Vineri,
29.03.2024
Cer Senin
Acum
14°C

Teatrul mută o parte spectacolele din Sala Studio în Facultatea de Litere

Teatrul mută o parte spectacolele din Sala Studio în Facultatea de Litere

Cum Sala Studio din clădirea Casei de Cultură a Sindicatelor a fost închisă de ISU pe 13 noiembrie reprezentanții Teatrului Național „Radu Stanca” – cei care foloseau sala – au decis să mute o parte din spectacole în studioul Cavas din cadrul Facultății de Litere Sibiu. Restul, vor fi anulate. Directorul Teatrului Național ”Radu Stanca” din Sibiu, Constantin Chiriac spune că întotdeauna spectacolele sunt programate în avans, astfel încât spectatorii să-și poată asigura accesul la spectacolele favorite. „Am făcut de multă vreme programul pentru luna decembrie și, din păcate, a trebuit să punem cu roșu toate spectacolele de la Sala Studio datorită acelui sigiliu pus pe toată clădirea, fără ca noi să fim întrebați, în condițiile în care aveam un contract de închiriere pe Sala Studio”.

Negocieri cu prefectul și conducerea ISU

Constantin Chiriac spune că a avut discuții atât cu prefectul județului, cât și cu întreaga conducere a Inspectoratului pentru Situații de Urgență, iar de comun acord au agreat ideea de a ”judeca” spațiile din Casa de Cultură a Sindicatelor separat. „Să fie «judecată» sala mare într-un fel și sala studio separat. Aceasta îndeplinește toate condițiile, numai că trebuie să fie obținută autorizația de securitate la incendiu, pe baza unui raport de expertiză tehnică pentru cerința esențială «securitate la incendiu», în conformitate cu Ordinul MAI 3/ 2011. Am luat toate măsurile și am făcut toate demersurile pentru ca toate formalitățile să fie îndeplinite. Din păcate, nu sunt decât doi experți M.L.P.A.L. autorizați în Sibiu, care să poată face astfel de expertize”, mai spune Chiriac pentru Turnul Sfatului.

„Sper ca sala Studio să revină cât mai repede la viață”

Din cauza „închiderii abuzive” din 13 noiembrie, toate spectacole din luna decembrie au fost suspendate. „Este un lucru regretabil în condițiile în care noi am gândit un spectacol, «Țesătorul de vise», pe care l-am lucrat special pentru sărbătorile de Crăciun, astfel încât publicul să se bucure de această mare sărbătoare a creștinătății. Vom încerca, dar numai cu «Țesătorul de vise»- ținând cont de faptul că distribuția este făcută din studenții la actorie de la Universitatea „Lucian Blaga”, de la licență și de la master- să prezentăm spectacolul în Studioul CAVAS. Facem aceste demersuri în așa fel încât cât mai mulți doritori care de obicei vin și ocupă toate locurile în toate spațiile în care jucăm, să se poată bucura de acest miracol al Nașterii Domnului. În același timp, sperăm ca toate formalitățile necesare să fie cât mai repede rezolvate în așa fel încât sala Studio să revină la viață cu spectacole”, declară directorul teatrului sibian.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus