Vineri,
29.03.2024
Cer Senin
Acum
19°C

Comunicat de presă ALDE: Antena 3 – Caz grav de suprimare a libertăţii  presei

Comunicat de presă ALDE: Antena 3 – Caz grav de suprimare a libertăţii  presei

În cursul zilei de Luni 15.02. a.c  Agenția  Națională de Administrare Fiscală (ANAF) s-a prezentat la  imobilele în care își desfășoară activitatea televiziunile Antena 1 și Antena 3 situate pe Șoseaua București-Ploiești, Nr.27 cu ordinul de  evacuare emis de Direcția Generală Regională a Finanțelor Publice București, ca  în 5 zile să părăsească clădirile - ordin care nu le-a fost înmânat.

Inspectori ANAF de la Executări Silite au descins la sediile Antena Grup cu 4 mașini și în număr de 11 persoane care au început să facă poze și să legitimize mai multe persoane angajate ale Antena Grup. Printre cei legitimați abuziv s-a numărat și un parlamentar invitat la o emisiune.

Apreciem că acțiunea ANAF este o acțiune abuzivă cu scopul de intimidare.

Întrucât, prin decizia pronunțată în dosarul ICA imobilele au trecut în proprietetea statului, prin confiscare extinsă, chiașii, respectiv Antena Grup, are  un drept de preempțiune atât la cumpărare cât și la închiriere.

Față de acesta situație  ALDE Sibiu face următoarele precizări: libertatea de exprimare este un drept fundamental al cetăţenilor, pe care nicio instituţie a unui stat nu poate şi nu trebuie să o îngrădească. Conform articolului 30 din Constituția României , alineatul (4) ,,Nici o publicație nu se poate suprima’’.

În orice societate democratică este nevoie ca presă să fie liberă, să nu fie constrânsă şi limitată de acţiunile instituţiilor statului. O asemenea acţiune în forţă împotriva unei instituţii de presă este neconformă cu principiile fundamentale ale democraţiei.

Alianța Liberalilor și Democraților (ALDE) militează pentru  valorile liberale: ,, liberate de gândire , libertatea de exprimare și libertate a presei’’.

ALDE și-a exprimat poziția public asupra evacuări Antenei 3 , prin Călin Popescu Tăriceanu, Președintele Senatului și Președintele ALDE luni, într-o intervenție telefonică de la emisiunea “Subiectiv”, de la Antena 3 ,, Este necesar să luăm atitudine acum faţă de o încercare de suprimare a libertăţii presei, înainte de a fi prea târziu să acţionăm. Același lucru se poate întâmpla mâine unei alte instituții de presă, dacă libertatea de exprimare nu este respectată.Dacă azi e vorba de Antena 3, mâine s-ar putea să fie vorba de o altă televiziune sau publicație scrisă.”

De aceea Călin Popescu Tăriceanu a luat initiațiva de a-l interpela în Senatul României pe prim-ministrul Dacian Ciolos, tocmai pentru ca acesta să clarifice situația și să vegheze la respectarea cu bună credință a legii și a aplicării legii.

 ALDE condamnă atitudinea ANAF întrucât a fost una de intimidare și cu intenția de suprimare a libertăţii presei, îndreptată împotriva celui mai urmărit post de știri din România. Nu în ultimul rând precizăm faptul că din clădirea Trustului INTACT emit cinci televiziuni (Antena 1, Antena 3, Antena Stars, Euforia și ZU TV), Antena 3 fiind singurul post de televiziune din România afiliat CNN.

Departamentul de Comunicare Tineretul ALDE Sibiu

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

14 comentarii

Cetateanul Neturmentat

Acum 8 ani

Se pare ca Turnul Sfatului,sub pretextul publicarii unui comunicat,se identifica cu Antena 3.Personal,n-am nimic impotriva unui post de televiziune.Pe de alta parte,nu accept sa fiu agresat.Daca si aici e Antena 3,va pa!Comentati intre voi,lingaii!
Raspunde

Zorro-The Punnischer

Acum 8 ani

Hai ca devii tot mai penibil si tu Neturmentatule,de mana cu Banciu&basistii ordinari aruncati-va-n Dunare sau in Cibin...R.I.P!!!
Raspunde

Zorro

Acum 8 ani

Mai punisher, ia intra in fundul lui ciolhannis, supozitor ordinar. Daca nu suporti parerea altora nu mai intra pe blog si da-ti cu parerea. Antena 3 stie de peste un an ca ar cam trebui sa evacueze locul. Acum ca ANAF a venit sa-i intrebe cam cind spala putina-l-i se rasculeste rahatul. Da ce credeti mai, ca ramine totul ca pe vremea lui Iliescu? Circul facut de Antena este penibil. Insa oricum, toate alegerile s-au cistigat in diaspora. Asa ca Antena voastra este oricum de prisos. Cei care stiu si au invatat cum functioneaza o democratie sint in diaspora, nu la antene.
Raspunde

