Joi,
28.03.2024
Parțial Noros
Acum
13°C

70 de pasionați de tehnologie din Sibiu participă mâine la Hackathlon

70 de pasionați de tehnologie din Sibiu participă mâine la Hackathlon

Aproape 70 de tineri vor lua parte la Hackathon-ul Innovation Labs 2016 - Sibiu, competiție dedicată tinerilor pasionați de tehnologie care au o idee creativă de produs și vor să testeze experiența unui start-up tehnic.

Programul Innovation Labs 2016, organizat de Tech Lounge, în parteneriat cu Orange, Carrefour și The American-Romanian Foundation,  a debutat cu Hackathon-ul din București care a avut loc între 5 - 6 martie 2016, în Universitatea Politehnica din București. În acest weekend, 12 – 13 martie 2016, vor avea loc Hackathoanele din Sibiu, Cluj-Napoca și Timișoara.

”Hackathon-ul de 24 de ore oferă tinerilor șansa de  a-și contura ideile creative mai clar, a le demonstra în practică și a-i convinge pe cei din jur de potențialul lor. Echipele care demonstrează cel mai mare potențial în cadrul Hackathon-ului au șansa de a participa în cadrul unui program de mentorat de trei luni,  alături de unii dintre cei mai cunoscuți specialiști din industriile antreprenorială și IT&C din țară. Tinerii vor avea de ales între patru domenii: agricultură, cibersecuritate, sănătate şi stil de viaţă, comerţ”, anunță organizatorii într-un comunicat de presă.
Evenimentul va începe în 12 martie, la ora 9,00 și se va încheia în 13 martie, ora 11,30, cand se vor anunța echipele câștigătoare, totul urmând să se desfășoare în holul Facultății de Inginerie din cadrul Universității ”Lucian Blaga” din Sibiu.

În cadrul programului, echipele vor avea acces la echipamente și soluții puse la dispoziție de către partenerii Innovation Labs 2016, precum și la medii de testare reale pentru aplicațiile dezvoltate. Spre exemplu, Orange pune la dispoziție kit-uri Internet of Things (IoT) ce includ SIM-uri M2M, trafic de date național nelimitat și acces la platforma Orange Datavenue. Un alt beneficiu pentru participanți este accesul la informațiile oferite de hotspot-urile Orange Mobile Wi-Fi pentru aplicațiile bazate pe servicii de localizare a mijloacelor de transport în comun, camere IP sau senzori mobili de mediu permanent conectați. Serviciul Flexible Computing va găzdui aplicațiile, iar Orange SMS API pentru interconectarea cu serviciul SMS Gateway va permite trimiterea și primirea de mesaje Application2Person și realizarea de rapoarte în timp real pentru echipele participante la Innovation Labs 2016.

Sursa foto

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus