Joi,
28.03.2024
Innorat
Acum
11°C

Brâul Maicii Domnului va fi adus la Sibiu. Credincioșii cred că ajută bolnavii de cancer și femeile care nu pot avea copii

Brâul Maicii Domnului va fi adus la Sibiu. Credincioșii cred că ajută bolnavii de cancer și femeile care nu pot avea copii

Mitropolia Ardealului aduce luna aceasta la Sibiu, de la Mănăstirea Kato Xenia din Grecia, Brâul Maicii Domnului, despre care se spune că este ultima urmă pământească a Fecioarei Maria.

O delegație din Grecia va duce Brâul Maicii Domnului la Sibiu, la Catedrala Mitropolitană, în data de 24 martie, unde va rămâne spre închinare până sâmbătă, 26 martie 2016, la ora 9. Sâmbătă, 26 martie 2016, la  ora 9,30, plecarea delegației din Grecia spre Aeroportul Internațional „Henri Coandă” din București.

O parte din Brâul Maicii Domnului se păstrează în Mănăstirea Kato Xenia, din Grecia, iar cealaltă parte din Brâul Maicii Domnului se păstrează în Mănăstirea Vatopedu, din Muntele Athos.

”Brâul este țesut din păr de cămilă și, alături de Cinstitul ei Acoperâmânt, constituie o amintire prețioasă ce se păstrează din viață pământească şi smerită a Maicii Domnului, fiind cinstit cu multă evlavie de credincioşii ortodocşi din întreaga lume”, au transmis reprezentanții Arhiepiscopiei Sibiului.
Potrivit Tradiției, Apostolul Toma, întristat că nu a fost prezent la înmormântarea Maicii Domnului, a primit Sfântul ei Brâu. Acesta a fost țesut de însăși Maica Domnului din păr de cămilă.

braul maicii domnului

De-a lungul vremii, Brâul Maicii Domnului a vindecat nenumărați bolnavi, în special pe cei de cancer, și a ajutat să nască mulțime de femei care nu puteau avea copii.

”De asemenea, Cinstitul Brâu al Maicii Domnului a făcut să înceteze diferite epidemii: în anul 1813, Brâul Maicii Domnului de la Vatoped a fost adus în Țara Românească pentru îndepărtarea ciumei; în anul 1871, sultanul turc sub a cărui protecție se găsea Sfântul Munte Athos după căderea Constantinopolului, a dus Brâul în țara sa pentru îndepărtarea holerei; în anul 1894 Brâul a fost dus la Kios, pentru a înlătura epidemia care lovise plantațiile de lămâi și portocali”, mai arată reprezentanții Arhiepiscopiei Sibiului.
Sursa foto

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

6 comentarii

Cornelia

Acum 8 ani

"Braul Fraierelor"...ce tupeu sa minti oamenii saraci cu duhul in asa hal.
Raspunde

dancp

Acum 8 ani

gest admirabil,asa da rog onor mitropolia sa ii deaniste lectii la dna carmen,referitor la tinuta din biserica din Ierusalim,nu in mnii si fara nimic pe cap,asa nu ...ne jgneste pe noi toti ortodocsii
Raspunde

cunoscător

Acum 8 ani

Evul Mediu .
Raspunde

#######

Acum 8 ani

Dreptate ai ! In Ev mediu, orase ca Nurnberg si-au castigat partial faima si mai ales bogatia pe urma falselor relicve si moaste. Acum castiga biserica, dar de pe urma fraierilor ce pun boticul la porci zburatori, crede si nu cerceta, te bate Capo di Tutti Capi daca faci altcumva. What a load of...fertilizer !
Raspunde

XT

Acum 8 ani

Cititi de doua ori (sau de o suta de ori) articolele inainte de a le publica!!!!!!!!! V-am mai sugerat si in alte randuri, dar tot degeaba!... Speram ca jurnalistii sa fie in stare sa lege doua cuvinte. Sau macar sa verifice si sa corecteze daca nu' le-a iesit' din prima. Si poate asa ar disparea constructiile de genul: "Sâmbătă, 26 martie 2016, la ora 9,30, plecarea delegației din Grecia spre Aeroportul Internațional „Henri Coandă” din București." sau "a ajutat să nască mulțime de femei care nu puteau avea copii"...
Raspunde

Dorin

Acum 8 ani

Felicitări pentru iniţiativă. Vom fi acolo. Maica Domnului se roagă pentru noi toţi. Doamne ajută.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus