Joi,
28.03.2024
Partial Noros
Acum
17°C

FOTO - Trei morţi, în cel mai grav accident produs după închiderea autostrăzii

FOTO - Trei morţi, în cel mai grav accident produs după închiderea autostrăzii

Sărbători tragice pentru familiile unor români care se întorceau acasă de Crăciun. Microbuzul în care se aflau a fost lovit violent de un TIR, într-o curbă de pe DN1, din localitatea Apoldu de Sus. Trei persoane au murit pe loc, iar alte două au ajuns la spital. Şoferul TIR-ului era băut şi are dosar penal pentru ucidere din culpă.

Drumul spre casă s-a sfârşit dramatic pentru cinci români care munceau în Italia şi veneau să-şi petreacă Sărbătorile acasă, cu familiile. Microbuzul în care se aflau oamenii şi care era încărcat cu daruri pentru cei dragi a fost izbit violent de un TIR. Coliziunea s-a produs pe DN1, la Apoldu de Sus, tronsonul pe unde traficul este deviat după închiderea autostrăzii Sălişte-Cunţa.

TIR-ul era încărcat cu legume şi era condus de un orădean în vârstă de 45 de ani. Acesta a intrat pe contrasens, într-o curbă la dreapta și a lovit în plin microbuzul. Vizibilitatea era redusă, cu cod galben de ceaţă, iar carosabilul era alunecos, acoperit cu mâzgă, astfel că șoferii nu au mai putut frâna. Şoferul TIR-ului se afla sub influenţa băuturilor alcoolice. „În urma testării cu aparatul etilotest, s-a stabilit că şoferul ansamblului TIR avea o alcoolemie de 0,60 miligrame pe litru alcool pur în aerul expirat”, explică insp. pr. Marius Cuciorovschi, de la Serviciul Rutier Sibiu.

Poliţiştii spun că şoferul era atât de băut, că nu mai ştia nici de unde vine. Deşi se afla pe sensul de mers Sibiu-Sebeş, le-a declarat anchetatorilor că se întorcea din Franţa şi mergea la Bucureşti. A recunoscut că a băut trei pahare de vin, dar susţinea că a consumat alcool în urmă cu două zile. Poliţiştii l-au transportat la Spitalul Judeţean, pentru prelevarea de probe biologice. Cel mai probabil, şoferul va fi reţinut în acest dosar.

Actualizare. Una din femeile rănite este din Sibiu. Șoferul TIR-ului nu are nevoie de spitalizare

Una din femeile rănite în accident este din județul Sibiu, informează reprezentanții Unității de Primiri Urgențe din Sibiu. În vârstă de 63 de ani, femeia a fost diagnosticată cu politraumatism prin accident rutier, fracturi costale bilateral, fractură sternală fără deplasare, hemotorax stâng în cantitate mică, minimă contuzie pulmonară adiacentă, plagă scalpată stânga. ”Femeia a fost internată în cadrul Secţiei Clinice Chirurgie I”, arată reprezentanții Spitalului județean Sibiu. Cea de-a doua rănită transportată la Spital este din județul Brașov și are 53 de ani. Medicii sibieni au diagnosticat-o cu politraumatism prin accident rutier, contuzie hemoragică temporal drept, hemoragii petesiale frontal bilateral, hematom epicranian, fracturi traverse şi a fost internată în cadrul Secţiei Clinice Neurochirurgie.
”Ambele femei sunt în acest moment conştiente, stabile şi sub tratament şi supraveghere medicală de specialitate”, comunicat Spitalul Județean
În ceea ce-l privește pe șofer, acesta are 45 de ani și este din județul Bihor. ”Bărbatul a fost diagnosticat cu plagă contuză antebraţ stâng și i s-au recoltat probe pentru stabilirea alcoolemiei. Starea sa nu a necesitat internare”, arată medicii sibieni.

Localnicii spun că s-au obişnuit să vadă accidente grave. “De când s-a închis autostrada, aproape săptămânal a fost un accident. Şi cu morţi, cu răniţi grav. Apăi nu mai spunem, că vrem să ieşim cu maşina, să mergem dintr-o parte, în alta... E groaznic. Deci groaznic”, spune Iosif Vasile.

Traficul pe DN1 a fost blocat total, mai bine de trei ore. Este al nouălea accident petrecut pe acest tronson, după ce autostrada a fost închisă pentru reparaţii. Din luna septembrie, şase persoane şi-au pierdut aici viaţa, iar alte 12 au fost rănite. În cele 10 luni în care autostrada a fost deschisă, pe acest tronson nu a avut loc niciun accident rutier cu victime.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

30 comentarii

Vasile

Acum 8 ani

Frate, ce articol penal. Parca inchiderea autostrazii ar fi de vina pentru ca s-a produs un accident. Poate fi o circumstanta, dar vina nu o are autostrada.
Raspunde

Ion

Acum 8 ani

nu. vina nu o are autostrada, dar o au cei din vina carora a ajuns sa se inchida. asta da. chiar e penal. penal la nivel inalt.
Raspunde

Cosmin

Acum 8 ani

Nu autostrada corect ,cei care au construito .Gandeste/te putin cum se circula pe autostrada si cum se circula pe DN si dupa trage concluzia la ce si spus .O tara de nebuni (putin spus)
Raspunde

Popa Maria

Acum 8 ani

Nu e de vina faptul ca s-a inchis autostrada,dar daca nu se inchidea, este posibil ca accidentul sa nu se fii produs. Mai trist este faptul ca autostrada s-a inchis din cauza lipsei de responsabilitati a autoritatilor. Eu consider titlul articolului ca un semnal ca nu trebuie sa uitam si sa iertam ceea ce s-a intamplat cu autostrada. Cei care circulam pe ruta Sibiu Alba Iulia si retur , ne-am fi simtit mai in siguranta, vietile nu ne-ar fi fost puse in pericol la fiecare deplasare!
Raspunde

Ili

Acum 8 ani

E penal ca au murit oameni? ii clar ca daca autostrada nu era inchisa nu s-ar fi produs accidentu...ca se producea in alta parte in alte conditii aia nu putem sti..
Raspunde

Despagubiri victime rutiere

Acum 8 ani

Condoleante familiilor persoanelor decedate! Insanatosire grabnica celor raniti. Mostenitorii celor decedati si ranitii pot cere despagubiri in bani pe cale legala. Ii pot ajuta: http://despagubiri-victime-rutiere.webnode.ro/
Raspunde

Eus

Acum 8 ani

Vina o are in totalitate idiotul si distrusu' de sofer care se urca baut la volan, care nu isi merita viata!!!
Raspunde

Grapan anisoara

Acum 8 ani

Buna ziua femeia de 63 de ani este mama mea si este din onesti Bacau .si ii multumim lui dumnezeu ca a scapat cu viata
Raspunde

Grapan anisoara

Acum 8 ani

Condoleante famiiliilor persoanelor decedate si insanatosire grabinica mamei mele si celelantei doamne Ana grapan
Raspunde

M

Acum 8 ani

Cand era autostrada nu a murit nici macar un om....ti se pare doar o coincidenta bai Vasilica ?
Raspunde

@vasilica

Acum 8 ani

da daca era deschisa autostrada nu mureau oamenii de aia se construioesc autostrazi numa ca la noi niste magari decid ca pot schimba matematica, geometria si alte stinte exacte dupa bunul lor plac. sa le fie rusine ar trebui sa li se spuna de 3 ori pe minut cati morti sunt din cauza lor poate asa vor dormii cu frica in fiecare noapte.
Raspunde

Grapan anisoara

Acum 8 ani

Condeleante famililor persoanelor decedate si insanatosire grabinica mamei mele si celelantei doamne Anisoara Grapan iar femeia de 63 de ani este mama mea si este din Onesti Bacau
Raspunde

dana

Acum 8 ani

Condoleanțe familiilor îndurerate și sa le dea Dumnezeu putere ca e cumplit de greu!
Raspunde

Tiberiu

Acum 8 ani

Prostii, cu daca se circla pe autostrada? ............. La 90 km/ora ce se intampla pe autostrada daca soferul camionului pierdea controlul? Durerea mare este ca va fi incadrat la omor din culpa desi fiind beat este vorba de omor calificat pedeapsa maxima 3 morti*25ani= 75ani de inchisoare,asa ca sa incurajam soferii, daca conduc camioane cred ca toata strada este a lor. De ce politia ne testeaza doar pe cei ce conducem masini mici cu alcooltestul ?
Raspunde

Vasile

Acum 8 ani

Daca soferul TIR-ului se afla sub influenta bauturilor alcoolice, ce vina are ca austrodata este inchisa!? Daca era pe autostrada era mult mai grav, viteza mai mare etc. Ne place sa vorbim fara sa stim ce vorbim, la asta este bun romanul.
Raspunde

ioan

Acum 8 ani

daca era pe autostrada erai pe acelasi sens de deplasare iar viteza de impact mult mai mica deoarece scazi viteza tirului dintr-a ta si rezulta viteza de impact pe cind circulii pe doua benzi si vii de pe contrasens viteza se aduna de la cele doua autovehicule
Raspunde

Tom

Acum 8 ani

Hai sa o spunem pe fata: Inca 3 oameni au murit din cauza lui Ponta si intregului partid PSD (citat Ioan Rus "Mergem la vot pe autostrada). Idiotii au inaugurat ceva asfalt pe nisip si acuma ne riscam zilnic viata intre Saliste si Miercurea Sibiului.
Raspunde

euroak

Acum 8 ani

Bai Vasile tu esti ori idiot ori putin prost?
Raspunde

M

Acum 8 ani

Pe autostrada sunt separate sensurilemsi riscul coliziunilor frontale e mult diminuat .........asta e unul din motivele ,pt care ești de zece ori mai in siguranta la 130 la ora,pe autostrada,decat prin Apoldu la 60 la ora.......
Raspunde

unu

Acum 8 ani

Drumurile actuale serpuiesc pe vaile pe care se deplasau si dacii si romanii si tatarii si multi alti cu cai si carute. Nu poti sa lasi o societate dezvoltata automobilistic sa se deplaseze pe aceleasi curbe. E nevoie de autostrada. Hotii aia din parlament si cei din primarii mai nou cu pensii speciale ar trebui sa doneze pensiile pentru constructia autostrazii. Asa ar face singurul lucru ce avem nevoie de la ei si apoi demisia si autoprezentarea la parchet. Sa stiti ca si ei poarta mare parte din vina.
Raspunde

Luca

Acum 8 ani

Asa este ! Toti fostii ministrii transporturilor ar trebui judecati pt genocid ! Cate accidente si cati oameni au murit din cauza infrastructurii proaste !!! Apoi , politia este f f f "permisiva" ca sa ma exprim elegant ! Cati soferi nu semnalizeaza schimbarea directiei de mers si cati au fost amendati ? Politistii stau doar in masinile cu radar !
Raspunde

"Surdezul"

Acum 8 ani

CÎTÃ prostie poate exista în România!... Nu vãd CE vinã are autostrada?? Un IDIOT a curmat viaţa a 3 pers. a rãnit 3 pers. fizic şi sute, ba chiar sute de mii psihic (pe noi toţi cititorii ne-a afectat) ÎN 99% din accidentele rutiere vina este factorul omului (sau mai bine zis a IDIOTULUI/IDIOŢILOR de la volan...)
Raspunde

Virgi

Acum 8 ani

Eu traiesc in Canada si alcolemia este considerata numai peste 0.8. Asa ca. Sa caracterizam ca a fost beat soferul serios e nasol. Si normal ca nu stia de unde vine ca oricine altul de soc. Este trist dar adevarul ca firmele de camionane le cer soferilor sa ajunga repid si ei nu dorm ca altfel nu ajung la timp.
Raspunde

68955

Acum 8 ani

Da, de vina e si soferul ca a condus beat( 0,6 , nu e chiar exagerat ).Dar nici ce spun autoritatile nu e adevarat. "nici nu stia de unde vine" . Sa stiti ca si un om treaz , care nu a baut , in urma impactului , nu mai stie pe ce lume traieste! Soferul era obosit. Cel care conducea microbuzul era si el obosit , de ce nu s-a tras din fata tirului? Nu a vazut ca vine tirul?!?
Raspunde

Tom

Acum 8 ani

uitati aici: https://www.youtube.com/watch?v=cNyjXlcEEXE
Raspunde

joseph

Acum 8 ani

Virgi,canadianule...ciocu mic pt ca esti prost gramada!!!:)))))))))))))))))))))
Raspunde

euroak

Acum 8 ani

Joseph. Virgi canadianu' are dreptate. Tu se pare ca inca nu ai avut nevoie de Politia Romana. Nici nu iti doresc pentru ca ai sa iti schimbi parerea total. O institutie incompetenta in slujba celui care da mai multa spaga. Spaga iti face alcolemia.
Raspunde

Virgi

Acum 8 ani

De asta am plecat din Romania sincer e jenant ce se intampla intru-un sistem corupt. Sincer politisti ar trebui condamnati pentru afirmatia facuta:a fost beat...in primul rand politistii ar trebui educati sa inteleaga ce inseamna 0.6 alcolemie ...e un pahar de vin...asa ca imi pare rau ca oamenii in Romania sunt inca manipulati de un sistem corupt... Sper si imi doresc sa se schimbe acest sistem si sa se faca drepate in toate. Eu inteleg perfect pentru ca in Romania eu am lucrat la firme de tir si stiu cum erau soferi exploatati si fortati sa ajunga la incarcat sau descarcat...Usor de vorbit daca nu esti in situatie si nu stii ce inseamna si la ce riscuri esti expus in aceasta meserie.
Raspunde

68955

Acum 8 ani

Prost gramada esti tu Joseph. Ocupate de alte lucruri
Raspunde

Ion Martin

Acum 8 ani

Domnule 68955,in primul rand nu aveva alcoolemie de 0.6 ci de 0.60,in al doilea rand dupa o curba asa stransa nu ai cum sa vezi decat farurile si chiar nu ai timp nici sa reactionezi,mai ales cand acel "sofer" nu facut absolut nimic altceva de cat sa ia trei vieti printre care si a fratelui meu care din pacate el era soferul. Asa ca decat sa vorbesti aiurea mai bine taci.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus