Marţi,
19.03.2024
Parțial Noros
Acum
2°C

Ortopezii sibieni se perfecţionează în SUA

Ortopezii sibieni se perfecţionează în SUA

Academia Americană de Chirurgie Ortopedică (AAOS), reprezentată de către prof. dr. Guido Marra şi prof. dr. Wiliam Stetson, derulează un program de colaborare cu Societatea Română de Ortopedie şi Traumatologie, pe parcursul a 3 ani, care are ca obiectiv creşterea competenţei profesionale a ortopezilor din România, interesaţi într-un domeniu de nişă, de supraspecializare - chirurgia umărului. Se ştie că articulaţia umărului este una dintre cele mai complexe articulaţii, diagnosticul şi tratamentul afecţiunilor de la acest nivel fiind o provocare deosebită. De câţiva ani, medicii sibieni depun eforturi să se dezvolte şi să se perfecţioneze în tratamentul patologiei umărului. În acest sens, dr. Mihai Roman, medicul şef al Secţiei Clinice Ortopedie a SCJU Sibiu, a fost invitat recent în SUA.

“Având în vedere experienţa noastră preexistentă, am fost implicat de la început în acest proiect. În virtutea relaţiei create, am fost invitat la Chicago de către prof. dr. Guido Marra (NorthWestern University Chicago) unde am petrecut, alături de domnia sa, o săptămână. Am avut onoarea să-l asist atât la intervenţiile chirurgicale - artroscopie şi protezare de umăr, cât şi la consultaţii. Practic l-am urmat pe parcursul întregii săptămâni în întreaga sa rutină profesională, având acces la toate informaţiile solicitate. Un operator excelent, un clinician desăvârşit şi un caracter admirabil, prof. dr. Marra şi-a arătat toată disponibilitatea în a împărtăşi cu mine cunoştinţele sale în domeniul acesta atât de complex”, declară dr. Mihai Roman, medicul şef al Secţiei Clinice Ortopedie a SCJU Sibiu.

Medicul sibian este convins că, „experienţa americană”, pe care a acumulat-o va contribui la creşterea calităţii serviciilor acordate pacienţilor, profesorul Marra fiind un adevărat exemplu de profesionalism.

„Întâlnirea cu prof. Marra m-a marcat, în sens pozitiv. Este calm, disponibil, extrem de firesc în relaţia cu pacienţii şi colaboratorii săi, preocupat în permanenţă de dezvoltare, eficientizare, optimizare, învăţare. Deşi realizează intervenţii chirurgicale de o complexitate deosebită, face ca totul să para uşor şi firesc. A crescut, s-a realizat şi s-a desăvârşit într-un sistem medical performant, stimulativ şi liberal. Nu degeaba este unul dintre cei mai respectaţi specialişti în chirurgia umărului din Statele Unite ale Americii. Sunt convins că la reîntoarcerea mea în ţară voi putea utiliza ceea ce am învăţat acolo, în vederea creşterii calităţii actului medical acordat pacienţilor noştri”, explică dr. Mihai Roman.

Conform medicului şef al ortopezilor SCJU Sibiu, proiectul de colaborare va continua şi în următorii doi ani şi se va concretiza, printre altele, cu două cursuri naţionale de Chirurgia Umărului sub egida Academiei Americane AAOS. De asemenea, este prevăzută o nouă vizită la prof. dr. Marra în viitor (2016/2017) în vederea aprofundării experienţei deja acumulate, cu atât mai mult cu cât „colaborarea prezentă include şi sprijinul domniei sale” (n.a. – prof. dr. Marra), în vederea soluţionării cazurilor mai dificile.guido marra si dr. roman

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Dorina Nitu

de Dorina Nitu

Social
Telefon:
0742 381 305

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus