Joi,
28.03.2024
Parțial Noros
Acum
13°C

Biserica Evanghelică C. A.: Cel de-al 83-a Congres General &;

Biserica Evanghelică C. A.: Cel de-al 83-a Congres General &;

Sâmbătă are loc Congresul Bisericii Generale (“Landeskirchenversammlung”) la Sibiu. Peste 50 de delegați și oaspeți de onoare din România și din străinătate și de la alte Biserici sunt așteptați la această adunare, care se va desfășura între ora 8:00 și aproximativ 18:30 la sediul Consistoriului Superior al Bisericii Evanghelice C. A. din România pe Strada General Magheru.

Pe agenda congresului se află printre altele dezbateri și hotărâri legate de colaborarea între Biserica Evanghelică C. A. din România şi asociațiile sașilor din Republica Federală Germană și adoptarea unei rezoluții privind criza refugiaților. În cadrul Adunării va avea loc și vernisajul expoziției „Curatorii Bisericii Noastre“ („Kuratoren unserer Kirche“), realizată şi prezentată de Curatorul bisericii generale prof. Friedrich Philippi.

Congresul Bisericii Generale este cea mai înaltă adunare a Bisericii Evanghelice C. A. din România, echivalentă cu Sinodul Bisericii Ortodoxe. La acest congres se iau decizii esențiale privind viața bisericească, juridică și financiară. Aproximativ o treime din cei 50 de membrii ai Congresului Bisericii Generale sunt teologi. Congresul Bisericii Generale se întrunește cel puțin o dată pe an. Ședințele plenului Congresului Bisericii Generale sunt publice.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

1 comentarii

Georg

Acum 8 ani

"[...] Aproximativ o treime din cei 50 de membrii[...]" Aici cuvantul MEMBRI se scrie NEARTICULAT "[...] Aproximativ o treime din cei 50 de membri ai Congresului Bisericii Generale[...]" verificati cum ar suna: "[...] Aproximativ o treime din cei 50 de oamenii ai muncii[...]" ridicol, nu? corect: "[...] Aproximativ o treime din cei 50 de oameni ai muncii[...]"
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus