Raluca Morar, directoarea Crucii Roșii Filiala Sibiu spune că deși este vegetariană, nu se poate plânge de faptul că restaurantele din oraș nu au oferte și pentru vegetarieni, iar salate delicioase găsește pe gustul ei în mai multe locații din Sibiu.
”Îmi place foarte mult salata de rucolo cu nuci și brânză și dacă vreau să servesc ceva pe gustul meu găsesc în mai multe locații din oraș salate foarte bune. De asemenea, sunt o mare amatoare de brânzeturi, pe care le mănânc în diferite combinații”, povestește Raluca.
Salată de rucola cu nuci, roșii şi feta
Ingrediente:
- 2 mâini bune de rucola tânără
- 1/2 cană nuci coapte şi tocate mare
- 1/2 cană merişoare uscate
- 1/2 cană brânză feta sfărâmat
-10 roșii cherry
Pentru dressing:
- 2 linguri oţet balsamic
- 4 linguri ulei de măsline extra virgin
- 1/2 linguriţă de sare
- piper proaspăt măcinat
Preparare:
Se amestecă sarea cu piperul şi oţetul balsamic, apoi bătându-se în continuu se încorporează uleiul de măsline.
Pentru salată, se pun într-un bol rucola, nucile şi merișoarele, roșiile cherry tăiate în două şi se toarnă dressing peste, după care amestecă. Se serveşte cu brânză feta deasupra.
Pentru a coace nucile, se pun în cuptorul încins la 180 de grade Celsius pentru 10-15 minute.
Foto: culinar.bzi.ro
Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).
Vizualizari: 2223
Ultimele comentarii
Acum 9 ore
Adrian
Acum 9 ore
Loijhbloijh
Acum 9 ore
Emil
Acum 9 ore
Pastor marginas
Acum 10 ore
Emil