ”Domnule Ministru, vă rog să-mi răspundeți dacă aveți în plan, pentru anul 2016, reintroducerea rutelor companiei Tarom pe aeroportul Sibiu. Argumentele companiei Tarom care au justificat încetarea operării curselor pe acest aeroport pentru anii 2014 și 2015 nu au fost concludente. Nu este normal ca la momentul actual, Tarom să nu opereze un zbor direct București – Sibiu, dat fiind faptul că aeroportul internațional din Sibiu se află pe locul 7 în ceea ce privește numărul pasagerilor înregistrați în traficul aerian intern și internațional, conform site-ului instituției dvs.”, scrie în interpelare.

Interpelarea este semnată de parlamentarii PNL Ioan Tămâian, Mircea Cazan, Gheorghe Roman, Dan Simedru, Bogdan Țâmpău, Teodor Atanasiu, Carmen Hărău, Mihai Neagu, Ion Ariton, Alexandru Pereș, de cei PSD Gheorghe Frăticiu, Ioan Axente și Viorel Arcaș și de deputatul UNPR Iacob Pușcaș.

Parlamentarii atrag atenția că potrivit Master Planului General de Transport al României, Sibiul va beneficia de o investiție de 66,5 milioane euro, până în anul 2020, pentru dezvoltarea infrastructurii aeroportului (dezvoltarea unui nou terminal de pasageri, extensia căii de rulare și fezabilitatea dezvoltării unui terminal cargo).

Și anul trecut mai mulți parlamentari, din partide diferite, au solicitat Tarom reintroducerea zborului Sibiu – București, însă conducerea companiei a explicat că un astfel de rută nu este fezabilă din punct de vedere financiar. Acum, singura posibilitate de a ajunge din Sibiu la București cu avionul este prin Munchen. Niciunul din parlamentarii de Sibiu nu au ales o astfel de rută. ”Mandatul trecut mai mergeam cu avionul, era un program foarte convenabil, plecam luni și ne puteam întoarce joi, ne ocupam timpul util. Acum, de la începutul mandatului nu am zburat niciodată cu avionul spre București sau de acolo în Sibiu. Nu mi se pare deloc convenabil. Am făcut niște petiții, dar deocamdată nu avem speranțe, Tarom trebuie să studieze problema”, spunea anul trecut senatorul PNL, Nicolae Neagu. ”Nu am zburat niciodată cu avionul spre București de când sunt deputat. Am făcut un credit și mi-am luat mașină. De la începutul mandatului și până acum am 57 de mii de kilometri”, a declarat și social-democratul Gheorghe Frăticiu. ”Nu am mers niciodată cu Tarom-ul la București”, a spus deputatul PSD, Gheorghe Roman. Același răspuns l-am primit și de la senatorul PDL Ion Ariton.

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim

Comentarii

comentarii

5 opinii

 1. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  Nicolae Guta

  Mă ****….
  De ce nu vă cumparați voi avionul vostru și mergeți unde vă îndrumă Sfântul Arsenie … !!!!
  Numai lasați-ne în pace!!!

  • Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

 2. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  un sibian

  despre ce terminal nou e vorba??? la Sibiu este folosit jumatate din terminal…ce terminal nou mai trebuie construit??? cei de la aeroport nu sunt in stare sa deschida banda din fata intrarii sa nu trebuiasca sa cobori in parcare, etc. Legat de “ilustri” parlamentari de Sibiu sa mearga cu trenul sa vada cum e povestea…pe tema aia de ce nu fac interpelari???

  • Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

 3. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Turnul Sfatului Online
 • Politica
 • Contact