Vineri,
29.03.2024
Cer Senin
Acum
13°C

Bogdan Licu renunță la coordonarea Secției de urmărire penală a Parchetului General

Bogdan Licu renunță la coordonarea Secției de urmărire penală a Parchetului General

Procurorul general interimar Bogdan Licu a decis să nu mai coordoneze Secția de urmărire penală din cadrul Parchetului General, potrivit Agerpres.

Bogdan Licu a confirmat luni că a emis un ordin prin care Secția de Urmărire Penală va fi coordonată de Codruț Olaru, adjunctul procurorului general.

La Secția de urmărire penală din cadrul Parchetului General există în lucru o plângere depusă de generalul în rezervă Ioan Sârbu, fost șef al Direcției medicale din MApN, în care fostul ministru Gabriel Oprea este reclamat pentru constituire de grup infracțional organizat și plagiat.

În plângerea respectivă, Ioan Sârbu le cere procurorilor să îl cerceteze pe Gabriel Oprea și pentru că l-ar fi instigat pe Bogdan Licu să plagieze în teza de doctorat.

Bogdan Licu și-a susținut doctoratul în anul 2011 la Academia Națională de Informații "Mihai Viteazu", instituție aflată în subordinea Serviciului Român de Informații (SRI), avându-l ca îndrumător științific pe Gabriel Oprea.

Potrivit jurnalistei Emilia Șercan, Bogdan Licu ar fi plagiat în lucrarea de doctorat.

În urmă cu două săptămâni, Bogdan Licu s-a abținut în cazul solicitării DNA de urmărire penală a lui Gabriel Oprea, invocând faptul că și-a făcut doctoratul sub coordonarea lui Gabriel Oprea.

Bogdan Licu asigură interimatul la conducerea Ministerului Public, după ce Tiberiu Nițu și-a dat demisia pe 2 februarie din funcția de procuror general.

Sursă: Agerpres

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus