Joi,
18.04.2024
Parțial Noros
Acum
5°C

Nextebank vrea acțiunile Băncii Carpatica. Ion Ariton: ”Eu nu vând, nu sunt ale mele”

Nextebank vrea acțiunile Băncii Carpatica. Ion Ariton: ”Eu nu vând, nu sunt ale mele”

Nextebank, instituţie de credit care a preluat recent 55% din acţiunile Băncii Carpatica, oferă 104 mil. lei (23 mil. euro) acţionarilor minoritari ai băncii în schimbul cedării intregrale a controlului, potrivit unui document publicat ieri pe bursă, citat de Ziarul Financiar. Preţul oferit de Nextebank este de 0,105 lei pe acţiune, adică acelaşi nivel oferit în prima etapă de cumpărare derulată la finalul lunii ianuarie în care Nextebank a achiziţionat 20% din acţiunile băncii din Sibiu. Perioada de derulare a ofertei este 2-22 martie şi este intermediată de SSIF Broker.

Unul din sibienii care au încă acțiuni la Banca Carpatica este senatorul PNL Ion Ariton. ”Nu am făcut nicio analiză, dar în principal nu le-aș vinde, pentru că nu sunt ale mele. Le-am promis la fete și fiecare face ce vrea cu ele. Sunt jumătate-jumătate, sunt ale lor, le mai dau câte un sfat, altceva… ”, a declarat Ion Ariton.

Preţul oferit de Nextebank este cu 1,4% mai mare decât cotaţia de joi a Carpatica la BVB. Capitalizarea băncii ajunge astfel la 228 mil. lei.

Ion Ariton are 595.134 de titluri la Banca Carpatica. La o valoare de 0,105 lei, cele două fete ale senatorului ar putea obține fiecare câte 31.244 lei.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

2 comentarii

ben

Acum 8 ani

BANII FETELOR DE LA PETROM.MORTUL PROBABIL AR FI SPUS MAI MULTE.CARA-TE LA BALOTA
Raspunde

sibian

Acum 8 ani

Pe hotuul asta portocaliu cand draq il salta DNA-UL???
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus