Joi,
28.03.2024
Partial Noros
Acum
16°C

FOTO | Enduriştii Red Bull Romaniacs au adunat 200 de kilograme de gunoaie în zona Poplaca

FOTO | Enduriştii Red Bull Romaniacs au adunat 200 de kilograme de gunoaie în zona Poplaca

Organizatorii Red Bull Romaniacs au început deja pregătirile pentru ediţia din 2016. Aceştia au organizat, sâmbătă, o acțiune de ecologizare a uneia din zonele prin care va trece ediția următoare a celui mai dur raliu de hard-enduro din lume

Zece membri ai echipei de organizare a celui mai dur raliu de hard-enduro din lume, Red Bull Romaniacs, au participat sâmbătă la o acțiune de ecologizare în zona comunei Poplaca. Echipa eco a curățat o parte din porțiunea de drum dintre Poplaca și Rășinari, înainte de mânăstire. Pet-uri, bucăți de materiale textile, bureți și alte resturi menajere au fost adunate, puse în saci de gunoi și transportate la groapa de gunoi de care aparține comuna Poplaca. „Noi punem mult preț pe curățenia în zonele montane ale județului și în special pe zonele pe care le traversează Red Bull Romaniacs. Aducem în fiecare an în jur de 400 de concurenți care vin în special pentru frumusețea acestor zone. E de datoria fiecăruia dintre noi să dea o mână de ajutor pentru ca gunoaiele să nu rămână în natură. Încercăm să ne implicăm pe cât de mult putem în ecologizarea acestor zone iar acțiuni de genul acesta vor avea loc cu regularitate”, spune Martin Freinademetz, creatorul Red Bull Romaniacs.

curatenie 2

Aceasta nu este prima acțiune de acest gen organizată de staff-ul Red Bull Romaniacs. Track managerii și asistenții lor colectează în mod constant gunoaie din zonele pe care le cercetează pentru stabilirea traseului edițiilor următoare. Acțiunile de acest gen vor continua în primăvară atât pe malurile Oltului, în zona Sadu și în alte zone de concurs afectate de aruncarea iresponsabilă a gunoaielor menajere. „Ne-am bucurat să putem da o mână de ajutor unei asemenea acțiuni. Ne dorim ca pe viitor asemenea evenimente să se întâmple mai des și vrem să implicăm și mai mult comunitatea în ecologizarea naturii”, spune Cristina Badiu, managerul firmei Stay Clean. Acțiunea din acest weekend a fost organizată împreună cu firma de curățenie Stay Clean, Elka Plus și cu sprijinul Schuster Ecologic.

curatenie 1

„Frumusețea remarcabilă a munților Carpați a fost principalul motiv pentru care am decis să organizăm Red Bull Romaniacs în România. Pasionații acestui sport sunt și mari iubitori de natură iar succesul acestui raliu se datorează în mare parte și peisajelor incredibile pe care le parcurge. Trebuie să ne implicăm cu toții pentru a le păstra curate”, încheie Martin Freinademetz.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Adrian Stoinea

de Adrian Stoinea

Sport
Telefon:
0764 614 986

Comentarii

4 comentarii

opo

Acum 8 ani

Trebuie interzis *** astora sa mai strice vreaun cm2 de pamant! De ce nu merg *** astea cu bicicletele?!
Raspunde

marius

Acum 8 ani

*** esti tu cu ***
Raspunde

hai-hui

Acum 8 ani

Daca sunteti iubitori de natura lasati naibii motocicletele la baza muntelui. Nu aveti ce cauta cu ele pe munte ca numai distrugeti cu ele!
Raspunde

@marius

Acum 8 ani

Văd că vânezi peste tot! Mai ușor cu boii la deal! (pardon cu enduro...)
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus