X
dragan-petricevic-700x336

Dragan Petricevic, fostul antrenor de la CSU, înjurat după ce a ignorat imnul Ţinutului Secuiesc: “Jumătate din inimă îmi bate pentru România”

Dragan Petricevic, fostul antrenor al lui CSU Sibiu între 2011-2012, a primit înjurături la partida dintre Sepsi Sf. Gheorghe şi formaţia sa U Cluj. Motivul? După intonarea imnului României, în sală a început să se audă imnul Ţinutului Secuiesc, moment în care antrenorul bosniac şi-a trimis jucătoarele la încălzire.

Gestul de a nu asculta în poziție de drepți și imnul Secuimii a inflamat la culme tribunele, potrivit ziardecluj.ro. Cei 1.500 de oameni le-au înjurat pe jucătoarele lui U și pe antrenor pe toată durata partidei.

“Eu am hotărît că fetele să îşi continue încălzirea după intonarea imnului României din două motive principale. Unul este că în regulamentul FRB se spune despre obligaţia sportivilor şi a antrenorilor de a ascultă imnul României în poziţie de respect. Apoi pentru că eu consider că fetele pe care le antrenez nu sunt obligate să stea în picioare încă 10 minute şi să asculte un imn care nu este oficial, care nu este de stat românesc. Trăiesc în România de 20 de ani, eu sânge de român nu am, dar jumătate din inima îmi bate pentru România.

Sunt mândru de acest lucru şi consider că există doar un singur imn oficial pe care FRB ne impune să îl ascultăm cu mare drag şi cu respect, înainte de începerea fiecărui meci. Orice altceva este dreptul echipei adverse, unui ţinut, unei regiuni, însă nu mă pot obliga pe mine să accept acest lucru. Ceea ce nu m-am aşteptat a fost un cor de fluierături, huiduieli, înjurături, încât întreagă echipa a fost total, total surprinsă, mai ales că în lot avem şi mai multe jucătoare străine care nu înţeleg de ce se întâmplă acest lucru.

Vreau să subliniez, aş fi procedat la fel dacă s-ar fi intonat imnul Bosniei aici în România, eu fiind bosniac. Pentru că acest lucru nu are de-a face cu sportul, nu mi se pare normal ca o echipa să fie huiduită. Nu dau lecţii suporterilor cum să se comporte, dar la o manifestare sportivă, într-o ţară democratică, tolerantă cum este România, nu e normal să se întâmple ca sportivele mele să fie huiduite”, a explicat Petricevici, conform ziardecluj.ro.

Dragan Petricevic se află în România din anul 1996, an când a câştigat titlul cu U Cluj.

Foto

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim

Comentarii

comentarii

2 opinii

  1. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

    Alexsb

    Respect Dragan! A demonstrat ca este mai roman decât toți romanii, care sunt patrioți doar pe hârtie!!! Incredibil câte li se permite acestor jigodii ordinare, nimeni nu ia nici o măsură, iar marii patrioți romani ignora total aceste acte de profanare națională …

  2. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Turnul Sfatului Online
  • Sport
  • Contact