Joi,
28.03.2024
Partial Noros
Acum
17°C

2.500 de pensionari austrieci vin în toamnă la Sibiu

2.500 de pensionari austrieci vin în toamnă la Sibiu

O asociație de pensionari din Austria își va trimite la toamnă, în România, aproape 2.500 de membri, care se vor reuni la Sibiu pentru un program de șapte nopți, care include vizite la mai multe obiective turistice din Ardeal. Se estimează că pensionarii austrieci vor lăsa în România în jur de o jumătate de milion de euro, potrivit profit.ro.

"Seniorenreisen“, firma de turism a asociației austriece de pensionari "Pensionistenverband Österreich“ (PVOE), organizează în fiecare an două mari evenimente (deplasări sau întâlniri turistice), în primăvară și în toamnă. În 2015, de exemplu, s-au întâlnit în toamnă la Emila-Romagna (Italia), iar întâlnirea din această primăvară va avea loc în Murcia (Spania). La aceste întâlniri participă mii de pensionari care se bucură de programul turistic, dar și de întâlnirea dintre membri, în cadrul unui eveniment comun organizat pe parcursul programului turistic, potrivit lui Simion Giurcă, directorul Biroului Național de Promovare Turistică a României în Austria.

Austriecii urmează să vină în România în perioada 17 septembrie - 22 octombrie, cu aproximativ 50 de autocare și vor avea un program de șapte nopți, care include tururi ale orașelor Brașov, Sibiu, Sighișoara și Alba Iulia și vizite la Castelul Bran și la bisericile fortificate din Hosman, Calnic și Biertan, muzeul icoanelor pe sticlă din Sibiel și stațiunea Păltiniș.

Potrivit profit.ro, reprezentantul turismului românesc la Viena estimează că pentru serviciile standard comandate în România de cei 2.500 de pensionari austrieci se vor încasa peste 500.000 de euro. Acestei sume i se adaugă serviciile opționale și cheltuielile personale ale participanților. Pretul de vânzare al unui pachet este de 619 euro pentru participanții care nu sunt membri ai asociației și 569 de euro pentru membri.

"Am putea atrage anual 3-400.000 de turiști austrieci, dar acest lucru nu este posibil fără investiții constante în promovarea ofertei turistice românești și consolidarea imaginii destinației pe piață. Dacă vom face acest lucru, circulația turistică va crește, așa cum a crescut în anii în care s-au facut campanii cross-media de promovare a țării", a spus Giurcă, citat de profit.ro

Sursă: profit.ro

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

1 comentarii

ivan

Acum 8 ani

la cat au furat ei si stramosii lor din Transilvania nu e de mirare ca ne viziteaza din nou . ar trebui interzisi pe viata
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus