X
2

FOTO VIDEO | Aproximativ 100 de francezi şi români au ţinut un moment de reculegere, în Piaţa Mică, pentru victimele din capitala Franţei

Aproximativ 100 de francezi şi sibieni s-au adunat în Piaţa Mică pentru a comemora victimele din atentatul de la Paris. Oamenii au venit să aprindă o lumânare şi să ţină un moment de reculegere. Printre cei care şi-au arătat solidaritatea faţă de poporul francez a fost şi rectorul Universităţii “Lucian Blaga” , dar şi alte cadre universitare.

“În faţa unei asemenea tragedii, cuvintele sunt de prisos…”, a fost mesajul emoţionant transmis de către un francez.

“În primul rând vreau să transmit condoleanţe în numele meu şi în numele comunităţii academice sibiene pentru francezi, care sunt puşi la o grea încercare. Am adresat condoleanţe acestei mici comunităţi franceze din Sibiu cu care pe diferite domenii Universitatea are relaţii foarte bune, e un moment dificil pentru Franţa şi pentru Europa, dar în viitor sunt sigur că vom fi mai uniţi şi vom putea face faţă acestor provocări, care de multe ori sunt provocări mizerabili, în afara comunităţii. Condoleanţe şi sunt sigur că vom trece cu toţii peste acest eveniment dificil”, şi-a arătat compasiunea recoturl Universităţii “Lucian Blaga”, Ioan Bondrea.

Rectorul a vorbit şi despre problema terorismului la nivel mondial, despre care spune că “distruge esenţa umanităţii”. “Terorismul este o problemă majoră şi cred că primordial cu toţii trebuie să avem grijă, pentru că esenţă umanităţii însăşi este distrusă de acest fenoment, care din nefericire îşi dezvoltă foarte  mult ghearele morţii.  Tragedia de la Colectiv, acum cea de la Paris, foarte multe vieţi curmate. Sigur unele se întâmplă fără voia noastră, însă aceste ultime evenimente din Franţa sunt cu voia omului. Bineînţeles că nu poţi să numeşti un om cel care face asemenea fapte. E un barbar. Dar aceste lucruri trebuie oprite, prin voinţa tuturor”.

Înaintea momentului de reculegere, Patrick Moleins, reprezentantul Comunităţii fracofone din Sibiu a ţinut un discurs prin care şi-a arătat solidaritatea faţă de poporul său.

“După tragedia de la Paris, am decis cu alţi francezi de la Sibiu să organizăm un moment de reculegere, dar şi cu alţi români de la Sibiu. Sunt foarte bucuros că multă lume a venit aici, nu sunt surprins pentru că foarte mulţi români sunt solidari şi de foarte mare valoare. Sunt foarte bucuros că suntem mulţi aici, la Sibiu. Sperăm ca în viitor să nu mai avem astfel de probleme în Franţa”.

 

foto video Silvana Armat

1 DSC_0945 DSC_0933 DSC_0929 DSC_0919 DSC_0912 DSC_0893 DSC_0850 DSC_0824 DSC_0777 DSC_0776 DSC_0759 DSC_0753 3 2 2 (2)

 

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim

Comentarii

comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Turnul Sfatului Online
  • Sibiu
  • Contact