Vineri,
29.03.2024
Partial Noros
Acum
16°C

Simulare la Limba și literatura română: poezie și compunere despre o întâmplare din excursie

Simulare la Limba și literatura română: poezie și compunere despre o întâmplare din excursie

Emoții pentru elevii de clasa a VIII-a care au susținut astăzi prima simulare pentru Evaluarea Națională, la Limba și literatura română și care au primit la primul subiect o poezie de Ion Pillat

Elevii au primit poezia „Vârful dealului” de Ion Pillat la primul subiect și au avut de rezolvat cinci cerințe, dar și de redactat o compunere de 150-200 de cuvinte în care să motiveze apartenența la specie a pastelului. La cel de-al doilea subiect, elevii au fost nevoiți să rezolve mai multe cerințe legate de un text din revista Terra Magazin și, de asemenea, să creeze o compunere de 150-200 de cuvinte în care să relateze o întâmplare reală sau imaginară petrecută în timpul unei excursii. Aceștia au avut la dispoziție două ore pentru rezolvarea acestor cerințe. Rezultatele vor fi afișate pe 4 martie, iar potrivit Ministerului Educației, în cazul în care elevul dorește consemnarea notei în catalog, trebuie să solicite acest lucru profesorului. În urma analizării rezultatelor, inspectoratele şcolare judeţene vor lua măsuri de monitorizare şi control, dar şi de remediere a problemelor, acolo unde acest lucru se impune.

Simulările vor continua cu proba la matematică care va avea loc mâine, 23 februarie, urmând ca ultima probă să fie la limba și literatura maternă, pe 24 februarie. În unitățile școlare din județul Sibiu sunt înscriși în acest an școlar, 3.501 elevi de clasa a VIII-a.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus