Joi,
28.03.2024
Parțial Noros
Acum
13°C

S-a lansat Fundația Polisano. ”Primele trei cazuri, doi copii și un domn, vor beneficia de operații gratuite săptămâna viitoare”

S-a lansat Fundația Polisano. ”Primele trei cazuri, doi copii și un domn, vor beneficia de operații gratuite săptămâna viitoare”

În 10 decembrie, s-a lansat la Sibiu Fundaţia Polisano, ”o dorință mai veche  a regretatului Ilie Vonica, cel care se gândea mereu la cum să îi ajute pe sibienii lui”, după cum a spus în discursul din deschidere Remus Borza, preşedintele Polisano.

Fundația este o organizaţie umanitară, care are ca scop rezolvarea unor cazuri complexe ale pacienţilor aflaţi în situaţii sociale deosebite. Fundaţia beneficiază de o reţea de parteneri de renume mondial în domeniul medical, care include peste 20 de medici şi asistenţi medicali din cinci ţări: Franţa, Suedia, Irlanda, Anglia şi Statele Unite ale Americii.

La eveniment au participat oficialitățile locale, dar și medici colaboratori ai Spitalului Polisano, care au mai operat la spitalul sibian cazuri pro bono.

“Misiunea Fundaţiei Polisano este de a promova spiritul de solidaritate şi întrajutorare umană prin sprijinirea celor care au nevoie de noi. Crearea unei astfel de fundaţii, care să faciliteze accesul la îngrijiri medicale de calitate a fost dorinţa regretatului medic Ilie Vonica, fondatorul Grupului Polisano, iar faptul că fundaţia poartă numele Polisano este modul nostru de a-i aduce un omagiu şi de a-i recunoaşte simţul personal de ajutorare a oamenilor, aşa cum l-au cunoscut sibienii”, a declarat Cătălina Costache, director executiv al Fundaţiei Polisano.

”Când sistemul e împovărat, ne prinde bine o mână de ajutor”

Prin intermendiul fundaţiei, cazurile medicale cu situaţii sociale dificile beneficiază de sprijinirea finanţării intervenţiilor atât parţial, cât şi total, în funcţie de specificitatea fiecărui caz şi de fondurile disponibile.

”De-a lungul anilor am urmărit cu atenție activitatea Polisano, dar mai ales este o parte a activității lor pe care o urmăresc cu interes, atât ca primar, cât și ca cetățean și anume implicarea socială. Ne-am obișnuit ca atunci când omul are probleme să se îndrepte spre Stat și într-un fel este și normal așa. Noi, ca Primărie, ne înțelegem foarte bine responsabilitățile, dar cu toate acestea ne este de mare folos o mână de ajutor în plus, mai ales când sistemul este împovărat”, a declarat Astrid Fodor, primarul interimar al Sibiului.

Operații de 20.000 euro

Acordul de finanţare este oferit de către comisia de validare a dosarelor fundaţiei din care fac parte personalităţi sibiene, iar operaţiile pot fi realizate de către medicii parteneri de renume mondial.

Fundaţia are în lucru primele cazuri grave de malformaţii ale inimii. Unul dintre acestea este cazul unei fetiţe de 15 ani, din Brăila, diagnosticată de la vârstă de doar șase luni cu insuficientă pulmonară. Fetiţă este unul dintre cei trei copii ai familiei, toţi diagnosticaţi cu malformaţii cardiace, dintre care unul a decedat din cauza acestei afecţiuni. Această a beneficiat în 2010 de implantare de conduct Contegra în Germania, însă ulterior a dezvoltat o regurgitare pulmonară care cauzează un deficit de pompare a sângelui din cavitățile drepte ale inimii în circulaţia pulmonară. Această situaţie duce la obosirea progresivă a mușchiului inimii, ceea ce poate conduce în timp la agravarea simptomelor de oboseală şi dificultăţi respiratorii, în faza avansată putând cauza decesul.

Operaţia presupune implantarea unei vâlve noi, cu o funcţionare corectă şi va fi realizată de către echipa Dr. Petru Liuba din Lund, Suedia. Costul operaţiei este de cca. 20.000 euro, iar suma va fi acoperită în procent de 95% de către Fundaţia Polisano şi partenerii săi.

”Unul dintre cei trei pacienți care vor fi operați prin intermediul Fundației Polisano este din Târgu Jiu și are 58 de ani. A venit la un control acuzând dureri în piept și în urma unei coronografii s-a constata că avea o condiție ataât de gravă, încât o rezolvare prin stent nu era o soluție și atunci mai rămânea varianta bypass-ului coronarian. Acest domn nu are însă posibilități financiare pentru a-și permite o astfel de operație are costă 4.000-4.500 euro. Și mă bucur că va putea beneficia de această intervenție care îi va salva viața”, a declarat dr. Victor Costache.

Persoanele fizice şi juridice care vor să sprijine activitatea fundaţiei, pot dona 2% din impozitul pe venit sau 20% din impozitul pe profit al firmei. Mai multe detalii puteţi găsi pe pagină fundaţiei: www.fundatiapolisano.ro.

DSC_0040

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Dorina Nitu

de Dorina Nitu

Social
Telefon:
0742 381 305

Comentarii

1 comentarii

irlbach

Acum 8 ani

Felicitari REGRETAT Dr. ILIE VONICA ,asa cum am spus si cu alta ocazie , pentru sibienii tai nu ai murit de acolo de sus continui sa-i ajuti .
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus