X
razvan pop (Copy)

Interviu Răzvan Pop: Vreau ca proiectele primarului Iohannis să fie duse în continuare

La 34 de ani este propus de PNL să intre în competiție pentru postul de primar al Sibiului. Răzvan Pop promite o campanie electorală axată pe tineri, patrimoniu comun și ecologie. Dar și continuarea proiectelor fostului primar Klaus Iohannis. Cât despre relația cu FDGR: ”Este o poziție ingrată, dar nu este o campanie împotriva lor”.

Reporter: De ce? De ce ai vrut să participi în sondaj? De ce ai acceptat propunerea liberalilor de a candida pentru funcția de primar al Sibiului?
Răzvan Pop: Nu a fost ideea mea de a participa în sondaj, a fost ideea colegilor mei. Cei care au gândit lista potențialilor candidați din partea PNL au luat în vedere toți acei candidați sau posibili candidați cu o imagine cel puțin, să spunem senzorial bună. Și atunci m-au trecut și pe mine. Rezultatele au fost bune în sondaj și din acel moment a început o discuție mult mai serioasă între mine și colegii mei legată de această candidatură. De ce? Este visul meu politic și asta nu o ascund. De la 15 ani, de când m-am înscris în PNL, acesta a fost visul meu, ca odată să ajung primarul orașului Sibiu. Nu am o altă dorință politică supremă și cei care mă cunosc știu că pentru mine Sibiul este tot.

Rep.: Este un avantaj sau un dezavantaj să fii cel mai tânăr candidat? Spun asta, pentru că probabil vei rămâne cel mai tânăr candidat la alegerile pentru Sibiu.
R. P.: E și un avantaj și un dezavantaj. Repet, totul depinde strict de mine. Reușesc dacă voi convinge lumea că un tânăr poate fi o soluție viabilă pentru administrația locală, dar dacă voi duce o campanie proastă sau banală, sigur n-o să reușesc și atunci se va folosi acest apelativ «e prea tânăr, nu e copt pentru primărie». Cred că e nevoie de o generație nouă în administrația locală nu doar în Sibiu, nu mă refer doar strict la Sibiu, mă refer la toată țara, pentru că în general, generația decidentă în România începe să fie cea tânără și ne putem uita la ultimele alegeri. Cred că acesta va fi primul pas în schimbarea generației de politicieni din țară.

razvan pop (3) (Copy)

Rep.: De obicei, tinerii votează tineri?
R. P.: Nu-mi place apelativul de tânăr. Urăsc să mi se spună că «te votez pentru că ești tânăr». Nu e o calitate, e o stare de fapt. Am 34 de ani și voi candida la 34 de ani la Primăria Sibiu. Nu cred că tinerii sunt atât de «zombiați», încât să voteze pe cineva, doar pentru că este tânăr. Cred foarte mult în puterea de analiză a tinerilor, mult superioară a celor pe care îi văd ca simpli tineri Cred că dacă voi reuși să transmit mesajul necesar, da, mă voi putea transforma în acel posibil lider al unei generații.
”Liberalii au avut o relație excelentă cu FDGR din 2004, încoace”

Rep.: Liberalii iubesc FDGR?
R. P.: Liberalii au avut o relație excelentă cu FDGR din 2004, încoace.

Rep.: Nu intri într-o poziție ingrată pornind într-o campanie electorală împotriva lor?
R. P.: Este o poziție ingrată, dar nu este o campanie împotriva lor. Din nou, un alt lucru pe care îl urăsc într-o campanie electorală e că suntem unii împotriva celorlalți. Nu suntem. Noi concurăm pentru a încerca să convingem electoratul să ne voteze. Cu siguranță, cei care ar fi votat FDGR, nu vor vota PNL. Cu siguranță, cei care votează PSD, nu vor vota PNL. E un grup latent de oameni care nu se prezintă la vot. La ultimele alegeri locale, în 2012, au fost la vot 48%. Avem 52% din oameni care n-au fost la vot. Avem o marjă bună de oameni de câștigat.

razvan pop (7) (Copy)

Rep.: Care sunt principalele cinci proiecte pe care vrei să le propui în campania electorală?
R. P.: Aș propune să nu vin cu proiecte concrete încă. La un moment dat voi face un moment în care voi prezenta coerent toată campania și planul de viitoare administrație publică, Voi putea da niște linii: o linie generală ca proiectele primarului Iohannis să fie duse în continuare, pentru că au fost proiecte viabile…

Rep.: Iohannis fostul primar FDGR sau Iohannis președintele PNL?
R. P.: Iohannis, primarul Sibiului. Aș vrea să merg spre o idee sau o strategie dedicată tinerilor și nu mă refer la tineri până la 25 de ani, ci la o strategie dedicată tinerilor în general. Putem fi tineri și la 40 de ani, ori acest lucru aș considera că este salutar și necesar în viziunea Sibiului. Evident că voi avea niște idei legate de patrimoniul comun, din zona monumentelor, pentru că aceasta este zona din care vin și este specialitatea mea și am câteva idei legate de cultura Sibiului și această strategie culturală și turistică a Sibiului. Un alt lucru care mă interesează și mă îngrijorează este strategia verde a orașului.

razvan pop (2) (Copy)

Rep.: La ce te referi?
R. P.: La modul cum reacționează orașul pe zona verde. Cât spațiu verde avem cum este organizat, calitatea aerului și așa mai departe.
”Nu sunt o alternativă la ceva sau cineva. Sunt Răzvan Pop…”

Rep.: Care sunt motivele pentru care nu ar trebui să votez Astrid Fodor?
R. P.: V-am spus, eu nu fac o campanie agresivă și nu…

Rep.: Bănuiesc că va trebui să vorbești și despre ce este și acum.
R. P.: Nu cred că așa trebuie să-mi fac campania. Eu nu sunt o alternativă la ceva sau cineva. Sunt Răzvan Pop și candidez la primăria orașului Sibiu.

Rep.: Ce șanse ai în acest moment?
Rep.: Din estimările partidului, în acest moment, suntem pe poziția secundă în Sibiu, cu cel mai mare potențial de creștere dintre toți candidații. Deci vom trage foarte tare în avea o politică și un rezultat cât mai bun.
”Am nevoie de un dialog cât mai des și cât mai bun cu alegătorii”

razvan pop (6) (Copy)

Rep.: Există și un «plan B», în cazul în care nu vei ajunge primar al Sibiului?
R. P.: Strict legat de candidatură, nu.

Rep.: Ori primar, ori nimic?
R. P.: Da, de ce nu?

Rep.: Nici măcar consilier local?
R. P.: Consilier local probabil că voi rămâne.

Rep.: Viceprimar?
R. P.: Asta e o discuție legată de negocieri politice. Negocieri ce vor avea loc după alegeri. Consilier local am să rămân, pentru că cu siguranță voi fi într-o poziție bună pe lista locală, eligibilă și mi-am asumat acest lucru. Mie mi-ar plăcea să administrez primăria Sibiului acesta este primul imbold.

razvan pop (1) (Copy)

Rep.: De ce crezi că ai nevoie de a câștiga?
R. P.: E o întrebare foarte complexă, pentru că așa aș putea spune că am nevoie de un șef de campanie bun. Dar nu. Am nevoie și cred că asta va fi strategia mea principală: am nevoie de un dialog cât mai des și cât mai bun cu alegătorii.

Rep.: Ești om politic, de ce nu l-ai avut până acum?
R. P.: Cât am putut, am avut. Dar mă interesează foarte mult să am această discuție din postura lui Răzvan Pop.
”Îmi asum apartenența politică, dar cel care candidează este totuși Răzvan Pop”

Rep.: Vorbești mult de Răzvan Pop și puțin de PNL.

R. P..: La Primăria Sibiu candidează Răzvan Pop. Vine din partea PNL, sunt printre cei mai vechi membri ai PNL Sibiu, nu am nicio problemă în a-mi asuma apartenența politică, dar cel care candidează este totuși Răzvan Pop.

Rep.: În acest moment, sunt practic trei candidați anunțați oficial, dacă ne referim și la PMP. Aștepți și alții sau nu contează cine se mai înscrie?
R. P.: Cu siguranță vor fi și alții. Cu siguranță vor fi candidați și din partea celorlalte partide importante, dar nu cred că contează ceilalți în sensul acela în care am răspuns legat de doamna primar.

Rep.: Îți vezi de propriul culoar…
R. P.: Da, exact. Îmi văd de campania mea. Dacă cineva mă atacă, eu n-am să atac. Este strict calitatea lor politică și umană de a ataca sau de a lovi în cineva.

foto Silvana Armat

razvan pop (8) (Copy)

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim

Comentarii

comentarii

28 opinii

 1. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  cipi Brezaie

  Eu cred ca asta-i bolnav, si nici fata nu-l ajuta. Vrea sa continuie proiectele lui Johannis…pai Astrid ce-o face? nu tot aia? PNL-istii sunt penibili, pun un maimutoi sa candideze, slab, astfel incat sa nu deranjeze sasii din FDGR.

 2. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

 3. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  Johannis

  Observ deja flegmele (caci comentarii nu le pot numi) ale celor care au ca unic scop in viata denigrarea lui Razvan Pop. Mi-e groaza de cat pricep oamenii astia din ceea ce se intampla in Sibiu si mi-e si mai groaza de ceea ce pot vota acesti “chibiti” (caci nu au limbaj de cetateni).

 4. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  Felicitari pentru curaj Nu va fi usor ! Dar orice este posibil! Sunt curios de proiectele gandite ! Sibiul e frumos dar poate fi si mai frumos, e functional dar poate fi si mai eficient pentru cetateanul de rand, pentru cei inca nemultumiti de traiul lor zilnic! Pentru ei merita mai multa aplecare.
  Mult succes

 5. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  maria

  Din pacate o alt exemplu te tanar marioneta. Au mai fost tineri in PNL, mai capabil ca stimabilul. De la blog la administratie publica e cale lunga.
  Din pacate nu exista alternativa la Astrid Fodor, care si ea e o incapabila.

 6. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  Cornel Gavan

  Un personaj mediocru si de o integritate indoielnica. Daca asta e propunerea PNL-ului pentru Primarie, asta nu face decit sa confirme ca nu mai exista oameni de calitate in partide.

 7. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  Jalnica propunere din partea PNL-ULUI,pacat ca Sibiul va fi condus si in urmatorii ani de sasii sifonari ai lui iohannis-6 case,penibila situatie…sa nu se gaseasca un sibian de nationalitate romana capabil sa conduca burgul asta!

 8. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  glykos

  Pop n -:are nicio vină ; e plin de napoleoni de la 15 ani pe str Bagdazar ; PNL Sibiu jignește grav cetațenii ; acum avem motiv sa nu votăm nici lista de. consilieri PNL .Altfel , la negocieri Nimeniul va fi vice !

 9. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  Anti-saşi

  Bravo tinere !! Cateva sfaturi : Lucreaza cu Virgil Popa,el te poate pune pe un drum fara denivelari cu experienta lui la primarie.2 . Atentie mare la discurs,fa-i pe sibieni sa inteleaga de ce tu de la PNL 3.sa nu dezarmezi !!
  Ai un vot de la mine,+ 10 de la familie si cunoscuti

 10. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  Romanii au talent

  Oameni nebuni pe cine zmeu voiati candidat la pnl ? Pe tamaian pe turcan pe neagu pe popa gilu?
  Chiar daca asta e un incepator macar e colectiv si nu are nimic patat in spate din contra e nebun dupa sibiu si sibienii

 11. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

 12. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  Fiesta

  M-am uitat si eu pe site-ul pnl sibiu ca am crezut ca astia chiar inteleg strada si am gasit acolo la noutati stiri cu buşoi si poze cu iliesiu asa vor ei sa ma convinga
  Obiceiuri cazane si turcane profesinostii din franzela nu vreti sa intelegeti ati pus copilul asta carne de tun si voi faceti anti campanie aveti blatu cu acte cu sasii

 13. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  Klaus

  Asta micu’ de la pnl va face cel mai bun scor din ultimii 14 ani pe care l-au avut liberalii in Sibiu. Ii trebuie mai mult curaj si o barbatie mai mare……

 14. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

 15. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

 16. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  Monique

  Imi plac obiectivele principale pe care si le propune Razvan Pop si cred ca acum e momentul pentru ele. Ma doare sufletul pt orasul care se uratzeste pe zi ce trece (constructii bizare, oribile). In plus, ma bucur de proiecte tineresti (asa cum s-a exprimat). Ce facem cu stadionul, cu parcurile, pistele velo, patinoarul, Paltinisul? Brasovul care are aceeasi clima, are vreo 4-5 patinoare. Salile de sport sibiene (din incintele scolilor!!!!) sunt pe bani, sala Transilvania gazduieste targuri de produse turcesti, la bazin de inot sau strand ai cam greu acces si pe bani multi, etc etc. Curaj si succes! Un detaliu pe care il critic: calitatea textului acestui interviu: intrebari si raspunsuri care se repeta, ordine cam haotica a ideilor.

  • Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  • Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

 17. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  Sustin Razvan Pop la Primaria Sibiu

  Sustin Razvan Pop la Primaria Sibiu pentru urmatoarele motive:
  1. Prin proiectele culturale a demonstrat ca este un SIBIAN ADEVARAT;
  2. PNL-ul, prin cadidatura lui Razvan Pop la Primaria Sibiu a demostrat ca doreste o altfel de politica in Sibiu;
  3. Este tanar si consider ca trebuie sa sprijinim tinerii in a conduce administratiile publice; altfel sa nu mai comentam ca ajug sa ne conduca un alt gen de persoane.

  Sustin Razvan Pop la Primaria Sibiu!

 18. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

 19. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  Sibian

  Mult succes! O sa te votez! Decat o pensionara ( Dna Fodor) mai bine un tanar la Primaria Sibiu. Eu cred ca o sa faca treaba foarte buna. Este un tanar foarte serios si foarte destept.

 20. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

 21. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  Dacas nu ar fi prb o “marioneta de serviciu”a personajelor sinistre gen turcan&cazan ,ar fi o alternativa mai buna incapabilei slugi iohannesiene-astrid fodor,oricum se prefigureaza un mare BLAT intre PNL si Fdgr la Sibiu ,girat si arbitrat de marele K.W.I -6 CASE,BLEAH!

 22. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

 23. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  Mironică

  Candidează oameni care promit că vor face nu cei care au demonstrat că pot face ceva. Cu așa clasă politică nu-i de mirare că unul precum Cazan ajunge parlamentar…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Turnul Sfatului Online
 • Politica
 • Contact