X
Raluca turcan (3) (Copy)

Turcan: Am propus 15% la salariul de bază pentru bugetarii cu titlul ştiinţific de „doctor”

PNL atrage atenţia asupra faptului că bugetarii care dețin titlul de doctor sunt discriminaţi de către stat. Este vorba de persoanele care au obţinut titlul de doctor după data de 1 ianuarie 2010 şi nu beneficiază de sporul de 15% la salariul de bază. ”PNL a propus o iniţiativă legislativă care, din păcate, este blocată în Camera Deputaţilor la Comisia pentru Muncă şi Potecţie Socială. Propunerea constă în: acordarea unui spor de 15% la salariul de bază pentru personalul bugetar care posedă titlul ştiinţific de „doctor”. Sporul se acordă persoanelor care îşi desfăşoară activitatea în domeniul pentru care posedă titlul ştiinţific respectiv”, susține deputatul Raluca Turcan într-un comunicat de presă.

Comisia Juridică, de Disciplină şi Imunităţi a acordat aviz favorabil propunerii legislative, motivând că în cazul în care această lege nu va fi aplicată, vor fi încălcate în continuare dispoziţiile art. 16 alin. (1) din Constituţia României, articol care se referă la egalitatea în drepturi. ”Deşi OUG 83/2014 privind salarizarea personalului plătit din fondurile publice în anul 2015 este în vigoare, încă există mii de profesori cu doctorat care nu beneficiază de aceleaşi drepturi salariale!  Lumea academică are cercetători dedicaţi care şi-au obţinut doctoratul în mod cinstit şi responsabil, iar salariile acestora sunt inechitabile şi provoacă o gravă discriminare în drepturi”, mai susține Turcan.

PNL solicită Ministerului Educaţiei ca, simultan cu îmbunătăţirea evaluării sistemului doctoral, să susţină restabilirea echităţii şi pentru angajaţii care au obţinut doctoratul după 1 ianuarie 2010. Se cere de asemenea ca iniţiativa legislativă să fie adoptată de Parlament în regim de urgenţă.

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim

Comentarii

comentarii

5 opinii

 1. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  @ Turcana pnl-ista

  Merita daca presteaza in domeniul respectiv. Dar daca este functionar la Urbanism si are doctorat in Managementul Resurselor Umane. Ce are una cu alta. Numai tampenii populiste fata cele 700 de lipitori din parlament.

 2. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  Cetateanul Neturmentat

  Mi se pare prea putin.Propun 6115% astfel incit sa nu fie afectati de cresterea pretului la benzina din Venezuela.”Lumea academică are cercetători dedicaţi care şi-au obţinut doctoratul în mod cinstit şi responsabil, iar salariile acestora sunt inechitabile şi provoacă o gravă discriminare în drepturi”.De unde are doamna Turcan asemenea certitudini? Or fi cercetatorii de pe Mitropoliei,aia care studiaza pinguinii lui Kiril!

 3. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  Teo

  Multi au obtinut titlul de “doctor”, prin pile si relatii ,neavand nimic in comun cu domeniul respectiv,fiind o afacere profitabila atat pentru ei, cat si pentru conducatorii de doctorate care si-au burdusit buzunarele.

 4. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

 5. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Turnul Sfatului Online
 • Politica
 • Contact