X
rest

Cât de scumpă e mâncarea la Târgul de Crăciun?!

De când s-a deschis Târgul de Crăciun din Piața Mare am auzit numai lamentări referitoare la mâncare. Cum mai trecea vreun coleg prin piață, în drum spre redacție, își mai lua câteva ceva de mâncat rapid, apoi se plângea. ”Am dat vreo 20 de lei pe o bucată de pită cu ceapă și nu e bună de nimic!”. ”Cum să îmi ceară zece lei pe trei alune glazurate?!”.

În prima cu zi cu zăpadă din iarna asta m-am înfățișat, pe la prânz, în fața celei mai mari căsuțe din târg. Cea din mijlocul pieței, cu grill, afumături, cărneturi și murături la borcane. I se spune ”Raiul vegetarienilor”. Probabil din cauza costițelor rumenite, a ciolanelor de porc și chiar a peștilor afumați. Cum erau în jur de zero grade Celsius afară și se scurgea ușor zăpada de pe acoperișul căsuțelor, era de musai să iau o porție de gulaș cu fasole și ciolan. La care am asezonat, lejer, de iarnă, o frigăruie cu cartofi prăjiți și murături. Care au alunecat pe un val de vin fiert cu măr și scorțișoară.

Să le iau pe rând. La gulaș mi-am făcut așteptări mari încă de la primele vorbe ale vânzătoarei, într-un fel de ungureasco-română. Și am avut dreptate. Un gulaș bun, cald spre fierbinte, ușor picant, cu destule legume și carne. În ciuda numelui de marketing – gulaș cu ciolan – nu există nici un ciolan, dar sunt destule bucăți de carne de porc încât să te saturi. Nu mă pot plânge aici.

rest3

M-ar bate Dumnezeu, sau Allah, dacă aș zice ceva de rău și de frigăruie. Are carne de porc, de pui, ardei, slană, ceapă… foarte bună, dacă, aici există un mare dacă, nu aș fi mâncat-o în aer liber, la limita înghețului. Până am mâncat gulașul frigăruia s-a cam sleit și era puțin cam rece. Au salvat-o murăturile și vinul fiert, în schimb. De fiecare dată când am mâncat murături la diversele târguri din Piața Mare am avut experiențe negative. Oamenii ăștia pun legumele la murat cu puțin timp înainte de eveniment și acestea nu apucă să se facă așa cum trebuie. Nu a fost cazul acum, am mâncat câțiva castraveți murați excelenți.

rest2

Singurul lucru cu adevărat nasol la a mânca în Târgul de Crăciun sunt mesele. Stai în mijlocul oamenilor, în frig, cocoșat la o măsuță mică rotundă, nu e cea mai plăcută experiență. Pe de altă parte, cineva mai pătruns de spiritul sărbătorilor de iarnă decât mine probabil ar spune că tocmai acesta-i farmecul.

Și la final am lăsat banii. Că doar de bani se plângea toată lumea. Am plecat de la Târgul de Crăciun cât se poate de sătul și un pic încălzit, de la vin și gulaș. Pe masă am plătit 45 de lei. Ceea ce nu mi se pare deloc exagerat de scump, dimpotrivă, aș spune că e în consonanță cu prețurile din tot centrul istoric.

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim

Comentarii

comentarii

9 opinii

 1. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

 2. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  Proiectant

  45 de lei pentru ce vedem in poza? pai este fff ieftin. Sa tot mamanci acolo la fiecare 5 minute.
  ce-i 45 de lei in ziua de astau..o guma de mestecat (pentru cei de la redactia Turnul Sfatului…)

 3. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

 4. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  Eugen

  Tot centrul Sibiului este scump dar asta nu e o scuza ca si la Targul de Craciun sa fie niste preturi aberante chiar si in comparatie cu centru Clujului!

 5. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  alex

  Sa nu uitam ca preturile din centrul Sibiului si de oriunde nu inseamna neaparat mancarea in sine ci si servirea.
  Sa mananci din farfurii si cu tacamuri din plastic, sa fi atent sa nu ti se verse ciorba din bolul acela si mai ales sa mananci in picioare in frig mi se pare prea mult mai ales la pretul acesta de 45 de lei.
  Poate 20 lei merge pentru mancare iar pentru servire nimic.

 6. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  Andreea

  Domnule reporter, am colegi (personal TESA dintr-o societate reputata a Sibiului) care si-au plănuit o ieșire cu copii sezonul asta in Târgul de Craciun, si atat! Pentru o familie cu doi copii, meniul asta “ieftin” le scoate parinților din buzunar cel puțin 150 de lei la o ieșire! Cate familii din Romania își permit asemenea distracții exclusiviste? Pentru ca observ, încercați sa ne spuneti ca e ieftin având in vedere locația! Personal, daca as fi patronul ziarului v-as concedia pe considerentul ca imi sfidați cititorii! Nu am copii, am un nivel de trai destul de bun, nu sunt frustrata, sunt dezgustata!

 7. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

 8. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  Razvan

  Pe bune? 45 lei pentru mancarea din imagini si niste vin fiert? Ar parea un pret acceptabil, cu conditia sa fi consumat 4-5 cani de vin fiert… caci, altfel ( o singura cana), e hotie la drumul mare.

 9. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  bella

  Uh… adica 2 meniul zilei decente cu 3 feluri mancare, pe scaun, la masa, cu vesela, tacamuri si pahare asa cum se cuvin, invaluit de caldura localului… sper ca articolul s-a vrut sa fie parodie!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Turnul Sfatului Online
 • Sibiu
 • Contact