X
gabriela cuzepan

Primele proiecte pentru Semimaraton au fost deja înscrise. Mai e timp până pe 22 februarie

În 28 mai 2016, sibienii își dau întâlnire la a cincea ediție a Semimaratonului. Fundația Comunitară a primit deja primele proiecte și oferă consultanță pentru definirea proiectelor și scrierea aplicațiilor.

SemiMaraton Sibiu este un eveniment sportiv de strângere de fonduri pentru cauze din comunitatea locală, iar prin acest eveniment, organizatorii își propun să susțină spiritul de inițiativă al sibienilor, dar și ideile bune care pot rezolva probleme ale comunității și care vor crește calitatea vieții în Sibiu. Este pusă la dispoziție o platformă de atragere de fonduri prin care sunt sprijinite atât inițiativele noi venite dinspre grupuri informale, cât și proiectele organizațiilor non-guvernamentale.

Noutatea din acest an, este aceea că, sibienii vor putea alerga și pentru o cauză națională care este propusă și votată prin intermediul unui poll, creat pe pagina de Facebook Semimaraton și Cros – Sibiul în mișcare. Cea care adună cele mai multe voturi va intra în SemiMaraton, alături de cele 20 de proiecte locale.

Evenimentul aduce împreună cetățeni, organizații, companii și autorități publice. Pot înscrie proiecte echipele care au idei bune ce pot rezolva probleme ale comunității și vor crește calitatea vieții în Sibiu: – Grupuri de inițiativă* (fără personalitate juridică); Organizații non-guvernamentale (ONG-uri), iar aplicaţiile de proiecte se depun online pe www.maratonsibiu.ro până la data de 22 februarie, ora 23.59.

La ultima ediție din 2015, SemiMaraton Sibiu a adus la start peste 1200 de persoane care au alergat pentru o cauză în care cred, aceștia fiind sprijiniți de peste 2000 de donatori. Împreună am reușit să strângem aproape 200.000 lei, fonduri care au finanțat 21 de proiecte ale organizațiilor non-profit sibiene, proiecte cu impact în comunitatea locală.

Foto credit: Gabriela Cuzepan

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim

Comentarii

comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Turnul Sfatului Online
  • Sibiu
  • Contact