Vineri,
29.03.2024
Cer Senin
Acum
14°C

Singura companie din Sibiu prezentă la Mobile World Congress

Singura companie din Sibiu prezentă la Mobile World Congress

Luni dimineața debutează la Barcelona Mobile World Congress, cel mai mare eveniment din lume dedicat telefoniei mobile și tehnologiei de ultimă generație. Toți ochii vor fi ațintiți asupra unor producători giganți, precum Samsung – care este așteptat să prezinte noul Galaxy S7, sau HTC – care va arăta noile proiecte de realitate virtuală.

Printre Huawei, Lenovo, Nokia sau BlackBerry, la congresul mondial de la Barcelona și-a făcut loc și o companie din Sibiu. Cu o experiență de mai bine de 22 de ani, Ropardo Sibiu nu este la prima participare la evenimentul de la Barcelona și speră ca anul acesta să atragă atenția tuturor cu un nou produs revoluționar. Proiectul se numește RobotHMI și este o interfaţă între om și mașină.

”Practic este un sistem de asistare a interacţiunii dintre un operator uman şi un robot. Prin integrarea smartphone-ului standardizat pentru mediul industrial şi a ochelarilor interactivi, pentru realitate augmentată, sistemul îmbunătăţeşte interacţiunea printr-un control uşor şi permite monitorizarea robotului în timp real. Operatorul accesează în mod dinamic materialele de training pentru acţionarea şi configurarea cu uşurinţă a robotului vizualizându-le pe ochelarii interactivi”, a explicat pentru Turnul Sfatului Ciprian Cândea, CEO-ul Ropardo Sibiu.

Însă proiectul nu se oprește aici. Toate datele sunt stocate online și orice utilizator al produsului poate avea acces la ele, de oriunde.

”RobotHMI Cloud asigura stocarea datelor referitoare la roboţi şi disponibilitatea acestora, cât şi a datelor achiziţionate în scopuri de monitorizare şi analiză. RobotHMI Web Portal asigura administrarea întregului sistem cu acces securizat pentru utilizatori: operatori, manageri, administratori. Aplicaţia permite vizualizarea şi analiză avansată a datelor stocate în Cloud”, mai spune Ciprian Cândea.

Noul produs al Ropardo vine în completarea unui alt proiect, mai vechi. Este vorba despre un fel de costum metalic, într-o mică măsură asemănător cu cel din filmele cu supereroi, care sporește semnificativ forța și puterea oamenilor.

”RobotHMI este utilizat şi aduce un plus de valoare exoscheletonului Robo-Mate, un sistem om-maşină inteligent folosit pentru augmentarea capacităţilor fizice ale operatorului în vederea manipulării obiectelor, cu aplicabilitate în diferite industrii: automotive, cum poate fi cazul companiei Compa Sibiu, logistică, sau dezasamblare echipamente, cum poate fi cazul companiei Indra”, concluzionează Ciprian Cândea.

RobotHMI, sau interfața om-mașină, vine să asigure o legătură ce facilitează utilizarea exoscheletonului.

Înființată în 1994, Ropardo SRL are în prezent peste 50 de angajați și este una dintre companiile solide ale Sibiului. Firma este specializată în dezvoltarea de software aplicat pe diferite ramuri ale industriei, de la turism la automotive și logistică. De-a lungul timpului afacerile au inclus și parteneriate cu instituții publice, companii imobiliare și în construcții.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus