Joi,
28.03.2024
Cer Senin
Acum
10°C

Au aţipit 30 de minute, dar s-au trezit la timp. CSU a răpus Piteştiul, după un meci în care pivoţii i-au dat mari bătăi de cap lui Fleşeriu

Au aţipit 30 de minute, dar s-au trezit la timp. CSU a răpus Piteştiul, după un meci în care pivoţii i-au dat mari bătăi de cap lui Fleşeriu

CSU Sibiu a transpirat din abundenţă în primul meci din Sala “Transilvania”, din 2016, pentru un succes care a înterupt linia celor două înfrângeri cu BC Mureş şi Steaua. Trupa lui Dan Fleşeriu s-a impus cu 74-71 în faţa celor de la BCM U Piteşti, la capătul unui meci în care sibienii au suferit enorm, timp de 30 de minute, în zona pivoţilor, însă în ultimul sfert Calotă şi compania s-au recules şi şi-au ridicat nivelul de joc la maximum pentru o victorie importantă în economia campionatului.

Somnul pivoţilor şi momentul de comedie

Fleşeriu mizează din start pe aceeaşi formulă clasică, care i-a adus lozul câştigător în acest campionat: Mijajlovic, Calotă, Hardy, Lalovic şi Gilbert. Începutul este însă apatic. Sibienii sunt deconectaţi total şi sunt prinşi într-o morişcă a greşelilor interminabile. Gilbert trimite o minge fără vlagă, de dincolo de semicerc, care nici nu atinge coşul. Mijajlovic aruncă o pasă ca la duşman spre Hardy.  Iar Calotă este prins între liniile apărării extrem de mobile a piteştenilor şi devine extrem de iritat când arbitrii dictează greşeală personală, în duelul său cu Stamenkovic. Nimic nu le funcţionează şi Piteştiul simte că zona centrală este fragilă! Andjelko Mandic îşi îndeamnă jucătorii să pătrundă prin centru şi rezultatul se vede imediat. Gigantul Bobrov le clatină, la fiecare pătrundere, fiecare muşchi de pe faţa pivoţilor Lalovic şi Gilbert, iar breşa dintre cei doi devine un bulevard pentru ucrainean, care marchează la foc automat. Scorul devine 10-6 în favoarea piteştenilor! Fleşeriu simte că cei doi pivoţi ai săi pierd contactul cu Bobrov şi Pustozvonov şi schimbă imediat. Harrison intră în locul lui Lalovic şi Paul îl înlocuieşte pe Gilbert.

CSU are câteva momente de sclipire şi conduce pentru prima oară pe tabelă, 12-11, însă Ross trimite o bijuterie de dincolo de semicerc, singurul coş de trei puncte din primul sfert. Urmează apoi un moment care produce stupoare şi râsete amare în rândul spectatorilor. Cele două formaţii se întrec într-un concurs de ratări şi de pase greşite, încât ai impresia că vezi un meci pe bitumul din spatele blocurilor, între două cartiere rivale. Mijajlovic ratează de două, Hardy aruncă mingea ca pe un cactus spre Mijajlovic, Cioacătă aleargă bezmetic până când nu mai are strop de energie, oferindu-i mingea pe tavă lui Ross, iar Paul greşeşte pasă după pasă. Dar cu un efort supraomenesc îi pune un capac lui Ross cu care descreţeşte cele 1800 de frunţi încruntate. E haos! Și sunetul care anunţă finalul sfertului I întrerupe momentul de comedie.

Cine să-i  oprească pe Bobrov şi Mladenovic?

În debutul sfertului secund, jocul haotic continuă! Paul, Mjajlovic şi Lalovic sunt prinşi într-un concurs de ratări, însă vine Ciocătă şi le arată cum se face. Coş de la distanţă şi CSU revine în faţă, 18-16. Lucrurile devin clare, CSU are nevoie de mai multă fantezie şi viteză în atac pentru a destabiliza o apărare extrem de agresivă a Piteştiului. Mandic ştie asta! Dacă nu-i dai semicercul unei echipe bazate pe explozie ca Sibiul, poţi să o învingi. Și pe asta mizează în continuare piteştenii: nu mai puţin de 13 execuţii au fost nevoiţi sibienii să arunce de la trei puncte, dintre care cinci şi-au atins ţinta. Și de la două puncte doar de două ori au reuşit să spargă blocul piteştean, punctând doar o dată. Chiar şi aşa, scorul la pauză se făce 29-29, după ce Paul şi Mijajlovic mânuiesc mingea, fără cusur, de dincolo de semicerc. Momente inspirate care trec în plan secund meteahna care îi dă bătăi de cap lui Fleşeriu: cuplul imbatabil de sub panou al piteştenilor, Bobrov şi Mladenovic.

Hardy şi aruncarea ireală de dincolo de jumătate. Anulată

Și după pauză, Dan Fleşeriu devine exasperat de lentoarea cu care pivoţii săi se apără sub panou. Tudor combinaţie ca la carte cu Bobrov şi coş, după ce Lalovic nu reuşeşte nici să-i vadă numărul de pe tricou al ucraineanului. Pustozvonov nu-i dă nicio şansă lui Gilbert sub panou şi din nou Bobrov câştigă duelul cu Lalovic. Se face 44 la 37 pentru piteşteni şi Dan Fleşeriu cere timp de odihnă. Recurge şi la apărarea cu trei jucători de gabarit, Harrison-Paul-Gilbert, însă nu se zăreşte niciun rezultat. Mai mult, Ross îşi aduce aminte că e unul dintre cei mai buni marcatori din Ligă şi devine principalul artizan al Piteştiului. Dar Gilbert şi Hardy salvează sfertul şi aduce Sibiul la un punct, 45-46. Sfertul se încheie însă cu aruncarea ireală a lui Hardy, de dincolo de jumătatea terenului, care se opreşte în aţe. Stupoare! Arbitrii decid că americanul a aruncat după expirarea timpului, iar sala ia foc!

Trezirea la realitate

După 30 de minute în care nu a jucat cum şi-ar fi dorit, Calotă arată de ce este căpitanul echipei şi trimite semnalul atitudinii spre colegii lui! Slalom printre fundaşii piteşteni şi 47-46 pentru CSU! Ritmul creşte şi adrenalina le pompează prin vene sibienilor, când un val de entuziasm, venit din pieptul a peste 1800 de suflete, se infiltrează în mâinile şi picioarele “galben-albaştrilor”. Și Harrison prinde aripi şi se bate cu pumnul în piept, după un coş cu fault. Spectacolul a revenit! Calotă e creierul echipei şi trimite două pase senzaţionale spre Lalovic şi Hardy, care scutură plasa, cu bijuterii de dincolo de semicerc. Se face 63-54 pentru CSU şi Piteştiul opreşte vacarmul cu un time-out. Cine să-i mai oprească pe sibieni? Când jucătorii lui Fleşeriu se transformă miraculos, apărându-se formidabil pe linia de semicerc, cu paşi de felină? Și-au revenit! Calotă redevine omul cu pasele decisive, Hardy readuce explozia în tribune, Gilbert fuge de parcă viaţa-i pusă în joc, Lalovic îşi regăşte îndemânarea de la trei puncte, iar Harrison e zidul dinaintea panoului! Și nici cele două antisportive văzute de Ciulin nu-i mai pot opri! 74-71, final. Și CSU Sibiu începe cu succes noul an, în meciurile de pe teren propriu.

Performanţe jucători CSU Sibiu:

Hardy: 16 puncte, 5 recuperări şi 3 pase decisive

Lalovic: 14 puncte, 4 recuperări şi 1 pasă decisivă

Gilbert: 12 puncte, 1 recuperare şi 1 pasă decisivă

Calotă: 10 puncte, 6 recuperări şi 6 pase decisive

Paul: 9 puncte şi 4 recuperări

Harrison: 7 puncte, 5 recuperări şi 1 pasă decisivă

Mijajlovic: 3 puncte, 1 recuperare şi 2 pase decisive

Ciocătă: 3 puncte şi 1 recuperare

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Adrian Stoinea

de Adrian Stoinea

Sport
Telefon:
0764 614 986

Comentarii

4 comentarii

ionescu ciprian

Acum 8 ani

GREU DE TOT CU PITESTIUL !!! FELICITARI C.S.U. VICTORIE FF. IMPORTANTA DAR PARCA A FOST MAI FAIN MECIU CU STEAUA...CIPI
Raspunde

frank

Acum 8 ani

Articole foarte bune, se vede ca sunteti pasionat.....le citesc cu placere. Continuati pentru ca faceti o treaba foarte buna!
Raspunde

Adrian Stoinea

Acum 8 ani

@Frank. Mulţumesc frumos! Apreciez!
Raspunde

me

Acum 8 ani

Calota nu-i trecut la marcatori.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus