Vineri,
29.03.2024
Cer Senin
Acum
19°C

Un om de afaceri originar din Sibiu a plătit 105.000 de euro pentru Drapelul lui Avram Iancu

Un om de afaceri originar din Sibiu a plătit 105.000 de euro pentru Drapelul lui Avram Iancu

Omul de afaceri Adrian Thiess, originar din Sibiu, a plătit ieri suma de 105.000 de euro în cadrul unei licitații organizate de Casa Artmark pentru Drapelul de luptă al lui Avram Iancu. La licitație au mai participat, printre alții, primăria Cluj-Napoca și omul de afaceri Gigi Becali.

Contactat de MEDIAFAX, Adrian Thiess a confirmat că a cumpărat steagul lui Avram Iancu, precizând însă că nu vrea să îl ţină pentru el şi, în această chestiune, vor fi implicate în final peste 20 de persoane.

"Este un bun important al românilor şi nu l-am cumpărat eu pentru mine, ci împreună cu mai mulţi prieteni de-ai mei. I-am informat despre această idee, pentru că până la urmă dacă suntem buni români, cum credem fiecare dintre noi şi sunt convins că toţi suntem, trebuie să facem şi noi anumite gesturi la un anumit moment. Şi le-am comunicat acest lucru, le-am trimis un mesaj. Am o listă cu aproximativ 30 de persoane importante din România, oameni de afaceri, care au capacitatea de a face un gest mai deosebit. Aşa că decât să cheltui o sumă de bani importantă pe un lucru mai puţin relevant, mai bine eşti parte a ceva pentru istoria noastră. N-am luat o secundă în considerare să cumpăr acest bun şi să mi-l pun în casă (...). Eram convins că va fi cineva care va face acest lucru şi ideea a fost că dacă suntem mai mulţi şi putem face un gest să alocăm o sumă pentru acest lucru, este ok. Urmează evident să-l punem la dispoziţia mai multor muzee, care să-l expună în toată România, să-l vadă toată lumea (...) Nu l-am cumpărat eu pentru mine, a fost o chestiune la care probabil într-un final vom fi 20 şi ceva de persoane", a spus Adrian Thiess.
Acesta nu a dorit să dezvăluie identitatea persoanelor care vor fi implicate în această achiziţie. "Ei vor hotărî dacă vor să fie nominalizări sau nu. Sunt oameni importanţi, sunt oameni mai discreţi, sunt oameni care sunt foarte cunoscuţi. Pur şi simplu i-am informat foarte direct şi foarte scurt despre faptul că pot fi parte la o chestiune importantă. Au reacţionat foarte prompt, ceea ce sincer mă încântă extraordinar de mult. Puteam să-i invit la un weekend la Paris, la nu ştiu ce petrecere. Pentru mine personal este un lucru extraordinar, mă bucur că am putut să fac asta", a spus Thiess.

drapel

Întrebat dacă achiziţia drapelului lui Avram Iancu este un gest de imagine, având în vedere că Adrian Thiess şi-a anunţat candidatura la Primăria Capitalei, acesta a răspuns:

"Asta cu candidatura este o chestiune foarte relativă şi nu face parte din prioritatea mea în momentul de faţă".
Totodată, Adrian Thiess a spus că nu se consideră a fi un colecţionar, deşi a precizat că îi place arta.
"Nu sunt un colecţionar, cred că toţi care participă la o licitaţie sunt colecţionari într-o formă sau alta. Sigur că îmi place arta, dar nu sunt un client al casei de licitaţii Artmark", a mai spus Thiess.
La Sibiu, în timpul liceului, Adrian Thiess a fost elev al actualului președinte Klaus Iohannis. Pana în septembrie 2001, Adrian Thiess a fost consilierul personal al președintelui Ion Iliescu. În trecut el a mai lucrat pentru Sorin Oprescu și Vasile Blaga. În campania prezidențială din 2014 Thiess a fost apropiat de staff-ul lui Klaus Iohannis.

Sursa foto / Sursa foto drapel

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

2 comentarii

@@@

Acum 8 ani

Atat pentru pampersul unui nebun? O avea bani cioara, are gusa, nu gluma !
Raspunde

dancp

Acum 8 ani

Poza cu KIWI linga vaca Kobe,MRU,spune multe,ala o vindut Romania la unguri, hei, hei.......
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus