Vineri,
29.03.2024
Cer Senin
Acum
19°C

Librăria Habitus s-a închis pe o perioadă nedeterminată. ”Dacă am învățat ceva ca antreprenor e că statul nu te ajută cu nimic”

Librăria Habitus s-a închis pe o perioadă nedeterminată. ”Dacă am învățat ceva ca antreprenor e că statul nu te ajută cu nimic”

Reprezentanții Librăriei Habitus din Piața Mică au luat decizia de a închide librăria până la obținerea tuturor documentelor necesare cu privire la siguranța clienților în caz de incendiu.

Măsura vine ca urmare a situației apărute după tragedia din clubul Colectiv din București, dar și a controalelor sporite efectuate de ISU Sibiu în ultimele zile.

”Nu ne-a închis nimeni, am hotărât să închidem noi până obținem absolut toate avizele necesare privind siguranța în caz de incendiu. Au fost foarte multe controale în ultimele zile în Piața Mică și Piața Mare, o să mai tot fie, cei de la ISU și ne-au dat un termen limită să rezolvăm toate actele. La documentația depusă ne lipseau câteva detalii tehnice și am hotărât că e mai bine să închidem pentru că nu vrem ca cei care ne calcă pragul să riște ceva. Până nu este absolut totul în regulă nu mai deschidem”, a declarat pentru Turnul Sfatului Vladimir Barbu, unul dintre acționari.
Reprezentanții librăriei spun că unitatea dispunea de șapte extinctoare, abțibilduri cu indicații către extinctoare, abțibilduri cu indicații către ieșire, toți angajații fuseseră instruiți că să acționeze în caz de incendiu iar la evenimentele organizate aici se încerca păstrarea unui culoar liber către ieșire, în caz de urgență.
”E foarte greu să iei o decizie de acest fel într-un moment ca acesta, când librăria mergea bine, se apropie și perioada sărbătorilor… dar legea este lege și nu vreau să o comentez, o aplicăm și atât. Dacă am învățat ceva într-un an și jumătate ca antreprenor este că statul nu te ajută cu absolut nimic. Și nu mă refer aici la taxe, impozite sau avize, ci la lipsa predictibilității. Totul se schimbă permanent, e aproape imposibil să fii cu toate actele la zi. Statul nu prea îți este partener, dimpotrivă”, mai spune Vladimir Barbu.
În această perioadă sensibilă din punct de vedere al documentației privind siguranța în caz de incendiu, la ISU Sibiu numărul dosarelor depuse a crescut foarte mult în ultimele zile, prin urmare cei de la Habitus nu știu când ar putea obține toate avizele. ”Probabil că o să dureze ceva, nu putem ști acum cât. Până atunci nu mai deschidem”, concluzionează Vladimir Barbu.

Sursa foto

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

3 comentarii

nik

Acum 8 ani

eu zic sa va puneti la punct pe linia psi si dupa aceea sa va plingeti de stat. ca mi se pare ca la colectiv a intervenit statul nu particularii. plus spitalizarea celor neasigurati care este ok ca se asigura
Raspunde

dragos

Acum 8 ani

@nik tu intelegi ca ceea ce se reproseaza de catre toti cei care au o afacere de genul , care necesita aprobari de la isu le reproseaza acestora ca nici macar ei nu stiu vreodata de ce e nevoie ? mereu iti zic doar ca nu e de ajuns si nu iti zic niciodata ce nu e in regula ...de ce mai este nevoie doar iti inchid usa in fata .ti se pare normal ? nu mai vorbi aiurea in vant
Raspunde

Pe bune?

Acum 8 ani

Pe bune? Spatiul nu este al arhitectului Gligorov care condamna in urma cu o saptamana (tot aici la voi) crasmele din pta mica de faptul ca risca viata clientilor? Citez din amintire "nimeni nu se gandeste la spatiile din subsol cu o singura iesire prea ingusta..."
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus