X
Foto Ghibu

Erasmus+:  elevi şi profesori de la Ghibu – oaspeţi în Italia

Liceul Teoretic “Onisifor Ghibu” Sibiu este partener în proiectul strategic KA2- LOCAL FOOD, GLOBAL CHANGE, proiect cofinanțat de Comisia Europeană, (2014-2016), aprobat prin ANPCDEFP România.

Activităţile proiectului se desfăşoară pe o perioadă de doi ani, 2014-2016, în parteneriat cu College du Carbet, Martinica și Liceo Camillo Golgi, Italia, având ca teme principale schimbarea mentalității adolescenților în ceea ce privește consumul de alimente locale, organice, în concordanță cu decizia UNESCO de a declara anul 2014 Anul Internațional al Fermelor de familie.

În perioada 28 noiembrie – 8 decembre 2015, zece elevi ai școlii, însoțiți de patru profesori, s-au deplasat la Breno, Italia, într-o mobilitate de învățare în cadrul acestui proiect.

”Programul activităților propuse de partenerii din Italia pentru această mobilitate de învățare a fost unul foarte interesant pentru toți participanții, oferind elevilor și profesorilor posibiliatea de se familiariza cu sistemul de educație din acestă ţară, cu viaţa cotidiană dintr-o familie italiană, elevii locuind în familiile colegilor italieni şi, nu în ultimul rând, cu consumul de alimente locale tradiţionale”, spun reprezentanții liceului sibian.

 Activitățile de învățare, adaptate tematicii proiectului şi ţării gazdă, în care elevii au fost implicați au fost diverse, individuale sau în grupuri și au constat în documentarea înaintea vizitelor la  fabrica de brânză Caseificio Sociale di Vale Camonica e del Sebino, la presa de ulei de măsline şi la livada de măslini Azienda Agricola Leonard, la crama de vinuri G. Berlucchi în Corte Franca, apoi în realizarea produselor finale ale activităților desfășurate-chestionare aplicate colegilor si o broșură care conține informațiile obținute în urma documentării, analiza și interpretarea chestionarelor.

De asemenea, elevii şi profesorii au participat la ore de istorie, engleză, arte şi fizică, prof. Laura Pitariu a predat o lecţie de limba engleză pentru elevii italieni, au vizionat piesa de teatru Cafe Erasmus, scrisă şi regizată de prof. Nunzia Cardinale şi interpretată de elevi de la Liceul Camilo Golgi în italiană, franceză şi engleză, au învăţat despre arta şi istoria Italiei prin vizite la Verona, Milano, National Parc of Rock Engraving, in Capo di Ponte – Parcul Naţional cu gravuri în roci, care face parte din patrimoniul UNESCO şi s-au întrecut în activităţi sportive (meci de volei-elevi contra profesori, patinaj şi schi).

În ultima zi de proiect au fost evaluate activitățile desfășurate, au fost trase concluzii și s-au stabilit prioritățile următoarei întâlniri care va avea loc în luna februarie 2016, în România, la Sibiu.

Dorina Cismaş, director al Liceului Teoretic „Onisifor Ghibu”, care a participat la mobilitatea de învățare din Italia, a declarant că ”activităţile  acestui proiect precum şi implicarea elevilor şi a cadrelor didactice în alte proiecte europene confirmă dimensiunea europeană a liceului, fapt certificat şi prin acordarea pentru a patra oară a titlului de „Şcoală Europeană” de către Ministerul Educației și Cercetării Științifice”.

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim

Comentarii

comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Turnul Sfatului Online
  • Sibiu
  • Contact