Vineri,
29.03.2024
Parțial Noros
Acum
15°C

ACTUALIZARE - CUTREMUR la Sibiu, cu magnitudinea de 4,2 grade. O replică la ora 22.42

ACTUALIZARE - CUTREMUR la Sibiu, cu magnitudinea de 4,2 grade. O replică la ora 22.42

ACTUALIZARE ora 00.45

Cutremurul a avut o replică la ora 22.42. Intensitatea celui de-al doilea seism a fost de două grade pe scara Richter. De această dată, cutremurul s-a produs la o adâncime de 4 kilometri, susțin specialiștii de la Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului.

ACTUALIZARE - Institutul Național pentru Fizica Pământului a confirmat cutremurul care s-a resimțit și la Sibiu.

Seismologii au revizuit calculul aparatelor și au stabilit că magnitudinea cutremurului a fost de 4,2 grade pe scara Richter. Cutremurul s-a produs, însă, la foarte mică adâncime, doar 2 kilometri, spun specialiștii.

Epicentrul a fost în zona Făgăraș-Câmpulung-Vâlcea. Ora la care a fost înregistrată activitatea seismică este 20.56.

Precedentul cutremur de 4,2 grade înregistrat în România s-a produs în 18 decembrie, în județul Vrancea. Sunt cele mai puternice cutremure din ultima lună, din țara noastră. În 29 noiembrie, în zona Vrancea a avut loc un cutremur de 4,4 grade.

Zona seismică Făgăraș-Câmpulung este cunoscută ca fiind cea mai activă în ceea ce privește cutremurele de suprafață înregistrate în România, însă seismul de marți seara este relativ puternic și este de așteptat să producă replici, însă de o intensitate mult mai mică. Locuitorii din zonă nu trebuie să-și facă griji, a precizat la Digi24 Mircea Radulian, directorul științific al INFP.

Cel mai puternic seism care s-a simțit anul acesta în România a avut 4,9 grade pe scara Richter, a fost înregistrat în județul Buzău și s-a produs în 29 martie.

Cititorii Turnul Sfatului au reacționat imediat pe pagina de Facebook. În prima oră de la producerea cutremurului, aproape 100 de persoane au postat comentarii în care au confirmat că au simțit seismul. Ramona Chifor a consemnat că "s-a simțit destul de tare la Tălmaciu", Moni Decean spune că l-a simțit la ora 20.57, Daniel Geanta spune că l-a resimțit la Cisnădie, pentru câteva secunde, iar Mihaela Anisia Tecoanță spune că l-a simțit și la Tocile. "Foarte urât și diferit față de cele din Vrancea!", notează, pe pagina de Facebook a Turnul Sfatului, Corina Socaciu, iar Oana Ungureanu spune că "pe Valea Oltului s-a simțit foarte tare și cu un zgomot foarte urât!"

Știrea inițială:

Un cutremur moderat s-a produs astăzi în zona Făgărașului și a fost resimțit și în municipiul Sibiu. Din primele estimări, seismografele arată că a fost vorba despre un cutremur de 4,3 grade pe scara Richter.

 

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

10 comentarii

totedati

Acum 8 ani

Ups! Și eu care credeam că din cauza energizantelor se mișcă monitorul! Sa simțit mai puternic la sol decît la etajul 7, a fost cutremur de adîncime mică, 15 km, cam la jumătatea drumului de la Sibiu la Rîmnicul Vîlcea, exact acolo unde tot curg la vale bolovanii pe drumul național care nu mai vrea să devină autostradă. Baba omida s-a uitat în globul de cristal și mi-a spus că și mai mulți bolovani au luat-o la vale și au blocat iar valea oltului.
Raspunde

Mihai Popescu

Acum 8 ani

Oltenii fac ravagii la sibiu
Raspunde

gavrila ileana

Acum 8 ani

Si eu l-am simtit la avrif pe la 9si ceva m-am speriat rau k nu am stiut ce este
Raspunde

gavrila ileana

Acum 8 ani

Avrig sz
Raspunde

Hill

Acum 8 ani

gavrila ileana - "sz"? Vorbesti in engleza, slut?
Raspunde

ytrei

Acum 8 ani

Avrig? din Romania?
Raspunde

Suciu Rodica

Acum 8 ani

S-a simtit si in nordul judetului, in com.Valea Viilor.
Raspunde

O mare basina si cade juma de oras'

Acum 8 ani

Sunt orase (in Romania) unde fiecare cladire a fost conceputa pentru a rezista (inclusiv fara crapaturi superficiale) la un cutremur de pana la o magnitudine de 8-9 grade Richter. Locuitorii acestora nici nu au dat atata atentie unui eveniment neinsemnat. Sibienii au un real motiv de ingrijorare: nu le mai cumpara nimeni cotețele din centru ce stau sa cada! De fapt este un principiu al selecției naturale.
Raspunde

mutu de la manutanta

Acum 8 ani

APROAPE ACEEASI MAGNITUDINE CA CEL DI 4 MARTIE 1977....
Raspunde

Ivanus

Acum 7 ani

A fost cutremur acum la2,12?,24.09.2015?sau visez eu?
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus