X
Balea Lac barca gonflabila zapada

VIDEO Tubing și ture cu “banana”, pe lacul de la Bâlea

Primăvara n-a răzbit încă și la 2.000 de metri altitudine, unde zăpada măsoară peste un metru adâncime, iar blocurile de gheață ale complexului de la Bâlea Lac rezistă fără cusur.

Turele cu colacele pe zăpadă, pe pârtia de tubing, sunt atracția principală pentru copiii care ajung la Bâlea Lac. Adolescenții preferă turele cu “banana” sau cu barca gonflabilă, pe lacul total înghețat. Temerarii urcă pe versanți, unde zăpada este perfectă pentru schi.

Astăzi, la Bâlea Lac a fost sfințită și Biserica de Gheață, iar peste 50 de oameni au urcat cu telecabina, special să asiste la slujbă. “Sunt pentru a cincea oară aici. Într-adevăr, simțim ceea ce se întâmplă și nu numai ca eveniment, dar și construcțiile și tot ce ne înconjoară sunt cu adevărat deosebite”, spune Daniela Uiorean.

Slujbele au fost ținute în confesiunile ortodoxă, evanghelică și catolică. Odată cu slujba de sfințire, se deschide și sezonul la cununii în Biserica de Gheață. “Foarte deosebit. Plus că să se adune toate religiile, la un loc, în așa loc splendid, este ceva foarte frumos”, spune un turist din Nuremberg.

Cuplurile care își doresc o cununie oficială, dar ieșită din tipare pot face acest lucru în Biserica de Gheață.

Altarul a fost sfințit astăzi, de un sobor de opt preoți. Încă din prima zi, reprezentanții complexului de gheață au primit două solicitări pentru oficierea unor ceremonii religioase aici. Ambele pentru botezul unor bebeluși – una de la o familie de români, cealaltă, de englezi.

Biserica de Gheață este construcția care completează complexul de la Bâlea Lac. Aici au mai fost amenajate 3 igluuri și Hotelul de Gheață, cu 14 camere.
Balea Lac biserica de gheataBalea Lac biserica de gheataBalea Lac biserica de gheataBalea Lac biserica de gheataBalea Lac biserica de gheataBalea Lac biserica de gheataBalea Lac biserica de gheata tubingBalea Lac biserica de gheata schiuri
Balea Lac biserica de gheata

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim

Comentarii

comentarii

O opinie

  1. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Turnul Sfatului Online
  • Contact