X
card sanatate (Copy)

Sistemul cardurilor de sănătate, din nou blocat. “E cea mai gravă problemă de până acum”

Pacienții au așteptat astăzi ore în șir, fie în fața cabinetelor medicilor de familie, fie la farmacii, pentru că softul cardurilor de sănătate este din nou nefuncțional. Oamenii spun că nu este prima dată când se întâmplă, dar, de data aceasta, au avut de așteptat mult mai mult decât de obicei.

Medicii și-au prelungit programul, ca să poată lua pacienții care au așteptat ore la rând. “Eu am stat o oră și jumătate, până când a reușit doamna doctor să intre în sistem și să îmi poată da reșeta. Acum mă duc la farmacie, dar sunt pregătită să aștept și acolo. de fiecare dată când nu a mers la cabinet, nu a mers nici la farmacie”, spune Paula Kais, pacientă.

Sistemul prin care se eliberează rețete compensate, se fac bilete de trimitere și se validează consultațiile merge greu de săptămâna trecută, spun medicii. “Este o problemă foarte serioasă și această disfuncționalitate este, acum, cea mai gravă din tot ceea ce am întâlnit noi în ultima perioadă. E important ca  toată lumea să înțeleagă că nu e problemă nici cu calculatorul meu și nici cu calculatorul farmacistului, ci este sistemul, care funcționează foarte, foarte prost”, spune președintele filialei Sibiu a Societății Medicilor de Familie, dr. Loredana Piloff.

De cealaltă parte, reprezentanții CJAS spun că nu este vorba despre un blocaj total, ci despre sincope în funcționarea sistemului.

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim

Comentarii

comentarii

O opinie

  1. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Turnul Sfatului Online
  • Contact