X
CJ consiliul judetean Sitterli, cindrea si sovaiala (11) (Copy)

Înlocuitorul lui Cindrea va fi desemnat săptămâna aceasta. Prin vot secret

Consilierii județeni vor fi invitați să participe la o ședință extraordinară pentru desemnarea celui care va prelua atribuțiile de președinte al Consiliului Județean Sibiu, în urma încetării înainte de termen a mandatului lui Ioan Cindrea. Surse din cadrul instituției județene au arătat pentru Turnul Sfatului că această ședință extraordinară va avea loc, cel mai probabil, în cursul zilei de joi. Atunci, cei 33 de consilieri județeni vor fi chemați să desemneze, prin vot secret, pe cel care va lua atribuțiile de președinte al CJ Sibiu.

Dintre cele două variante discutate, vicepreşedintele Marcel Luca sau vicepreşedintele Constantin Șovăială (ambii PNL), surse politice indică faptul că – cel mai probabil – Constantin Șovăială va fi cel susținut pentru a conduce CJ Sibiu până după alegerile locale. Șovăială a devenit pentru prima dată vicepreședinte al CJ Sibiu în ianuarie 2009, când a fost ales să îi ia locul lui Gheorghe Dicu (PNL), în urma închegării unei noi alianțe locale între PSD și PDL. Șovăială a păstrat funcția de vicepreședinte până la finalul mandatului respectiv (iulie 2015). A revenit pe postul de vicepreședinte în ianuarie 2015, când noua majoritate FDGR-PNL l-a destituit pe Ioan Banciu.

Tot în cadrul ședinței extraordinare care urmează, în locul celui care va primi atribuțiile de președinte urmează a fi ales un nou vicepreședinte din rândul consilierilor județeni.

Ales președinte al CJ Sibiu în 2012, Ioan Cindrea și-a încheiat mandatul înainte de termen pe 7 martie 2016, ziua în care Instituția Prefectului Sibiu a emis un ordin în acest sens, ca urmare a condamnării penale definitive la închisoare cu suspendare pentru conflict de interese.

 

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim

Comentarii

comentarii

7 opinii

 1. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

 2. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

 3. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  basescu

  astia doi si-au luat-o de aceeasi maniera in care ei au facut-o altora
  sibienilor le e rusine cu voi
  asteptam sa parasiti judetul

 4. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  Gabriel M.

  Este un moment greu pt. jud.Sibiu .Din punctul meu de vedere nici unul dintre cei doi vicepreședinti nu se ridică la nivelul experienței și competenței d-lui Ioan CINDREA ,pe care eu personal îi consider cel mai bun politician pe care îl avem în acest moment în Sibiu.

 5. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  puiu

  Oare s-au gândit vreodată la populația județului, sau doar propriile interese penelisto-basiste?Ce a făcut pentru Sibiu alianță fdgr cu pnl (pdl)cat au fost la conducerea C.J.?Biserici ce cad,scoli insalubre,la sate fără apă și canalizare și un aeroport a cărui piste se sursă.

 6. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  Solomon

  Un lingau de cururi PSD-iste isi exprima sub diferite pseudonime elucubratiile si teama domniei sale pentru soarta judetului!Pot sa-l asigur ca nu-i absolut nici un pericol;orice om normal saluta aceasta masura tardiva dar binevenita!Ma tem insa pentru altceva:ca acest hot si impostor sa nu fie inlocuit cu un prost,pentru ca-i plina ograda!

 7. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Turnul Sfatului Online
 • Politica
 • Contact