X
caine

Un consilier local din Mediaș a propus oficial operarea câinilor la corzile vocale, ca să latre încet

Consilierul local din Mediaș, Ioan Ciulea, a propus oficial operarea câinilor la corzile vocale pentru ca aceștia să latre mai încet și să nu mai deranjeze vecinii.

“Locuiesc la curte și nu numai eu, personal, sunt deranjat de câini, și vecinii mei sunt deranjați de câinii vecinilor care au această problemă, care latră în neștire”, a declarat Ciulea, pentru Agerpres.

Consilierul Ciulea are și el un câine, un Labrador, dar spune că acesta nu deranjează vecinii, nu îi scoală noaptea din somn.

“Câinele meu e un câine civilizat, un câine normal, nu un câine care latră la orice mișcare și la orice adiere de vânt. (…) Câinele meu nu deranjează vecinii. Eu am un Labrador. E un câine inteligent”, a mai spus Ioan Ciulea.

Ioan Ciulea urmează ca luni, 22 februarie, să prezinte această inițiativă, colegilor săi, în ședința Consiliului Local. Dacă această inițiativă va fi și pe placul colegilor săi din Consiliul Municipal de la Mediaș, atunci propunerea va fi supusă unei dezbateri publice.

Colegiul Medicilor Veterinari din Sibiu a luat atitudine vizavi de solicitarea medieșeanului.

“Această propunere este ilegală. Se încalcă Capitolul VII al Legii 205 din 2004 modificată în 2014 litera f care prevede clar că intervențiile chirurgicale destinate modificării aspectului unui animal sau altor scopuri necurative, cum ar fi codomia, cuparea urechilor, secționarea corzilor vocale, ablația ghearelor, coltilotul ciocului și dinților. Domnul consilier ar fi fost bine să se consulte cu specialiștii. Am vorbit cu doi colegi medici veterinari de la Mediaș să discute cu el”, a precizat miercuri, pentru Agerpres, Dr. Ioan Pențea, secretar executiv al Colegiului Medicilor Veterinari din județul Sibiu.

Sursa foto

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim

Comentarii

comentarii

12 opinii

 1. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

 2. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

 3. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

 4. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  un cititor

  Poate ar trebui sa le monteze cate un potentiometru. Asa se poate regla volumul latratului, dupa preferinte. Vine hotu’ latra tare, doarme vecinu’ latra incet……. NISTE IDIOTI !!!

 5. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  cetateanul

  Am inteles ca se vor opera doar cainii ” necivilizati” si ” anormali” care latra cand bate vantul…Cred ca trebuie mai multi angajati ai statului care sa evalueze f. clar si obiectiv potaile ce se incadreaza aici.
  O alta solutie ar fi sa nu mai bata vantul…

 6. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

 7. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  CIULEA - spaima corzilor sau coardelor?

  Cred ca propunerea lui Ioan Ciulea ( apropo , cred ca la numele de familie primele prima litere e gresita iar a doua e in plus :))) ), este cat se poate de normala……………… cat se poate de normala pt cineva lobotomizat.
  Va doresc multa sanatate ………MINTALA ……dle consilier!

 8. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  Popa Sebastian

  Adevarul este ca, in Medias cam toate problemele s-au cam rezolvat. Drumurile sunt “ca pe masa”, trotuarele idem, nu mai exista nici o strada neasfaltata, spitalul municipal e aproape ca in occident, scoliile sunt ultra dotate cu aparatura de ultima generatie, parcurile sunt o spelendoare, toate santierele au fost inchise cu succes, fortificatiile au fost bine puse in valoare, somaj aproape ca nu exista si lista poate continua. Este cat se poate de justificata propunerea dl consilier, avand in vedere ca este practic ultima problema care a mai ramas pe ordinea de zi. Bravo! Pana si ultima problema a municipiului va fi in sfarsit eradicata. Asta inseamna competenta in aparatul administrativ. O echipa la primarie pe care si-ar dori-o orice oras din Romanaia! Bravo Bravo!!!

 9. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  Dan

  Omul asta vrea el sa spuna ceva cu taierea corzilor la caini dar nu stie cum sa se exprime. Adevarul ca ultimii ani la Medias si nu numai, fenomenul de a tine o groaza de caini fara a le purta de grija a ajuns la cote alarmante. In cartierul Mosnei de case din Medias in care locuiesc de aproape 40 ani linistea pe care o aveam acum 10-15 ani s-a dus. Asta se intampla din mai multe cauze ,dar una este datorita cainilor extremi de multi si needucati (sunt frecvent curti cu 2-3 caini de talie medie spre mare) care mai ales noaptea fac un circ infernal deorece sunt lasati liber fara sa stea intru-un tarc amenajat. De exemplu vecinii mei au : un ciobanesc de Asia centrala (cam 70 kg) , 4 cane corso (talie medie 40-45 kg), un ciobanesc german si trei caini rasa comuna. Acesti caini se gasec in total la 4 vecini deci 9 animale pe o raza de 25 m. Fac un adevarat circ ziua dar mai ales noaptea cand sunt deranjat prin geamuri termopane inchise cu jaluzele peste. Asta e problema defapt. Nu sunt de acord cu aceasta aberatie propusa de dl. Ciulea dar trebuiesc luate masuri ca am ajuns sa fie un caine mai important decat un om. Bine ca s-a interzis cresterea animalelor gen porci sau gaini in orase dar se cresc in schimb caini la greu. In Germania ca tot visam la viata dusa de nemti noaptea cainii trebuiesc obligatoriu inchisi in garaje, casa, pivnita sau montarea unor zgarde cu socuri electrice care curenteaza usor animalul cand face galagie.

 10. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  NickyTarnaveni

  Dar pe bolnavul acesta cina propus pt postul de consilier……?????…..afara jigodie….esti o rusine pt Romania…Dle Johanis…..ce cauta acest virus intr-o primarie cu functie de consilier????la psiholog cu el si afara din orice functie de conducere!!!

 11. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  NickyTarnaveni

  Nu avem voie sa ne exprimam liber….la ce sa comentam….incompetenti ca aceasta fiinta sunt in diferite puncte pt a se proteja reciproc…Rusine voua!!!

 12. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  Mai militianule inca mai esti consilier pe functie?Caz patogen…… alo dom primar , pai ce consilieri aveti dom primar inca nu l-ati destituit? pai ce asteptati?la nr 3 sibiu si operat la creier

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Turnul Sfatului Online
 • Sibiu
 • Contact