Vineri,
29.03.2024
Parțial Noros
Acum
14°C

În fiecare zi, cel puțin un sibian este mușcat de un câine și ajunge la Urgențe

În fiecare zi, cel puțin un sibian este mușcat de un câine și ajunge la Urgențe

În fiecare lună minim 20 de sibieni ajung la Urgențe după ce au fost mușcați de câini, iar medicii spun că în prima lună a anului de 24 de pacienți s-au prezentat la spital după ce au fost mușcați, iar luna aceasta s-au înregistrat deja 16 cazuri.

”Avem destul de mulți pacienți care se prezintă cu mușcături de câine. De exemplu, statistica pe anul 2015 arată că la Unitatea Primiri Urgențe s-au prezentat 375 de persoane cu răni provocate de câine. În 2014 au fost chiar mai mulți, respectiv 486 de peroane au ajuns la spital mușcați de un câine”, spun reprezentanții Spitalului Clinic Județean de Urgență Sibiu.

Încă o problemă: lipsa vaccinurilor antirabice și antitetanos

În octombrie 2015 Spitalul Județean Sibiu a rămas fără vaccinuri antirabice și antitetanos, din cauza unor neînțelegeri între Ministerul Sănătății și producător, ceea ce a dus la o criză la nivel național. Două luni mai târziu, spitalul sibian a primit vaccin antirabic, dar vaccinul antitetanos încă nu se găsește în spital.

Practic, de-a lungul celor două luni, sibienii care au ajuns la urgențe mușcați de câini nu au putut beneficia de niciunul dintre vaccinurile necesare.

”A fost o problemă cu vaccinul antirabic și cu cel antitetanos. Cel antirabic a fost furnizat în decembrie, dar cel antitetanos încă nu există nici în spitalul nostru, nici în altă unitate spitalicească din țară. Lipsește prețul de vânzare al vaccinului care trebuie stabilit de Ministerul Sănătății, iar acest lucru împiedică depozitele să îl distribuie în spitale și în farmacii. Absența vaccinului se datorează imposibilității de facturare de către furnizori în lipsa unui preț aprobat de Ministerul Sănătății și publicat în Catalogul Național al Medicamentelor. Spitalul Județean Sibiu are toate resursele achiziționării acestor vaccinuri, dar nu are de unde să le achiziționeze”, au declarat reprezentanții Spitalului Clinic Județean Sibiu.

Neadministrarea vaccinului antitetanos în cazuri ce reprezintă urgenţe medicale favorizează infecţiile, care pot duce chiar la deces.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Dorina Nitu

de Dorina Nitu

Social
Telefon:
0742 381 305

Comentarii

4 comentarii

Cici Namol

Acum 8 ani

Autoritatile ce fac? Toti canii trebuie stransi de pe strazi si dusi in adapostul creat pentru ei!
Raspunde

mihai

Acum 8 ani

Lipseste vaccinul antitetanos? Hm... Oarecum dubios. In anii trecuti se intreceau la urgente sa ti-l faca si pt muscatura de capusa... De ce? Nimeni nu stie; capusa nu transmite tetanosul dar ei il aveau si trebuia facut :D
Raspunde

Dan

Acum 8 ani

Dar ce tot se intampla la Sibiu? De ce nu se strang cainii? Stie Sibiul ca Bucurestiul si-a rezolvat problema exemplar? Stie Sibiul ca in Bucuresti nu mai sunt muscati oameni pentru ca NU MAI SUNT CAINI? Stie Sibiul ca in Bucuresti ASPA a ridicat cu promptitudine toti cainii de pe strazi? TOTI! Si asta o recunosc pana si cei care au incercat sa-i protejeze. O sa ajungem sa credem ca 'ca nu se poate'. Ba se poate! Dragi sibieni, vizitati Bucurestiul si vedeti cu ochii vostri ca SE POATE. Bucurestiul este asta un oras LIBER! Bucurestiul este astazi un oras fara caini vagabonzi.
Raspunde

Eutanasiati Maidanezii

Acum 8 ani

Va meritati soarta cu prisosinta . Iesiti in strada si nu mai stati ca niste sclavi , iesiti si protestati pentru demiterea primarului care refuza aplicarea legii 258/2013 adica adunarea si eutanasierea maidanezilor .
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus