X
parcul-din-cartierul-strand-2-5-milioane-de-lei-pentru-reamenajare-32549

Contract de două milioane de lei pentru reamenajarea Parcului Ștrand

La 35 de ani de la înființarea Parcului Ștrand, Serviciul de administrare a parcurilor și zonelor verzi din Sibiu a lansat procedura de achiziție publică pentru reamenajarea suprafeței de 12.900 de mp, cât măsoară parcul în discuție. Două milioane de lei, fără TVA, este valoarea contractului estimată înainte de atribuire, contract în cadrul căruia în parcul dintre străzile Bihorului, Gorjului și Doljului trebuie amenajate alei, o piațetă, amplasate bănci, mese de ping-pong și șah, echipamente de fitness, realizate mini-terenuri de volei și baschet, plantați noi copaci și gazon nou.
Licitația a fost lansată pe 7 ianuarie și are termen de depunere a ofertelor ziua de 25 ianuarie. Durata contractului – anunțată anul trecut de autorități – ar urma să fie de opt luni de la emiterea ordinului de începere a lucrărilor. Fondurile necesare sunt alocate din bugetul Sibiului.

Cam ce ar trebui să rezulte

Din memoriul de arhitectură anexat documentației de atribuire, reiese că în cadrul contractului trebuie realizate mai multe obiective. Primul dintre acestea este amplasarea a două construcții provizorii: o toaletă publică modulară de 15 mp utili și un spațiu tehnic pentru panouri electrice.
În cadrul aceluiași contract vor trebui reamenajate și aleile pietonale și realizarea unei piațete în fața bisericii. De reabilitat vor fi reabilitate doar aleile betonate, cele asfaltate urmând a fi menținute.
Pentru sport, vor fi amenajate un teren de baschet, unul de volei și amplasate trei mese de tenis de masă. Terenul de baschet și zona meselor de ping – pong vor avea o pardoseală din dale de cauciuc reciclabil, în timp ce pentru terenul de volei solicitările din documentația de atribuire prevăd ”finisaj cu gazon natural destinat terenurilor de sport, ce va fi așezat pe un strat de pământ natural și un strat drenant de nisip”. Terenul de baschet și cel de volei vor fi împrejmuite cu garduri înalte de patru metri.

propunere parc strand II
Actualul loc de joacă amplasat în parc urmează a fi extins, iar alături de acesta vor fi amplasate echipamente de fitness, inclusiv biciclete. Mobilierul urban va fi completat cu bănci, coșuri de gunoi și suporturi pentru biciclete. Spațiile verzi urmează a fi refăcute de asemenea. ”Prin proiect se propune refacerea zonelor verzi cu gazon rulat pentru activități în aer liber, rezistent la uz intens, plantarea unor arbori și amenajarea colinei de pământ ca un spațiu verde ornamental”, se mai arată în memoriul de arhitectură întocmit de firma sibiană SB Concept SRL.
În cadrul proiectului mai este prevăzută amplasarea unor cișmele și plantarea de gard viu, precum și reabilitarea rețelei de iluminat.

propunere parc strand

Proiect amânat din 2007

Modernizarea acestui parc, a fost planificată încă din 2007, când Primăria dorea să folosească bani guvernamentali alocați prin intermediul Programului național de îmbunătățire a calității mediului. Însă ulterior acestor demersuri, administrația locală a fost notificată cu privire la existența unei cereri de restituire în natură a unei suprafețe de 1.764 de mp (980 de mp aflați în zona parcului, iar restul – o parte din strada Ștrandului). Primarul din acea vreme, Klaus Iohannis, a respins printr-o dispoziție cererea de restituire în natură. Dispoziția a fost atacată în instanță, care a obligat în 2011 administrația locală să restituie în natură cei 980 de mp aflați în parc. Suprafața respectivă nu va face parte, prin urmare, din proiectul de modernizare.

Foto principală: Google Street View

Foto hărți: Memoriul de arhitectură întocmit de SB Concept

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim

Comentarii

comentarii

15 opinii

 1. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  ...

  Cred ca terenurile de sport ar fi fost mai bine amplasate mai departe de biserica. In rest e o initiativa buna avand in vedere ca interese obscure cu conexiuni prin primarie au pus mana pe o mare parte din curtea scolii nr.1 unde mai puteau si copii sa bata mingea.

 2. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

 3. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

 4. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  Dorin

  Pt. a fi un parc unitar ar fi bine ca Primăria să cumpere terenul de la proprietarul celor 980 mp. Altfel riscăm să ne trezim cu cine ştie ce construcţii sau activităţi improprii unui parc civilizat.

 5. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  un sibian

  ciudat mod de cheltuire a banilor la primaria Sibiu…pentru parcul din Strand sunt alocati 2 mil (mult dar si spun ca fac multe…?!)…pentru nu stiu ce zona pentru skateboard vroiau sa cheltuie peset 1 mil…!!!???

 6. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

 7. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

 8. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  a

  Terenuri de sport si aparate de fitness. PENTRU CE? Hai inteleg terenul de sport, e bun ca au copiii unde sa bata mingea, dar aparatele alea de fitness sunt o moda extraordinar de tampita care a cuprins toata tara. Nu se poate justifica costul in raport cu cat sunt utilizate.

  A si gard viu? Sper ca nu faceti ca in parcul reconstructiei care a fost proiectat pe stilul comunist si unde sa nu poti sa te asezi cu o patura pe iarba si sa stai linistit la soare/umbra.

 9. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  Alina

  Ca de obicei, proiectul se face fara consultarea locuitorilor din zona (ma numar printre ei si nu am auzit de vreo astfel de actiune). Speram ca si pentru locul de joaca sa se foloseasca tot dale, ca in tarile/orasele civilizate, nu pietrisul sau nisipul care exista acum. Cat despre “aparatele de fitness”… bani aruncati.

 10. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  adrian

  zona dintre strada maramuresului si calea ferata de ce nu poate fi exploatata? niste garduri elegante sau niste plase ar putea sa faca posibil acolo sa functioneze cateva miniterenuri dejoaca sport etc…. de ce nu se poate face un parc acolo langa pompieri unde a fost organizat cibin fest?

  Am vazut in Rm Valcea ca sunt 10 mini locuri de joaca la 20 de blocuri. va puteti inspira…. analiza…decide.

  • Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

   ...

   Intre Maramuresului si calea ferata eu as vedea mai degraba un spatiu bun pentru largirea strazii Maramuresului. Este unul din putinele locuri din oras unde se poate face asa ceva si ar fi chiar benefic avand in vedere ce trafic duce acea strada in timpul saptamanii. Va plac cozile de masini dis-de-dimineata?

 11. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  Doina Thor

  Sibiul chiar are nevoie de parcuri, de zone verzi mai ales in Terezian, Vasile Aron, si celelalte cartiere de la periferie. Sunt o droaie de maidane unele imprejmuite altele nu, Sunt fostele fabrici darapanate (Independenta) care ar putea fi inlocuite cu succes de zone verzi prin proiecte municipale. Nu-i suficient ca centrul e reabilitat. Sibiul are multi locuitori si dincolo de centru…

 12. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

 13. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

 14. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  un sibian

  pentru cei care doresc sa fie consultati…daca sunteti sufficient de hotarati nici acum nu-I prea tarziu…de obicei totul se opreste la a face un comentariu in ziar si a “comenta” pe la colturi dupa…si NU, nu lucrez la primarie si nici nu iau apararea cuiva…din contra consider ca “d-na Fodor” este unul dintre cei mai incompetent primary pe care I-a avut Sibiul!!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Turnul Sfatului Online
 • Sibiu
 • Contact