Joi,
18.04.2024
Innorat
Acum
5°C

Directorul Mozaic Jazz Festival, despre acțiunile ISU: ”Putem vorbi de un boicot cultural cu premeditare”

Directorul Mozaic Jazz Festival, despre acțiunile ISU: ”Putem vorbi de un boicot cultural cu premeditare”

Lăsat de ISU fără sală de spectacole cu două ore înainte de începerea festivalului de jazz pe care l-a creat, Silviu Scrob a avut o reacție imediată la declarațiile lui Constantin Chiriac, care a cerut în cursul zilei de miercuri demisia colonelului Cosmin Balcu, inspectorul șef al ISU Sibiu, acuzându-l de ”boicot cultural”. Silviu Scrob, directorul Mozaic Jazz Festival, cere Inspectoratului pentru Situații de Urgență Sibiu să demonstreze că toate celelalte clădiri de interes public au documentația conform legii în vigoare. „Aici mă refer la sedii de instituții publice până la toate clădirile care sunt de interes public. Ori arată că toate clădirile acestea au toate avizele necesare, iar ceea ce s-a întâmplat la Casa de cultură a sindicatelor este un caz izolat, iar dacă nu pot dovedi că toate clădirile au avize să spună de ce au aplicat legea în mod discriminatoriu. Dacă mai sunt și alte clădiri care nu au aviz și ne-au închis doar pe noi putem vorbi de un boicot cultural cu premeditare, pentru că ei au venit cu plumbul în mână și cu afișul printat”.

”I-am sunat înainte și nu mi-a răspuns nimeni”

Scrob susține că a încercat să-i contacteze pe cei de la ISU cu câteva zile înainte de începerea festivalului, dar nu a reușit să vorbească cu nimeni. „Ei știau ce se va întâmpla și nu ne-au spus nimic. Puteau să ne spună cu o zi-două înainte că se va închide. Au ținut cu tot dinadinsul să vină să boicoteze. Eu lucrez cu ei de zece ani de zile, lucrez cu ei la toate evenimentele, deci mă cunosc. I-am sunat înainte și nu mi-a răspuns nimeni la telefon. Ne-au pus în fața faptului împlinit în care trebuia să mutăm pe fugă festivalul”, spune Silviu Scrob.

„Presiunea vine de sus, de la Guvern”

Directorul Mozaic Jazz Festival spune că nu reușește să înțeleagă cum într-o comunitate în care au făcut de atâtea ori evenimente împreună, cei de la ISU au ales să procedeze în acest mod și pune totul pe seama presiunii care vine de sus. „Este presiunea prea mare de sus, de la Guvern, le-au dat ordin să închidă ceva să fie la asentiment cu legislația și cu trendul, am căutat spectacol cu tot dinadinsul și l-am obținut, dar mai departe, hai, să facem o lege egală pentru toți. Fără a cădea în extremism, pentru că următorul pas este să se întâmple un val media și o reacție în societate îndreptată împotriva celor de la ISU pentru abuzurile pe care le fac”, afirmă Silviu Scrob pentru Turnul Sfatului. Mai mult decât atât, Silviu Scrob a spus că se gândește să-l acționeze în instanță pe administratorul sălii care, conform contractului avea responsabilitatea de a se ocupa de toate aceste lucruri astfel încât să-i închirieze o sală funcțională. „Nu s-a întâmplat acest lucru, eu i-am plătit un avans și trebuie să mă duc în instanță pentru a recupera atât avansul, cât și prejudiciul și celelalte cheltuieli prilejuite de această mutare a festivalului”.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

4 comentarii

Alemarc

Acum 8 ani

Chestia asta a fost o mizerie clasica romaneasca. Din pacate in instanta nu o sa rezolve nimic organizatorul. Ne revoltam si iesim in strada pentru Colectiv dar cred ca gresim ca nu luam atitudine si cand se fac abuzuri. Sper ca seful ISU sa fie luat putin la intrebari.
Raspunde

spectator

Acum 8 ani

Prostie tipic romaneasca, sa se aplice legea pana la a-mi afecta mie interesele! Ar trebui sa va bucure ca pompierii fac in sfarsit ceva pt siguranta noastra, in schimb pe voi va intereseaza doar ca nu puteti tine spectacolele si pierdeti bani.....De boicotat v-ati boicotat singuri ca n-ati intrebat de la inceput daca au autorizatie la incendii, nu e prima data cand tineti festivalul acolo, nu v-a interesat decat sa castigati bani si faima. Sa nu mai spun ca stergeti comentariile negative la adresa festivalului pe care le posteaza spectatorii pe facebook.
Raspunde

cetatean

Acum 8 ani

Inchiderea salii si periclitarea bunului mers al festivalului, este parte a unei actiuni mai ample de boicotare a Sibiului, in general, a imaginii bune pe care o are in tara si in fata propriilor cetateni. Din pacate sunt si concetateni care s-au saturat de " bine", nu le mai place orasul si comunitatea, spiritul ei si fac front comun la aceasta demolare. Va invit sa urmariti cu mai multa atentie modul in care sunt prezentate stirile din Sibiu, de orice natura, in mass media centrala.
Raspunde

carminis

Acum 8 ani

am fost la spectacolul lui Tudor Gheorghe si nu conteneam sa ma mir cat a decazut Casa de Cultura. Miros de tigara in sala, intrari/iesiri blocate, intunerec pe scari la iesirea spectatorilor. Toti s-au preocupat s-o tina pe linia de plutire si atat. Sunt sigura ca nu-si merita acordul de functionare de la ISU. S-a mers din inertie " merge si asa ". Sibieni, fiti mai pretentiosi si mai exigenti !
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus