X
iohannis

Iohannis către stradă: V-am văzut, v-am auzit, voi ține cont de solicitările voastre!

Președintele Klaus Iohannis a susținut joi o conferință de presă în care a anunțat că va convoca la Palatul Cotroceni reprezentanții societății civile pentru a înțelege mai bine doleanțele lor dar și pentru a putea ține cont mai bine de ele în desemnarea noului premier al României.

”V-am văzut, v-am auzit, voi ține cont de solicitările voastre”, a declarat președintele Klaus Iohannis, adresându-se românilor care au ieșit în ultimele seri în stradă.

Cât privește noul premier interimar, Klaus Iohannis a anunțat că-l va numi pe Sorin Cîmpeanu, fost ministru al educației în Guvernul Ponta.

cimpeanu

“Am acceptat demisia prim-ministrului Ponta. Am decis astăzi să numesc în poziția de prim-ministru interimar pe domnul ministru Sorin Cîmpeanu. Am semnat ambele decrete”, a mai declarat Iohannis la Cotroceni.

Potrivit Constituţiei, în cazul demisiei premierului preşedintele va desemna un alt membru al Guvernului ca prim-ministru interimar, pentru a îndeplini atribuţiile primului ministru, până la formarea noului Guvern.

 Preşedintele Klaus Iohannis se va întâlni, joi, începând cu ora 15.00, cu partidele parlamentare, pe care le-a invitat la consultări pentru desemnarea unui candidat pentru funcţia de prim-ministru, primele chemate la Cotroceni fiind PSD, PNL, UDMR şi grupul minorităţilor naţionale, în timp ce vineri are loc o a doua rundă de consultări.

Chemarea partidelor la consultări pe o perioadă de două zile este o premieră, până acum toate rundele de negocieri având loc pe parcursul unei singure zile.

 

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim

Comentarii

comentarii

2 opinii

  1. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  2. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Turnul Sfatului Online
  • Politica
  • Contact