Zorro-The Punnischer

Acum 8 ani

Mai scuteste-ma papagalule de la postarea Zorro 21:18...faceti-va harakiri si tu si gloata de spalati pe creier din diaspora,de ce plm n-ati stat in tara rahatilor..ati fugit ca potarnichile in occident sa spalati vase si batrni la c..r pt 800 de euro..bleah!!!!!!!!!!
Raspunde

Vasile V. Vasile

Acum 8 ani

Numa' proștii ca tine fac asta. Restul muncesc pe bani, nu pe nasturi...
Raspunde

Zorro-The Punnischer

Acum 8 ani

@Vasalie...tu ce draq sugi ...fraier coclit???:))))))))))))))))))))
Raspunde

Teo

Acum 8 ani

Minciuna cu evacuarea antenelor, prinde la o parte din populatie.Cum sa fim de acord cu hotiile lui Voiculescu?Evacuarea unei proprietati detinute de condamnat, nu are legatura cu libertatea de expresie.Vor avea timp sa se mute in alta parte,iar declaratiile presedintelui pe aceasta tema, sunt cel putin nefericite.Din pacate ,o mare parte a clasei politice,a dovedit ca isi urmareste doar interesul propriu,si nu cel general, de recuperare a prejudicialui.
Raspunde

alzara-doctor liberal

Acum 8 ani

Teo ,esti praf si pulbere!pai numai voiculescu e vinovat de jaful si hotiile ordinare din Romanica???videanu,udrea,berceanu,blejnar,dragnea,basescu chioru si betivu' ,ariton ,gh.stefan,falca,boc,mazare si multi altii nu sunt vinovati??????..hai mars ca esti varza totala!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Raspunde

Vicent

Acum 8 ani

ALDE este un caz grav de mitocanie si pupincurism politic. Oare nu pot fi evacuati si ei impreuna cu finantatorul securist Voiculescu si cu jegul tradator Tarchiceanu.
Raspunde

Liberalism

Acum 8 ani

Stimate Vicent nu stiu care este tradatorul liberalismului Tariceanu sau Alina Gorghiu?! Tariceanu nu a facut fuziune cu partidul lui Basescu! ALDE este singurul partid liberal din Romania afiliat Aliantei Liberalilor si Democratielor pentru Europa. PNL-PDL este afiliat Partidul Popular European (PPE), deci nu este partid liberal ! Liberalismului are valori : libertatea de exprimare, liberatatea de gandire, libertatea presei , dreptul de a trăi liber într-un sistem de liberă întreprindere
Raspunde

Teo

Acum 8 ani

Alzara-doctor liberal,articolul prezenta pozitia ALDE la evacuarea antenelor si de aceea m-am referit la infractorul de Voiculescu.Unde am scris ca doar el e vinovat?Hoti sunt mult mai multi si sper sa plateasca cu varf si indesat.In ce priveste caracterizarea ta,nu mai face afirmatii, fara o baza reala.Exprima-ti opinia personala si lasa libertatea de gandire si altora.
Raspunde

Dani

Acum 8 ani

Este clar: suntem toti basisti doar ca nu stim asta. In rest antena 3 este ceea ce romanii&Romania merita. Sper ca dupa Johannis sa urmeze 25 de ani de conducere PSD. Ba chair mai mult sper ca Joahnnis sa nu ajunga sa.-si termine mandatul. Ar fi foarte tare sa fie suspendat si Dragnea sa fie pus presedinte interimar, Sau Zgonea. Cred ca Zgonea este mai potrivit. Are 4 clase deci se potriveste perfect. In rest numai de bine.
Raspunde

sibian

Acum 8 ani

treaba e simpla. acum statul e proprietarul sediului a3. daca nu exista contract de inchiriere intre proprietar si chirias, a3 nu-si poate scoate autorizatie de functionare. in felul asta orice control de la garda, politie, etc poate dispune suspendarea activitatii in punctul de lucru respectiv. si gata cu a3. deci, dupa ce ca functioneaza ilegal, tot gadea e cu gura mare. daca era barbat adevarat, rezolva problema asta care ii apasa de un an si jumatate. pana si soricelul de dan diaconescu a avut pregatit ddtv si in momentul cand otv-ul a ramas FARA LICENTA a putut sa se exprime pe ecran. dar probabil pe gadea nu-l duce capul nici cat pe dd in direct. in schimb se vaita ca o muiere in loc sa rezolve lucrurile ca un barbat.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus