Vineri,
29.03.2024
Partial Noros
Acum
16°C

Mobilități de studiu la ULBS cu șase țări partenere

Mobilități de studiu la ULBS cu șase țări partenere

Creșterea numărului de mobilități și oferirea de posibilități de studiu pentru studenți în cât mai multe țări sunt două dintre scopurile principale ale, în acest an universitar, potrivit rectorului ULBS, Ioan Bondrea.

”Unul dintre proiectele sau scopurile Universității Lucian Blaga îl reprezintă creșterea parteneriatelor internaționale, creșterea numărului de mobilități. Pe baza acestor parteneriate, pentru perioada 2015-2016 ni s-au alocat fonduri necesare pentru activități și ne-au fost aprobate o serie de proiecte. Erasmus+ permite și parteneriate cu țări din afara UE. Pentru acestea este nevoie de întocmirea unui dosar, să demonstrezi că ai parteneriate cu țările respective și în acest segment noi avem parteneriate cu China de 64.167, cu Egipt de 150.830, cu Japonia de 26.000, cu Filipine de 60.797, cu Rusia de 28.200, iar cu Serbia de 35.203. Aici e vorba de mobilități cu cadre didactice, dar avem și pentru studenți programe de master și de doctorat. Mă bucur pentru că ULBS este în topul universităților românești, munca Departamentului de Relații Internaționale este foarte apreciată de parteneri, iar universitatea este dată ca exemplu de bune practici”, a declarat Ioan Bondrea.

În anul universitar 2015-2015, în primul semestru, de la ULBS au plecat să studieze la universități partenere 100 de studenți, iar în semestrul II vor mai pleca 50. De la universitățile partenere au venit să studieze la ULBS 80 de studenți în primul semestrul, iar în al doilea semestru mai vin 40 de studenți.

Erasmus+ este un program al Uniunii Europene în domeniul educaţiei, formării profesionale, tineretului şi sportului. Acesta reunește şapte dintre programele europene de finanţare actuale: Învăţare pe Tot Parcursul Vieţii, Tineret în Acţiune, Erasmus Mundus, Tempus, Alfa, Edulink şi programul pentru cooperare cu ţările industrializate.

Programul Erasmus+ este conceput cu scopul de a sprijini eforturile țărilor participante la program, să utilizeze în mod eficient potențialul agenților implicați în învățământul superior și capitalul social al Europei. Țări partenere programului Erasmus+ sunt țările  din afara spațiului european.

Programul demarat în 2014, va fi operaţional până în a 2020.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Dorina Nitu

de Dorina Nitu

Social
Telefon:
0742 381 305

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus