Marţi,
16.04.2024
Cer Senin
Acum
15°C

Primăria reia consultările cu sibienii. Ultimele patru întâlniri

Primăria reia consultările cu sibienii. Ultimele patru întâlniri

În fiecare miercuri și joi ale următoarelor două săptămâni, reprezentanții administrației locale vor organiza câte o consultare publică în cartiere diferite ale Sibiului, pe tema noii Strategii de dezvoltare durabilă a orașului. Din experiența primelor șase întâlniri organizate în februarie, majoritatea sibienilor care participă la aceste dezbateri atrag atenția mai degrabă la problemele curente ale orașului, decât la proiectele de viitor. “Documentul (Strategia de dezvoltare -n.r.) este foarte important pentru oraș pentru că în baza acestuia, a proiectelor ce le conține, vom putea să accesăm fonduri europene din noile linii de finanțare. Mai mult, documentul va ghida administrația locală în proiectele pe care le finanțează din bugetul local sau alte fonduri atrase, oferind o abordare unitară și o dezvoltare bine gândită a orașului”, Astrid Fodor, primarul interimar al Sibiului)

Programul ultimelor patru întâlniri Sursa: comunicat Primăria Sibiu

Miercuri, 9 martie, ora 18 Cartierele Reșița, Lazaret și Trei Stejari Școala gimnazială nr.8 (str. Lupeni, nr. 50)

Joi, 10 martie, ora 18 Cartierele Valea Aurie, Calea Poplăcii, Tilișca Școala gimnazială nr.25 (Str. Sibiel, nr. 6)

Miercuri, 16 martie, ora 18 Cartierele Ștrand I și Ștrand II Liceul Teoretic Onisifor Ghibu (str. Bihorului, nr. 3)

Joi, 17 martie, ora 18 Orașul de Sus, Orașul de Jos, cartierul Iosefin Colegiul Național Gheorghe Lazăr (str. Gh. Lazăr, nr. 1)

”Ideile de proiecte transmise de cetățeni în cadrul acestor întâlniri au fost notate și se va încerca înglobarea lor în Strategie. În paralel, Primăria Sibiu continuă procesarea informațiilor primite de la sibieni cu privire la provocările curente cu care se confruntă în cartierul lor. La unele dintre întrebări cetățenii au primit răspuns pe loc sau prin poștă, imediat după întâlnire. Alte probleme semnalate sunt în prezent în verificare și analiză”, comunicat Primăria Sibiu

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

3 comentarii

Maria

Acum 8 ani

Consultarile sunt facute pur politic..pentru alegerile la Primaria Sibiu. Deciziile legate de infrastructura,asfaltare,iluminat,curatenie si etc se vor lua in continuare fara parerea cetateanului in birou de oameni care habar nu au unde se gasesc pe harta aceste cartiere,oameni care nu circula cu masina minim 4000 km/luna sa vada cum si cu ce se mananca traficul din oras,curatenia,iluminatul si altele.
Raspunde

TAVI OCTAVIAN

Acum 8 ani

FOARTE CORECT MARIA...SINT DE ACORD CU CE AI SCRIS SI SUBSCRIU SI EU...!!!
Raspunde

...

Acum 8 ani

Pentru a avea o strategie de dezvoltare pentru viitor trebuie sa te asiguri ca "fundatia" curenta este de calitate si permite dezvoltarea ulterioara. Degeaba ignoram problemele curente si privim spre viitor daca nu avem pe ce sa ne bazam. Strategia de dezvoltare pana acum a fost tributara marilor tunuri imobiliare si intereselor unor baroni locali. Praf in ochi luam mereu si de pe drumurile care nu pot fi curatate din cauza aglomeratiei si de la conducatorii urbei. Danke.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus