Joi,
25.04.2024
Innorat
Acum
8°C

Iohannis despre casa pierdută pe Bălcescu: Decizia mă nemulțumește, împreună cu avocații mei căutăm cea mai bună soluție

Iohannis despre casa pierdută pe Bălcescu: Decizia mă nemulțumește, împreună cu avocații mei căutăm cea mai bună soluție

Președintele României, Klaus Iohannis, a vorbit pentru prima oară despre sentința Curții de Apel Brașov de săptămâna trecută, în urma căreia a pierdut definitiv imobilul de pe Bulevardul Nicolae Bălcescu, numărul 29.

Iohannis a acordat un interviu Televiziunii Române, cu ocazia împlinirii unui an de la preluarea mandatului de președinte, ocazie cu care a fost întrebat despre decizia Justiției.

”Această soluție nu e bună, mă nemulțumește, împreună cu avocații mei căutăm cea mai bună soluție pentru contestare”, a declarat Klaus Iohannis la TVR 1.
Săptămâna trecută, după 14 ani de procese, Curtea de Apel Brașov se pronunța împotriva recursului formulat de președinte și soția lui.
”Respinge recursul formulat de recurenţii pârâţi Lazurca Georgeta, Johannis Carmen Georgeta si Johannis Klaus Werner împotriva deciziei civile nr. 235/16.05.2014 a Tribunalului Braşov, pe care o menţine”, se arată în hotărârea dată de Curtea de Apel Brașov.
Decizia atacată de familia prezidențială anulează certificatul de moștenitor pe baza căruia soția lui Iohannis a devenit proprietară a unei jumătăți din cei 166 de mp ai imobilului de pe strada Nicolae Bălcescu, nr. 29. Mai mult, judecătorii au anulat și contractul de vânzare-cumpărare, prin care Klaus Iohannis și soția sa, Carmen, au cumpărat și cealaltă jumătate de imobil retrocedat.

Detalii despre proces puteți citi aici

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

19 comentarii

Zorro

Acum 8 ani

Parca decizia curtii este definitiva si fara drept de apel. Cele doua case au fost pierdute fiindca asa curatii soti prezidentiali au folosit acte false pentru a dobindi aceste imobile. Am vazut azistazi un documentar in lb engleza despre coruptia din Romania in care era prezentat si cazul caselor lui Johannis si erau si prezentate toate documentele. D-na Laura Stefan in documentar spunea ca a studiat documentele, insa pina in 2019 cind se va termina mandatul lui Johannis nu se va putea face nimic. Eu cer ca justitia daca este intradevar independenta s-o traga pe prima hoata cu mama ei la raspundere. Sau iesim din nou in strada ca sa mai scapam de un ticalos.
Raspunde

dancapitandeplai

Acum 8 ani

Buna ziua. In sfarsit se face dreptate. Dl Presedinte trebuie sa plateasca pentru falsurile pe carr le-a facut. Suma minima pe care trebuie sa o restituie proprietarului de drept a casei de pe str. Balcescu este de minim 900.000 de euro fara dobanzi. Asa ca dl. Presedinte va trebui sa vanda toate casele sau va fi executat silit de catre proprietar. Culmea este ca dupa vanzarea tuturor caselor dl Iohanis va mai datora propritarului minim 1.000.000 de euro dupa calculul Marea problema este insa faptul ca actualul presedinte desi detine in conturile din strainatate peste 10 milioane de euro acesta nu are conform declaratiei de avere bani si bunuri imobiliare care sa acopere suma de 900.000 de euro De fapt in urma recalcularii dobanzii la suma mai sus mentionata acesta va avea de restituit in total minim 2.500.000 de euro. Astfel ca vom avea un presedinte sarac,fara case,fara bani in conturi si cu un salariu diminuat cu o treime . Daca institutiile statului isi vor face treaba acestea vor cauta conturile din strainatate ale familiei Iohanis vor confisca banii si il vor condamna. Vom vedea!!!!!!!! DOAMNE AJUTAI PE ROMANI SA REDEVINA STAPANI IN TARA LOR
Raspunde

Vicent

Acum 8 ani

Fenobarbitalul te-ar ajuta capitane !!! Serveste cu incredere !!!!
Raspunde

Zorro

Acum 8 ani

Parca a fost vorba de o hotarire definitiva a tribunalului. Ce sa mai faca avocatii? Sa tina paguba cit mai mica. Daca justitia ar fi intradevar independenta, s-ar ocupa de prima doamna si de mama ei. Sau au si ele imunitate? Ieri am vazut un documentar in lb engleza despre coruptia din Romania in care era prezentat si Johannis cu casele retrocedate, si se spunea ca si-a insusit aceste case cu acte false si ca pina in 2019 nu s-ar prea putea face mare brinza cit este presedinte. Da, in sfirsit s-a facut dreptate si stim cine este familia Johannis. Daca ar avea obrazul subtire, s-ar retrage, insa nu cred c-o va face, doar daca va fi fortuit, fiindca are imunitate, si se plimba pe banii prostilor. Ar fi cazul justitia sa se ocupe de Carmen si mama ei s sa plateasca banii dobinditi ilicit inapoi, cu dobinda. Asa se procedeaza in orice stat civilizat.
Raspunde

Cetatean

Acum 8 ani

O decizie definitiva in Ro, poate fi judecata ca si caz la Cedo, mai ales daca este ceva palpabil legat de proprietati. Un contract de vanzare- cumparare facut la notar si inscris in cartea funciara nu este un fals. Asa se procedeaza cel mai legal posibil. Cat despre chiriasi, normal ca aveau interesul sa-l denigreze pe KJ ptr. a anula prezumtia de " cumparator de buna credinta" al acestuia mai ales ca acea proprietate a devenit o valoare. In urma cu 16 ani era mai greu dar astazi se poate demonstra cu teste ADN ca cineva esre descendent sau nu, deci mostenitor fie si de a 7-a speta. Inteleg ca la momentul dobandirii, KJ nu era nici macar primar...deci tot circul asta are un scop precis, politic. Sper sa gaseasca si urmeze toate caile legale sa demonstreze ca a avut dreptate!
Raspunde

klaus 6 haus

Acum 8 ani

Decizia il nemultumeste... Mor de ras cu astfel de raspunsuri.. Doamne pe ce lume traim si cine a ajuns sa ne conduca...
Raspunde

Kein Problem

Acum 8 ani

...au mai fost si altii la Tribunalul International, care au cástigat procese contra statului román...
Raspunde

Zorro

Acum 8 ani

Da, si ce sa arate, ca s-a folosit de un fals ca sa obtina casele?
Raspunde

@Zorro

Acum 8 ani

Nu te mai screme atat!Suferi de prea mult exces de zel!Daca,totusi,Iohannis nu-i chiar atat de vinovat cum incerci tu sa ne dovedesti?Vrei sa spui superiorilor tai PSD-isti ca ai tulburat mintile tuturor,cum faceti voi?Pentru mine,un politician PSD-ist este egal cu zero!Mai bine ai grija sa nu-ti musti limba;ar fi pacat sa mori otravit!
Raspunde

Zorro

Acum 8 ani

Nu sunt comunist, nici PSD-ist. Nu invidiez lumea cu bani, cei care au muncit acesti bani. Cunosc multa lume bogata, chiar foarte bogata de generatii. Asa se face averea. Am o scirba si un dispret mare de cei care s-au imbogatit prin furturi, tunuri, falsificari, etc. De aici excesul de zel.
Raspunde

Kurt Roth

Acum 8 ani

Nu este voie sä-ti bagi joc de constitutia Romänä. Nu legea 112 de hoti petru hoti este principala lege, ci legea se face dupä constitutie. Asa ati furat case färä milä? O rämäsitä de comunisti?
Raspunde

Avocatila

Acum 8 ani

Expresia asta,usor amenintatoare, ''..impreuna cu avocatii mei..'' face deja cariera.Sa vedem,de la cine am mai auzit-o:Adrian Nastase,Gigi Becali,Relu Fenechiu,Ioan si Giovanni Becali,Dan Voiculescu si multi alti oameni de bine,prezumtiv nevinovati,ulterior nefericite victime .Un sfat,gratuit nu ca al avocatilor:N-ar mai rascoli rahatul!O solicitare catre jurnalisti:V-ar deranja atit de mult daca,macar de forma,ati intreba autoritatile locale daca intentioneaza sa-si recupereze intr-un fel sau altul prejudiciul(ma refer doar la chirii),inainte ca reprezentantii Curtii de Conturi sa-i ia,firesc, legal si obligatoriu la intrebari?Altfel spus,resetam sistemul(chiar si pas cu pas) ori ba?Hai,draga a IV-a Putere,arata-ne ce poti!
Raspunde

Gheorghe de Gheorghe

Acum 8 ani

Ce drac de prejudiciu să recupereze autoritățile locale? Ce chirii? Ș-apoi primăria a fost parte în process de partea sasului...
Raspunde

bogdan

Acum 8 ani

Aveti o decizie definitiva in care dvs., impreuna cu sotia si soacra dvs sunteti acuzati de fals si uz de fals. RESETATI-VA SINGUR, dle Johannis !!! DEMISIA, DLE. JOHANNIS !!!!
Raspunde

gogu

Acum 8 ani

Cu ce tupeu mai apare "Mutu"in public,atat el cat si falsificatoarea,stiind ca a falsificat unele acte si au lasat chiriasii pe drumuri.
Raspunde

vilea

Acum 8 ani

se va repeta ca zul rarinca traseu dna l.stanciu tribunal cum sa fie sasul nost necinstit? sapoi la cedo ae pretini,la minsidterul justitiei roman la fiel ca doar el o pus guvernul nevotat la legeri ,nu io
Raspunde

Gheorghe de Gheorghe

Acum 8 ani

Urmează casa cu numărul 3... Ce să-i faci dom' președinte, ghinion!
Raspunde

mihai

Acum 8 ani

Ia sa vedem cum se agita Mutu' nost'... acum isi gaseste cuvintele? Parca trebie sa avem incredere in justitie, nu-i asa? Ca doar nu l-o fi nedreptatit tocmai pe d-l preș... Preș pentru Bruxel am vrut sa zic...
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus