Joi,
28.03.2024
Parțial Noros
Acum
13°C

Șase acțiuni împotriva braconajului de la începutul anului. Veniți să vă luați plasele!

Șase acțiuni împotriva braconajului de la începutul anului. Veniți să vă luați plasele!

Jandarmeria Sibiu și Asociația Județeană a Vânătorilor și Pescarilor Sportivi Sibiu au organizat de la începutul acestui an șase acțiuni împotriva braconajului piscicol, pe râul Olt. Iar rezultatele s-au văzut imediat.

Zeci de persoane din Sibiu și județele limitrofe, au fost controlate de jandarmi și echipe ale AJVPS. Într-un caz au fost întocmite documente de constatare a faptei de pescuit ilicit, care ulterior au fost predate organelor judiciare abilitate să continue cercetările.

”Doi bărbați în vârstă de 26 și 37 de ani din județul Sibiu au fost opriți de jandarmi în timp ce întindeau o plasă de pescuit de 30 metri lungime tip monofilament (formată din fire polimerice netorsionate). De la începutul anului 2016 au fost aplicate trei sancțiuni contravenționale și într-un caz a fost constatată o faptă de natură penală în domeniul legislației de resort: O.U.G. 23/2008 privind pescuitul şi acvacultura”, au explicat reprezentanții Jandarmeriei sibiene.
Acțiunile au fost desfășurate pe râul Olt, în apropierea localităţilor Turnu Roşu, Boiţa respectiv în zona oraşului Avrig.

Reprezentanții AJVPS au și postat un anunț amuzant pe pagina de facebook, solicitând braconierilor care și-au pierdut plasele în Olt să vină după ele.

”Am găsit aceste bunuri noaptea trecută în jurul orei 2:00, sub barajul de la Avrig. Ne cerem scuze dar eram cu barca la plimbare și le-am agățat de ancora pe care o trăgeam după noi. Știm că nu vă gândeați că niste "neserioși" se pot plimba cu barca la ora aceea, pe minus 5 grade, dar uneori ne place în "cascadă". Dacă vi le recunoașteți, vă așteptăm să vi le înapoiem... tăiate și arse. A nu, peștii nu, nu îi înapoiem, ne-au implorat să le dăm drumul înapoi că era prea cald afară. Mulțumim Jandarmeriei Sibiu pentru implicare și susținere”, au postat reprezentanții Filialei Pescarilor Sibiu.
În urma verificărilor recente, echipele mixte au controlat aproximativ 50 de persoane cu privire la deţinerea documentelor necesare pescuitului şi a modului de efectuare a acestuia și au aplicat în două situații sancțiunea contravențională cu avertisment iar în unul dintre cazuri jandarmii au aplicat amendă în valoare de 300 de lei în baza O.U.G. 23/2008 privind pescuitul şi acvacultura, pentru pescuit fără a deţine permis în acest sens.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus