Joi,
28.03.2024
Partial Noros
Acum
18°C

Băsescu îl atacă pe Iohannis: Nu am auzit prostie mai mare

Băsescu îl atacă pe Iohannis: Nu am auzit prostie mai mare

Fostul șef al statului Traian Băsescu a catalogat afirmația președintelui Klaus Iohannis din Parlament referitoare la faptul că România era izolată pe plan extern până la venirea sa la Cotroceni drept ''surprinzătoare''.

"A simțit dânsul că România ar fi fost izolată până la venirea domniei sale la Cotroceni. Trebuie să vă spun că nu am auzit prostie mai mare debitată de un șef de stat din Europa decât ceea ce a glăsuit domnul Iohannis de la tribuna Parlamentului legat de izolarea României. Aș aduce aminte că anul acesta, de când este președinte, valorifică acea capacitate a României de a negocia din anii trecuți. (...) Surprinzătoare analiza domnului Iohannis, dar, probabil, de la Sibiu nu s-a văzut, dar de la Cotroceni trebuia să se vadă", a declarat președintele MP, într-o conferință de presă.

Băsescu a adus ca exemple realizarea scutului antirachetă de la Deveselu și crearea condițiilor de funcționare a două comandamente NATO pe teritoriul României, unul de batalion și unul de divizie, urmare a negocierilor purtate de el, ca președinte al României, și de responsabilii de linie din perioada mandatelor sale la Cotroceni.

"I-aș aduce aminte că acest lucru a fost obținut de România în 2014, în septembrie, la summit-ul NATO din Țara Galilor. (...) Asta arată că în septembrie 2014 România încă nu era o țară izolată, ci o țară cu capacitate de negociere", a adăugat fostul șef al statului.
Băsescu i-a reamintit lui Iohannis că în perioada mandatului său s-a reușit, și cu sprijinul României, semnarea de către Republica Moldova a acordului de asociere la Uniunea Europeană și acordului de liber schimb.
"În acest an, în 2015, de când la București diriguitorul politicii externe este domnul Iohannis, România și-a pierdut masiv din influența legată de Republica Moldova, pentru că nu a știut cum să continue să o susțină, pe de-o parte. Și aici mă refer la influența în interiorul UE. Și, în al doilea rând, România și-a pierdut masiv din propria ei influență în interiorul Republicii Moldova, unde ne băteam cu Moscova în parte și unde am reușit să dominăm de multe ori decizia politică în raport cu decizia pe care dorea să o ia Moscova", a spus acesta.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

5 comentarii

Zorro

Acum 8 ani

Daca Ciolhannis ar sti atita politica cum stie sa faca turism pe banii contribuabililor, am fii model in Europa si nu codasi. De cind era primar in Sibiu stiu ca ai place sa se laude cu munca altora.Daca vreti informatii suplimentare, la cerere le pot oferi cu amanunte.
Raspunde

cetateanul

Acum 8 ani

Foarte bine ca ne-a scos din izolarea internationala ! se vede ... Nu prea cred ca jocul in rep. Moldova e mare internationalizare. In afara de asta Base nu are cu ce sa se laude !
Raspunde

EU

Acum 8 ani

Poti sa-mi explici cum de ai fost izolat in Europa inainte de venirea sasului hot de case ? Cu politica externa pe care o duce hotul sas in ultima perioada s-a izolat si ne-a izolat si pe noi.
Raspunde

oPservator

Acum 8 ani

Dl. Iohannis a fost bun ca primar, dar ca presedinte mai are multe de invatat. Daca se bazeaza pe texte scrise de consilieri diletanti, nu cred ca se va bucura de prea multa apreciere. Se pare ca "lupta de partid" le intuneca unora mintile si comfunda politica nationala cu politica de partid.
Raspunde

@.@

Acum 8 ani

Da' baile de multime din 2007 de la Sb cum se vedeau? Manca-ti-as de chior betiv, mafiot, criminal si corupt ! Da situatia de la murfatlar cum se vede, prin paharul de whisky, pui de turc? Ha?
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus