Vineri,
29.03.2024
Partial Noros
Acum
16°C

Buchete de flori dăruite fără niciun motiv sibiencelor

Buchete de flori dăruite fără niciun motiv sibiencelor

Cum ar fi să primești un buchet de flori din partea unor necunoscute fără niciun motiv? Asta și-au propus să facă două tinere pasionate de flori care și-au deschis propria lor florărie în Sibiu. În fiecare săptămână, vreme de un an, acestea vor dărui câte un buchet de flori la întâmplare unor doamne sau domnișoare care în ziua respectivă au nevoie de asta. Nu au nicio așteptare, spun ele, ci pur și simplu vor să aducă un zâmbet pe fața acestora. Oana Jurj și Adriana Blahuianu sunt floristele care au avut această inițiativă, iar cea mai mare dorință a lor este aceea de a reuși să-i facă pe oamenii din jurul nostru să dăruiască mai multe flori. „Ne dorim ca oamenii să-și reamintească să dăruiască flori. Ne-am dat seama că oamenii au cam uitat să facă acest gest sau oferă flori doar din obligație și atunci am zis că e bine să-i învățăm că nu ai neaparat nevoie de un motiv pentru a oferi un buchet de flori cuiva. În fiecare săptămână, vom face două buchete pe care le vom oferi la întâmplare, cui ni se pare că are cea mai mare nevoie de flori în acea zi. Noi intenționăm să facem acest lucru în fiecare săptămână și ușor-ușor lumea să înceapă să ne urmeze exemplul”, spune Adriana Blahuianu.

Gift Art florarie (8)

„Săptămâna buchetului pierdut”, un proiect la nivel european

Reacțiile celor care au primit buchetele de flori au fost variate. „Acum două săptămâni am dat un buchet de flori unei fete care stătea pe o bancă de pe Nicolae Bălcescu mai abătută. I-am dăruit buchetul, iar dacă la început nu a avut nicio reacție și am fost puțin dezamăgită. Dar după ce am plecat, am văzut că a luat buchetul în brațe, s-a uitat la el și a zâmbit”, mai spune aceasta. Acum două zile au mai oferit un buchet de flori unei doamne care se apropia de 80 de ani și care a fost atât de emoționată încât a început să plângă. „A zis că au fost foarte bine venite florile mai ales după ce a pățit. Nu știm ce a pățit, dar se pare că a fost momentul potrivit pentru a-i oferi florile”. Această inițiativă se desfășoară la nivel european, iar în fiecare săptămână floriștii fac câte un buchet pe care îl lasă pe anumite străzi cu un bilet pe care scrie, „Buchetul acesta e pentru tine. Bucură-te de el”. „Eu cred foarte mult în întâmplare, iar dacă tu dai peste acel buchet, înseamnă că tu trebuie să-l ai. Bucuriile acestea poate sunt mici, dar adunate fac mult”, mai spune Adriana Blahuianu. Floristele își propun ca în perioada următoare să desfășoare și anumite ateliere cu tema decorațiunilor de Crăciun, iar cei care participă își vor putea face singuri brăduțul de Crăciun. Acestea le vor pune la dispoziție accesorii, iar la final vor putea pleca cu bradul acasă. Nici cei mici nu sunt uitați și vor putea face și ei coronițe sau aranjamente specifice perioadei de iarnă.

Gift Art florarie aranjamente Craciun (2)Gift Art florarie aranjamente Craciun (4) Gift Art florarie aranjamente Craciun (3) Gift Art florarie aranjamente Craciun (5)

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

1 comentarii

Bsi_Hermannstadt

Acum 8 ani

Foarte frumos -felicitari celor care daruiesc!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus