Vineri,
29.03.2024
Cer Senin
Acum
15°C

Cât de scumpi sunt brazii de Crăciun anul acesta în Sibiu

Cât de scumpi sunt brazii de Crăciun anul acesta în Sibiu

Iarna aceasta preţul brazilor din piețele și magazinele sibiene variază, în funcţie de mărime şi ţara de provenienţă, între 29,99 şi 250 de lei.

Cu 29,99 de lei cei interesaţi pot cumpăra, dintr-un magazin de bricolaj, un brad care are între 100 şi 130 de centimetri. Acelaşi magazin vinde şi brazi mai mari, preţul acestora fiind cuprins între 49,98 de lei pentru un brad înalt de 140-170 de centimetri şi 124,89 de lei pentru un brad cu o înălţime cuprinsă între 220 şi 250 de centimetri.

Un alt magazin de bricolaj vinde brazi la preţuri cuprinse între 49,90 şi 129 de lei, pornind de la cei de 130-160 de centimetri şi ajungând la cei de doi metri şi jumătate. În plus, acelaşi magazin vinde molizi la preţul de 42,90 de lei.

Brazii vânduţi de cele două magazine de bricolaj sunt din Normandia.

Tot brazii de import sunt majoritari şi în pieţele din oraş. În cea mai mare dintre acestea, Piaţa Cibin, se vând, în general, brazi din Germania la preţuri cuprinse între 100 şi 200 de lei. Avantajul în piaţă este că vânzătorii se arată dispuşi să negocieze preţul.

Brazii româneşti costă între 70 şi 150 de lei şi sunt aduşi din alte judeţe ale ţării, pentru că Direcţia Silvică din Sibiu a anunţat că nu scoate brazi pe piaţă, pentru al treilea an consecutiv. "Pomii care se recoltau pentru comercializare făceau parte din regenerările naturale de sub masiv, fiind crescuţi printre ceilalţi arbori maturi, în amestec, brad cu fag. La ora actuală, cei existenţi sunt de dimensiuni mici şi abia în doi-trei ani vor ajunge la dimensiunile corespunzătoare pentru a putea fi recoltaţi", a declarat Gheorghe Soare, purtătorul de cuvânt al Direcţiei Silvice Sibiu.
Tot brazi de import vând, în piaţă, comercianţii de flori. Aceştia au adus din Olanda brazi înalţi, cu coroana simetrică, pe care îi vând cu preţuri cuprinse între 100 şi 250 de lei.

Se vinde, de asemenea, cetină de brad pentru cei care nu-şi doresc neapărat brazi mari. Preţul unui brăduţ din cetină este cuprins între 15 şi 50 de lei, în funcţie de mărime şi de ţara de provenienţă a pomului din care a fost tăiată cetina - Olanda, Germania sau România.

În pieţe, comercianţii se plâng că nu au încă vânzare, dar se aşteaptă ca numărul cumpărătorilor să crească săptămâna viitoare.

Sursa foto

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus