Joi,
28.03.2024
Cer Senin
Acum
8°C

Florian Crețu preferă ciorba de perișoare

Florian Crețu preferă ciorba de perișoare

Directorul Direcției pentru Agricultură și Dezvoltare Rurala Sibiu, Florian Crețu povestește că preferă un preparat care îi aduce aminte de copilărie și mai ales de felul în care gătea mama sa, respectiv ciorba de perișoare.

”O să savurez mereu cu plăcere o farfurie de ciorbă de perișoare pentru că îmi aduce aminte de mama mea și de copilărie. În Sibiu, la Dobrun, înainte să ardă, că de atunci nu am mai fost, se gătea o ciorbă foarte asemănătoare la gust cu ce făcea mama”, spune Forian Crețu.

Ciorbă de perișoarea

Ingrediente pentru perișoarea:

-500 g carne tocată de porc

-50-100 g orez

-doua linguri ulei

-o ceapă

-un ou

-o legătură de pătrunjel

-sare

-piper

-o felie de pâine

Ingrediente pentru ciorbă:

-un morcov

-o rădăcină de pătrunjel

-o ţelină mică

-un păstârnac

-o ceapă

-un ardei

-patru linguri de orez

-trei litri de apă

-sare şi piper după gust

-0.5 l borş (sau zeamă de varză)

-150 ml suc de roşii

-leuştean

 

 

Legumele se taie cubuleţe peste care se adaugă apă şi se pun la fiert.

Între timp facem perişoarele. Curăţăm ceapa şi o tăiem mărunt. Punem carnea tocată într-un castron peste care adăugăm ceapa, orezul ales şi spălat în prealabil, uleiul, oul, pătrunjelul şi  miezul de la o felie de pâine înmuiat în apă şi staorsă bine. Condimentăm cu sare şi piper după gust şi amestecăm până obţinem o compoziţie omogenă. Din această compoziţie se formează perişoarele, de preferinţă cât mai mici.

După ce legumele sunt aproape  fierte se adaugă cele patru  linguri de orez rămase,  apoi perişoarele şi se potriveşte cu sare şi borş. Se lasă să mai fiarbă aproximativ 20 de minute, apoi se pune în ciorbă şi sucul de roşii. Când ciorba este fiartă, adăugăm leuştean tocat mărunt.

 

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus