Joi,
28.03.2024
Partial Noros
Acum
17°C

Actualizare. Dosarul Maricuța. DNA contestă arestările la domiciliu și punerea sub control. La fel și Maricuța

Actualizare. Dosarul Maricuța. DNA contestă arestările la domiciliu și punerea sub control. La fel și Maricuța

Actualizare vineri, 13:15.

DNA Serviciul Teritorial Alba Iulia a depus deja contestație împotriva încheierii Tribunalului Alba din seara zilei de joi, prin care judecătorul de drepturi și libertăți a respins cererea de arestare preventivă pe 30 de zile pentru opt dintre urmăriții penal în Dosarul Maricuța. Contestația procurorilor anticorupție a fost depusă în această dimineață, imediat după aceasta fiind înregistrată și cea a lui Daniel Maricuța. Termenul pentru depunerea acestor contestații este de 48 de ore de la pronunțare. Contestațiile se vor judeca la Curtea de Apel Alba Iulia.

Interdicțiile urmăriților penal

Ioan Maricuța și Elena Scumpu se află în arest la domiciliile lor declarate în Șelimbăr. Mandatul lor de arest expiră în ziua de Crăciun, iar cât timp asupra lor este menținută această măsură nu au voie să părăsească limitele proprietăților lor, fără permisiunea procurorilor. Totodată, le este interzis să comunice cu ceilalți ”participanţi la comiterea infracţiunilor cu martorii ori cu experţii în cauză”, se mai arată în încheierea Tribunalului Alba. ”În caz de încălcare cu rea-credinţă a măsurii sau a obligaţiilor care îi revin, măsura arestului la domiciliu poate fi înlocuită cu măsura arestării preventive”, mai arată magistratul de la Alba. Ceilalți urmăriți penal pentru care DNA a cerut arestarea preventivă sunt viceprimarul Marius Grecu, șefa Cadastrului din Primăria Șelimbăr, Maria Melniciuc, precum și interpușii lui Maricuța, Sorin Haiduc, Lucian Radu Cândea și Marius Bogdan Lupu. Și pentru ei Tribunalul a respins cererea DNA, fiind puși de magistrat sub control judiciar. Printre obligațiile lor în această calitate intră cea de a nu părăsi limitele teritoriale ale României, decât cu permisiunea procurorilor, să comunice periodic ”informații relevante despre mijloacele lor de existență” și să se prezinte la Biroul de supraveghere din cadrul Poliției Sibiu, conform programului stabilit de polițiști.

Știre inițială. Judecătorul de drepturi și libertăți al Tribunalului Alba respins cererea de arestare preventivă pe 30 de zile formulată de DNA alba Iulia pentru opt dintre urmăriții penal în Dosarul Maricuța. A dispus arestul la domiciliu pentru primarul Daniel Maricuța și secretara Elena Scumpu, respectiv punerea sub control judiciar a celorlalți șase urmăriți penal pentru care s-a cerut arestul pe 30 de zile.

Astfel, potrivit hotărârii Tribunalului Alba, sub control judiciar au fost puși Marius Grecu, viceprimarul comunei Șelimbăr, Maria Melniciuc, șefa Cadastrului din Primăria Șelimbăr, Ioan Tatu, fostul primar al comunei Șelimbăr, respectiv Lucian Radu Cândea, Sorin Haiduc și Marius Bogdan Lupu, membrii ai grupării Maricuța, potrivit procurorilor DNA. Cei șase puși sub control judiciar se alătură, astfel, celorlalți 11 urmăriți penal din Dosarul Maricuța pentru care DNA Alba Iulia a dispus controlul judiciar pe următoarele 60 de zile.

Decizia Tribunalului Alba poate fi contestată de către DNA, dar și de către cei inculpați, la Curtea de Apel Alba Iulia.

Citește și Dosarul Maricuța ”crește” văzând cu ochii: încă 11 urmăriți penal puși sub control judiciar

 

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

15 comentarii

MUC CEL MIC

Acum 8 ani

Sa cerceteze DNA-ul si situatia a 2 apartamente dat sub titlul de donatie Consiliului Local Selimbar de catre **** **** in Selimbar Str.Octavian Goga Bl.3 ….va asteptam si pe aici….scoateti un extras de carte funciara si vedeti adevarul
Raspunde

Jiji

Acum 8 ani

I-au dat drumul de frica sa nu dea pe goarna complicii judecatori, procurori si politisti. Unde mai pui ca firele duc si la Iohannis. Sunt bagati toti barosanii Sibiului in rahatul de la Selimbar, toti au primit terenuri acolo, inclusiv sasul ajuns presedinte, care l-a vandut rapid, spaland foar banii.
Raspunde

pt jiji

Acum 8 ani

sasu nu are teren in selimbar. in schimb alti mahari din sibiu au
Raspunde

Olga

Acum 8 ani

Judecatorii din Alba sunt toti manjiti. Rusinee ...
Raspunde

dorel

Acum 8 ani

ba deci pe bune...ilegalitatile flagrante facute de Maricuta sunt cunoscute oricarui Sibian...de ani de zile....si voi atat puteti scoate....un arest la domiciliu......te **** pe ea justitie.
Raspunde

moon

Acum 8 ani

control judiciar pt Ghita Spermuc...pai se poate asa ceva? Poate se apuca sa invete sa scrie corect romaneste acum ca are atata timp liber!
Raspunde

Zorro

Acum 8 ani

Pai daca pentru capo di tutti capo a iesit un arest la domiciliu, sa-si faca bagajele nu doar politicienii, ci si judecatorii si procurorii in frunte cu Kövesi si cu actuala tehnocrata din ministerul justitiei. Pentru asa ceva ar trebui sa iesim in strada si ceruta dreptatea zilnic! Ce justitie este asta? Sunt convins ca multi din high liful de rahat romanesc si mai ales cel sibian sunt implicati in aceasta mizerie din Selimbar. Aceste articole ar trebui traduse in mai multe limbi si trimise la redactiile ziarelor mari occidentale, ca sa vada toata lumea aceste mizerii si cum functioneaza la noi institutiile statului. Rusine!
Raspunde

alzara

Acum 8 ani

Ce vrei Dorele ,escrocul asta are protectie mare atat printre magistratii sibieni,de la Alba cat si la Bucuresti,asta e ,traim intr-o tara de rahat,condusa de guvernanti si magistrati hoti si tradatori de tara!
Raspunde

Selimbareanul

Acum 8 ani

BANI, PUTERE si RELATII visavis SISTEM COUPT si ORB !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Raspunde

Solomon

Acum 8 ani

Sa clarificam:nu ma simt mai bine provocand necazuri cuiva si nici nu ma bucur de raul altuia!Insa ceea ce se intampla cu Maricuta este un afront grav adus celor care cred in dreptate si justitie!Ce trebuia sa mai faca acest semidoct-escroc si infractor dovedit,pentru a fi retinut?Cei carel-au judecat sunt fie niste novici lipsiti de profesionalism, ori fac parte din gasca infractorilor care spoliaza Romania!De ce va este teama sa faceti dreptate?Vor cadea prea multe capete?Cum puteti fi nemilosi cu gainarii si sa aveti alta masura cu marii infractori?Nedreptatea se vede de la o posta;nu trebuie sa ai studii juridice pentru asta!
Raspunde

@zorro

Acum 8 ani

Sunt de aceeasi parere,Zorro are dreptate,lipsa noastră de reactie sau reactii timide si tardive îi face sa fie hoti si sa ne sfideze!HAIDETI SA NE MOBILIZAM,ACUM ORI NICIODATĂ!!!!
Raspunde

Zorro

Acum 8 ani

De notarul Bucse Radu si ceilalti notari cind se ocupa DNA? sau le mai lasa timp sa mai contrafaca sau sa distruga citeva dosare? Incredibil, si asta se intimpla intr-o tara a membru UE. Ce fac si besinosii si umflatii de comisari EU? Este o adevarata mascarada!
Raspunde

fan oprescu

Acum 8 ani

Selimbarul are aproximativ 2014 locuitori. Si daca toti ar fi avut probleme cu terenurile si tot nu cred ca comentatorii de aici au experiente personale cu Marincuta. Ca si cum un barbat vorbeste de experienta personala a unei femei (cunostiinta indepartata) care a facut un avort. Marincuta trebuie judecat, e OK dar terminati cu contrele de dragul de a fii pe val, gen : "NE VREM TARA INAPOI !!!! "
Raspunde

TIBI

Acum 8 ani

ce contestatie, sa fim realisti, totul s-a facut pe fata, rusine pt. DNA, dcine nu cotizeaza acolo sus infunda puscaria, adevaratii penali stau in libertate. domnule premier decretati official anarhia in Romania, coruptiisunt protejati de DNA????????????? NU COTIZEZI ACOLO INFUNDI PUSCARIA, FARA DREPT DE APEL SI APARARE AVIZ CELOR IN CAUZA, VETI SFARSI SA VA SCOATA CADAVRELE DIN PUSCARIE DACA NU ATI COTIZAT IN VREUN FEL.....
Raspunde

alzara

Acum 8 ani

Relațiile sunt încă (?) valide !
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus