X
pensiune

Mărginimea Sibiului, zona preferata de turiști la sfârșit de an

Și pentru petrecerea de Revelion turiștii au ales Mărginimea Sibiului pentru a petrece alături de prieteni trecerea dintre ani. i Acum, la plecarea turiștilor, proprietarii de pensiuni se declară mulțumiți de cazările pe are le-au avut și îi așteaptă deja pe următorii turiști.

Cu un pahar de vin fiert sau de țuică și cu mâncare tradițională, așa i-a primit doamna Maria Andrei la pensiunea sa din Sibiel pe turiști. „Toate locurile din pensiune au fost ocupate. Noi i-am întâmpinat numai cu mâncare tradițională, vin fiert și țuică caldă și din ce ne-au spus la plecare, chiar s-au simțit bine la noi. Ieri și-au făcut bagajele și au plecat, pentru că cei mai mulți încep serviciul, însă unii dintre ei și-au făcut rezervare de acum pentru vacanța de vară”.

Lipsa zăpezii, un dezavantaj
După ce au avut parte de mese copioase de Crăciun, o parte dintre turiști au preferat să renunțe la mâncarea tradițională oferită de gazde și să-și prepare singuri totul. „Numărul turiștilor la noi în pensiune a fost ca și anul trecut, iar dacă aceștia au preferat să-și prepare singuri mâncarea am fost de acord. Perioada aceasta e cea mai aglomerată din an. Iar dacă în anii trecuți în ianuarie și febriarie a fost bine pentru că am avut parte de zăpadă, acum nu știm cum va fi”, ne spune doamna Hociota, care deține o pensiune în Gura Râului la 18 km de Păltiniș. Aceasta mai spune că turiștii au vizitat împrejurimile, dar nu s-au putut bucura de prea multă zăpadă. „Dacă va ninge acum cred că vor fi mai mulți turiști, dar dacă nu, e destul de greu. Mai e vacanța din februarie când mai vin la schi, iar dacă vom avea zăpadă vom avea un atu”, mai spune aceasta.
Și pentru doamna Maria Fulea din Săliște, perioada aceasta a fost cea mai aglomerată. „Cam cu două luni înainte au început să sune pentru a-și face rezervări. Pentru noi a fost un an bun, plăcut. Am avut turiști la capacitatea pensiunii de Revelion și le-am închiriat numai pensiunea, iar ei au venit cu mâncarea lor. Asta a fost alegerea lor”.

An de an, Mărginimea Sibiului este destinația preferată atât de turiștii români, cât și de cei străini, iar în 2015, zona a primit titlul de „Destinaţie Europeană de Excelenţă”, din partea Comisiei Europene, pentru modul în care a reușit să-și păstreze obiceiurile și tradițiile.

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim

Comentarii

comentarii

O opinie

 1. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  Cristina

  Buna seara,
  Si la Gura Raului este frumos ! Am stat de Craciun o saptamana la Norica ! Ne-au colindat Junii satului in 25.12.15 , Craii si copiii din sat.
  Trai bun pe ” pita” . Revenim de Pasti !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Turnul Sfatului Online
 • Sibiu
 • Contact