Joi,
28.03.2024
Innorat
Acum
11°C

Polițiștii sibieni au confiscat aproape o jumătate de tonă de petarde și artificii

Polițiștii sibieni au confiscat aproape o jumătate de tonă de petarde și artificii

Polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție al Județului Sibiu au ridicat în vederea confiscării 425 kg de articole pirotehnice.

În cursul zilei de vineri, 18 decembrie, polițiștii Serviciului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase din cadrul Inspectoratului de Poliție al Județului Sibiu, în baza datelor și informațiilor deținute, au depistat într-un spațiu situat în municipiul Sibiu, în imediata apropiere a pieței în care sunt comercializați brazi, 6.760 de articole pirotehnice (425 kg).

”Din cercetări a reieșit că articolele pirotehnice aparțineau unei societăți comerciale din municipiul Sibiu, care însă nu era autorizată să depoziteze articole pirotehnice în spațiul respectiv. Societatea comercială este autorizată de I.T.M. și I.P.J. Sibiu pentru deținerea, comercializarea și folosirea articolelor pirotehnice categoria I, însă în alt punct de lucru și nu în spațiul în care aceste articole au fost depistate. Totodată, o parte din articolele pirotehnice (baterii de artificii, artificii și artificii de brad etc.) fac parte din categoria 2, pentru care societatea respectivă nu deținea autorizație”, explică reprezentanții Inspectoratului de Poliție al Județului Sibiu.
Articolele pirotehnice au fost ridicate în vederea confiscării, iar cercetările sunt continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunii de efectuare fără drept de operațiuni cu articole pirotehnice, prevăzută de Legea nr. 126 din 2005 privind regimul materiilor explozive.

Sursa foto

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

2 comentarii

nelu

Acum 8 ani

Sa vezi ce de petarde o sa explodeze politistii in noaptea de anul nou, pentru ca acum sunt la ei fara bani si ce mari o sa se dea pentru ca ei au voie pentru ca ei sunt "LEGEA". In fiecare an tot asa sa intamplat.
Raspunde

me

Acum 8 ani

Exista vreun spatiu unde se comercializeaza, in mod ok, artificii? Sau politistii rad tot ce prind?
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus