Vineri,
29.03.2024
Cer Senin
Acum
19°C

Asociațiile din Sibiu, mâna dreaptă a lui Moș Căciun

Asociațiile din Sibiu, mâna dreaptă a lui Moș Căciun

Decembrie este luna cadourilor, iar Moş Crăciun îi priveşte pe toţi îndeaproape şi îşi umple desaga în funcţie de faptele pe care le fac. Şi pentru că faptele bune se răsplătesc cu zâmbete, Asociațiile din Sibiu s-au gândit să aducă cât mai multe zâmbete pe chipurile celor mai ,,bătuţi de soartă". Cum fac acest lucru? Colectează jucării, haine şi alimente pentru copiii nevoiaşi prin diferite campanii umanitare, precum şi prin organizarea unor concerte caritabile.

Oamenii pot aduce zâmbete, speranță și totodată îi pot face fericiți pe cei din jur. Astfel că ONG-urile care derulează diferite acțiuni prin care doresc să ajute, fac apel la generozitatea și bunăvoința tuturor.

 Un cadou, un copil fericit

Campania ,,Fii generos de Crăciun" demarată de Asociaţia Crucea Roşie strânge jucării şi rechizite pentru copiii ce provin din familii defavorizate. Astfel că până pe 17 decembrie, binevoitorii pot face o donație la urna amplasată în Mall lângă bradul cu reni. O campanie asemănătoare demarează şi ONG-ul ,,Mâini Unite” prin programul ,,Dăruim mai departe" prin strângerea de jocuri şi jucării educative pentru copiii mai puţini norocoşi. Şi pentru că voluntarii vor să dăruiască mai departe, cei care donează sunt aşteptaţi la două lecţii din cadrul programului FastTracKids.

Printre zecile de căsuţe cu produse şi obiecte tradiţionale, în Târgul de Crăciun şi-a făcut apariţia, o ,,altfel" de căsuţă. Acolo, Asociaţia ,,We Help!”, parteneră a programului ,,ShoeBox”, colectează cadouri de mărimea unei cutii de pantofi pentru copiii din orfelinate. ,,În momentul în care ajungem cu echipa «We Help!» la cei mici acasă, găsim o altfel de lume: mult mai întunecată. În casele celor mici este frig şi totul arată trist. Însă, aceștia ştiu că venim şi ne aștepta cu drag. În momentul în care primesc cadoul zâmbesc, şi sunt uimiți că cineva s-a gândit la ei. Este un moment magic care ne dă motivația să continuăm cu tot  ceea ce facem.”, a spus președintele Asociației, Ioana Dăncăneț.

Organizatorii fac apel la bunăvoinţa oamenilor pentru a le pregăti celor mici bucuria de a găsi în dimineaţa de Crăciun un cadou sub brad, spunând că sibienii devin din ce în ce mai darnici. ,,Sibiul este un oraş care a început să înțeleagă ce înseamnă a dărui. O colegă de-a mea, a întâlnit un student care ne urmărea activitatea cu interes pe Facebook și pentru a dărui un cadou a donat sânge”, a adăugat Ioana.

 Studenţii alături de copiii nevoiaşi

 Nici asociaţiile studenţeşti nu se lasă mai prejos când vine vorba de campanii umanitare. Volunatrii de aici doresc să aducă o rază de soare în sufletele celor mici şi mai puţin norocoşi. ,,Dacă acum 4 ani, erau doar câteva asociații studențești care organizau campanii umanitare cu ocazia sărbătorilor de Crăciun, anul acesta am constat cu bucurie că toate ONG-urile din universitate sunt implicate. Prin diferite programe, reușesc să strângă daruri pentru cei ce provin din medii defavorizate, dând o mână de ajutor familiilor aflate într-o situație materială precară, precum și copiilor din orfelinate. Toată această implicare este răsplătită cu foarte multe zâmbete sincere.”, a spus Cristian Buzea, președintele asociațiilor studențești din cadrul ULBS.

Astfel că membrii Asociației SOLIDUS, de la Facultatea de Inginerie colectează jucării, haine, cărți sau orice alte lucruri care pot fi dăruite. Prin campania ,,Dăruim împreună", își propun să facă lumea mai fericită, și tocmai de aceea fiecare donaţie este răsplătită cu un ceai. ,,Împreună dăruim zâmbete, bucurii și speranță!”, este sloganul prin care voluntari ai CSE de la Științe Economice strâng cadouri pentru copii, cu asigurarea că acestea ,,vor ajunge acolo unde trebuie”.

Concerte caritabile

Studenţii de la Facultatea de Ştiinţe Socio-Umane organizează astăzi două concerte caritabile cu scopul de a strânge fonduri pentru diferite cazuri sociale. La ambele concerte, intrarea este liberă. Astfel de la ora 18, în Aula Avram Iancu a Facultății de Litere, Asociaţia Studenţilor la Sociologie şi Asistenta Socială din Sibiu, va organiza o seară de colinde şi muzică populară. Invitații speciali care vor întreține atmosfera sunt: Andreea Roșianu, Constantin Oancea, Grupul Psaltic, Andrei Şaguna" şi Grupul de colindători din Avrig. Cei prezenți la eveniment, vor putea bea un ceai cald, iar cei mai pofticioși pot alege să mănânce o prăjitură de casă. Acest lucru îl vor face în schimbul unei sume de bani, în funcție de posibilități. Fondurile colectate vor ajunge la copiii de la un orfelinat din Agârbiciu.

De la ora 20, la Teatrul Gong, studenţii din anul II de la Jurnalism organizează un concert caritabil sub numele ,,Dăruieşte un zâmbet", susţinut de mai mulţi interpreţi de muzică populară, printre care: Camelia Cosma Stoiță, Robert Tânăveanu, Ion Chiş, dar și alții. Cu fondurile obţinute din această acţiune vor fi ajutate două familii nevoiaşe din Slimnic şi Avrig cu 5, respectiv 4 copii.

Luna lui decembrie este abia la mijloc, deci cine vrea să aducă un zâmbet sincer pe chipul unor copii care nu ştiu ce înseamnă fericirea, o mai pot face încă. Orice donaţie, cât de mică, înseamnă un copil fericit.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus